zeliščna podpora

Alkivita center

ZELIŠČNA PODPORA K ZAPER TERAPIJI

Tradicionalni sestavni del ZAPER terapije po dr. Hulda Clark je zeliščna podpora pelina, črnega oreha in bio klinčkov (nageljnovih žbic), ki pomaga pregnati zajedavce tudi iz njihovih skrivališč v prebavnem traktu, jetrih, žolčnih in ledvičnih kristalih ter raznih tvorbah kjerkoli v telesu.

ZAPER namreč s svojim delovanjem ne posega v prebavila in črevesno floro, zato je tudi nikoli ne uniči, tako kot antibiotiki. Izjemna lastnost ZAPERJA je torej odprava mikrobov in ohranitev nedotaknjene črevesne flore.

Da se mikrobi ne morejo zadrževati v prebavilih in drugih skrivališčih, pa poskrbi klasična zeliščna podpora, ki jo uživamo v obliki dveh tinktur, pelinove in črnega oreha, istočasno pa zaužijemo en cel klinček. Z zadnjimi zobki klinček nežno stisnemo, da se zdrobi v prah, potem pa takoj poplaknemo z malo vode.

Nikoli ne uživamo eteričnega olja klinčkov, ker je toksično in premočno, raje vzamemo cel bio klinček in ga zaužijemo tako da ga za trenutek grizljamo in takoj nato poplaknemo.

Klinček je zelo cenjen antioksidant, po ORAC lestvici dosega prestižno vrednost 290.000, poleg tega pa ima protimikrobno moč in razkužuje prebavila in črevesje. V ta namen klinček samo delno zdrobimo, tako da se njegovi drobci ne razgradijo že v želodcu, temveč da šele v črevesju sproščajo svoje razkužilne učinkovine.

NAČIN UPORABE TINKTURE PELINA, TINKTURE ČRNEGA OREHA IN KLINČKOV:

  • zeliščna tinktura ČRNEGA OREHA (100 ml) se jemlje se 20-30 kapljic (majhna čajna žlička) enkrat dnevno 1-3 tedne.
  • zeliščna tinktura PELINA (50 ml) se jemlje 10-15 kapljic (pol majhne čajne žličke) enkrat dnevno 1-3 tedne (jemljemo lahko tudi v prah zmleti suhi pelin 0,5 do 1,5 grama 1-3x dnevno pred jedjo)
  • celi KLINČKI (40 gramov) bio kvalitete, odlična je blagovna znamka SONNETOR. Jemlje se 1 klinček dnevno, suh in cel klinček nežno zdrobimo v ustih, v par sekundah razpade v prah, takoj poplaknemo s požirkom vode, preden se razvije premočen okus. Poleg tega vsak dan skuhamo čaj iz 1 litra vode in 3 klinčkov, naj dobro zavre, odstavimo in pustimo stati, lahko tudi več ur ali čez noč, ne pa več kot 24 ur. Čaj pijemo mlačen ali hladen po potrebi namesto vode skozi ves dan, klinčkov ne jemljemo ven, ker več ur oddajajo zdravilne učinkovine. Klinčki spadajo uradno med najmočnejše antioksidante na svetu, so na prvem mestu lestvice ORAC z vrednostjo 290.000, zato jih moramo uporabljati zmerno, kot je opisano in količine ne smemo prekoračiti.

Vse tri sestavine zeliščne podpore tinkturi pelina, črnega oreha in klinčke jemljemo VSAK DAN uporabe ZAPER terapije:

  • Ko uporabljamo ZAPER 1-2 tedna zapored vsak dan, jemljemo ves ta čas vsak dan vedno tudi vsa tri zelišča na zgoraj opisan način.
  • Ko pa uporabljamo ZAPER samo 1x tedensko kot preventiva skozi vse leto, pa jemljemo na ta dan (1x tedensko) tudi vsa tri zelišča na zgoraj opisan način.

Veliki otroci jemljejo polovično količino tinktur, manjši četrtinko, za najmlajše pa zadostuje po ena kapljica vsake tinkture. Glavico klinčka zdrobimo s pritiskom kuhalnice na deski in dobljeni prah damo otroku v jogurt, sok ali čaj. 

ZDRAVILNA KRIZA (Herxheimerjeva reakcija)

Zelišča pomagajo pregnati mikrobe (zajedavce) kot končne povzročitelje bolezni tudi iz vseh skritih kotičkov v prebavilih, črevesju, jetrih in tudi iz tumorjev, cist in drugih mest, kamor se skrijejo, ko je njihov obstoj v telesu ogrožen.

Brez uporabe zelišč je večja možnost zdravilne krize, ki se lahko pojavi pri nekaterih posameznikih.

Zdravilna kriza se občuti kot utrujenost, zatekanje, redko pa tudi kot raznovrstni bolezenski znaki.

Pri pojavu zdravilne krize počakamo dan-dva, da se umiri, nato pa nadaljujemo ZAPER terapijo in vsemi tremi zelišči na zgoraj opisan način.

Podobno se lahko zgodi zdravilna kriza (ali Hexheimerjeva reakcija) tudi po uporabi antibiotikov, ko velika količina zajedavcev odmre v kratkem času in jih mora telo razgraditi, počistiti in izločiti skozi organe izločanja. Zato nam zdravnik ob antibiotikih vedno predpiše tudi bolniški stalež, da času počivamo, medtem ko se telo obnavlja.

NABAVA TINKTURE ČRNEGA OREHA IN PELINA

  • 100 ml tinkture ČRNEGA OREHA, 6 eur plus poštnina
  • 50 ml tinkture PELINA, 4 eur plus poštnina

Kvalitetni tinkturi črni oreh 100 ml in pelin 50 ml lahko ugodno naročite pri zeliščarju s Pohorja, g. Božidar Žerjav, gsm: 041-954-890, komplet obeh ima ceno 10 eur, plus poštnina. Bio klinčki so v bio trgovinah, SONNETOR znamka bio klinčkov pa je tudi v nekaterih bolje založenih veleblagovnicah.