Vse vrste vnetja učinkovito zaustavlja Zaper-Zaperino terapija

Naše telo vsak trenutek razgrajuje in izloča odpadne kisline in neželene snovi, ki vstopijo v organizem. Kadar pa je tujkov v telesu preveč, se sproži intenziven imunski odziv, ki ustvarja vnetje. Vnetje se lahko razvije povsod po organizmu, v mišicah, organih, tkivih, sklepih, žilah, pljučih, grlu, ušesih, črevesju, na vseh sluznicah, organih za izločanje, v ustni votlini ali na koži.

Vnetje je obrambni odziv telesa na vse vrste neželenih snovi v telesu:

 • mikrobi ali zajedavci: paraziti kot so virusi, bakterije, enocelične praživali, plesni, glive…

 • toksini, ki jih izločajo virusi, bakterije, enocelične praživali, plesni, glive kot je kandida (izloča hud živčni strup acetaldehid)…
 • mehanski tujki: drobci azbesta in steklene volne, ki ranijo in poškodujejo celice…

 • telesne poškodbe, zaradi katerih so celice v tkivih in organih ranjene in odmrle, telo pa jih mora počistiti v procesu obnove tkiva…

 • škodljive kemikalije: kemija v zraku, hrani in vodi, konservansi, E-dodatki, škropiva, topila, izpuh avtomobilov in tovarn…

 • odpadne kisline, ki se pri zakisanosti odlagajo v tkiva, sklepe in organe in motijo delovanje celic in življenjskih procesov…

Imunski sistem neprestano  preverja, ali so v telesu prisotne katere od zgoraj navedenih škodljivih snovi in mikrobi (zajedavci). Ko naleti na obremenjena tkiva in prepozna neželene snovi in zajedavce, se odzove z vnetjem. Vnetje intenzivno spremlja proces razgrajevanja, odstranjevanja in izločanja neželenih snovi in zajedavcev.

Vnetje je dragocen in nujni spremljevalec boja imunskega sistema in celotnega organizma, da se znebi snovi, ki ne sodijo v telo. V tem smislu je vnetje samozdravilen proces obnove, s katerim si organizem pomaga k očiščenju in ozdravitvi. Kadar pa se telo v nekaterih tkivih in organih nikakor ne more znebiti snovi, ki ne sodijo vanj, ker je teh snovi preveč, pa postane vnetje kronično. To pomeni boleče otekline in rdečine, ali pa samo bolečine brez zunanjih vidnih znakov.

Zunanja znamenja vnetja so:

 • vneta mesta so lokalno vroča

 • spremlja jih lahko tudi rdečina
 • bolečina prizadetih tkiv, sklepov ali organov,

 • nabrekanje in otekanje prizadetih delov telesa,

 • zmanjša se gibljivost in funkcionalnost sklepov, tkiv in organov.

  .

Ingver in kurkuma v mešanici za razstrupljanje ‘Sveta trojica’ zavirata vnetni COX encim enako učinkovito kot nesteroidna protivnetna in protibolečinska zdravila kot je Ibuprofen…

Vnetje in njegove stranske reakcije kot sta bolečina in otekanje lahko naravno premagujemo z uživanjem večjih količin svežega ingverja in ingverja v prahu. Dnevno lahko zaužijemo do 2 grama ingverja v prahu (zelo majhna čajna žlička), vmešanega v malo vode in poplaknemo.

Ingver redči kri in izboljša krvni obtok, zato je koristen tudi za ožilje in srce. Če kri ni pregosta, kapilare lažje odplavljajo strupe iz vnetih tkiv. V primeru težjega, akutnega vnetja lahko zaužijemo tudi do 50 g na svežega ingverja na dan, to je ena srednje debela korenika. Koreniko svežega ingverja najprej narežemo na manjše koščke na deski, nato pa jo zmiksamo v mini zeliščnem sekljalniku zmiksamo. Sveži ingver lahko zmiksamo tudi skupaj z malo korenčka ali gomoljem zelene ali kolerabe in dodamo malo olivnega olja, po želji pa še sončnice ali sezam, posolimo in uporabimo kot namaz za kruh. Naoljen ingver izgubi jedkost okusa, tako ga lažje zaužijemo večje količine. Zmiksan ingver pa lahko vmešamo tudi v med in vsak dan uživamo medeno ingverjevo mešanico po žličkah. Vedno na koncu poplaknemo z vodo, da se porazgubi jedkost okusa. Ingver vsebuje tudi zelo veliko dragocenih encimov za prebavo beljakovin  kot so meso, ribe, sir, fižol in leča. Organizmu daje energijo in globinsko pospeši mikrocirkulacijo tkiv, dvigne pa tudi razpoloženje.

Ingver dokazano učinkovito zavira COX encim, ki pri presnovi maščob sodeluje pri nastajanju mediatorjev vnetja.  Vnetni COX encim umetno zavirajo tudi vsa nesteroidna protivnetna zdravila kot so aspirin, ibuprofen itd.), žal pa pri tem neselektivno zavirajo tudi sluznici koristen prostaglandin PG2, ki varuje sluznico, zato uživanje zdravil te vrste na daljši rok nevarno tanjša sluznico. Ingver je kompleksna naravna učinkovina, ki po čudežu zmanjšuje vnetni COX encim in pri tem ne blokira nastajanje koristnega prostaglandina PG2, ki skrbi za zdravo sluznico žrela, dihal, prebavil, črevesja in genitalij. Uživanje ingverja istočasno z zaviranjem vnetja krepi sluznico in zdravi razjede.

Ingver deluje v sinergiji v kombinaciji s kurkumo in čilijem ter Zaper-Zaperino terapijo, na ta naćin še poveča svoj protivnetni učinek. 60 gramov kurkume, 30 gramov ingverja v prahu in 1 gram čilija stehtamo in zmešamo, takšna mešanica se imenuje Sveta trojica. Vsak dan zaužijemo en gram  Svete trojice, to je četrt čajne žličke, vmešamo v malo vode in poplaknemo. Zgornja meja po normativih je 2-3 čajne žličke, vendar ima že četrt čajne žličke enak učinek. Sveta trojica obenem izboljša prebavo beljakovin (ingver), ogljikovih hidratov (kurkuma) in maščob (čili). S tem zmanjša nastajanje odpadnih kislin v procesu presnove in deluje zmanjšanje vnetja tudi posredno, poleg neposrednega blokiranja vnetja preko zaviranja COX encima.

Vnetja sprožajo tudi razni mikrobi (zajedavci) in njihovi toksični izločki. Na primer kandida izloča hud živčni strup acetaldehid, ki povzroča tiha vnetja. Pri odpravljanju vseh vrst vnetja in ublažitvi njegovih stranskih reakcij (otekanje, bolečina) ter v boju z mikrobi in infekcijami si učinkovito pomagamo z Zaper-Zaperinom. To je pripomoček za protimikrobno osebno bioresonanco, ki ga lahko redno uporablja vsa družina pri akutnih ali kroničnih vnetjih in okužbah, obenem pa tudi v preventivne namene za vzdrževanje vrhunske forme. Zaper-Zaperino ima dve karbonski sondi bioresonančni vrhunske kvalitete, oprimemo ju v vsako v eno dlan in vklopimo terapijo za nekaj minut.

Zaper je tradicionalen, preizkušen in že desetletja po vsem svetu znan in uporabljan vrhunsko učinkovit pripomoček za elektronsko zatiranje mikrobov (zajedavcev) v našem organizmu. Uporaba je enostavna in primerna za vso družino. Uporabljajo ga lahko tudi majhni otroci, ki že hodijo in govorijo, pa tudi starostniki.

Zaper-Zaperino terapija ne more nadomestiti splošne zdravniške oskrbe, kadar je le-ta potrebna. Lahko pa prepreči mnogo težkih trenutkov in olajša kronične in akutne motnje zdravja in počutja.

Zaper-Zaperinom ima večkratni in vsestranski učinek:

 • Organizmu in imunskemu sistemu z Zaper-Zaperinom pomagamo pri osvobajanju od toksičnih mikrobov (zajedavcev ali parazitov), ki se takoj naselijo na vseh poškodovanih, nezdravih in zakisanih mestih. V nezdravih tkivih najdejo obilje hrane in ugodne pogoje za svoje bliskovito razmnoževanje. Število nekaterih bakterij se lahko podvoji tudi vsake pol ur, večina pa se jih podvaja vsakih nekaj ur. Nekatere bakterije se hranijo celo s fosfatnimi usedlinami na bolečih in vnetih sklepih, kjer s svojim množenjem in škodljivimi izločki še poslabšajo stanje. Z zmanjšanjem škodljivih mikrobov, ki takoj napadajo vneta mesta in jih nadalje zastrupljajo s svojimi toksičnimi izločki, se ublažijo tudi vnetja z vsemi simptomi otekanja, bolečine in rdečine.

 • Razni toksični mikrobi imajo lahko tudi zelo škodljive izločke, izločajo razne toksine. Nekatere bakterije izločajo eksotoksine. Glive kot je Kandida in razne plesni pa izločajo mitotoksine. Z zatiranjem mikrobov s pomočjo Zaper-Zaperina trenutno omejimo njihovo nadaljnje množenje ter njihovo izločanje toksinov in zaustavimo nadaljnje zastrupljanje telesa.

Zaper-Zaperino terapija se uporablja trikrat po 7 minut z 20 minutnima pavzama.

 • Enkrat tedensko se uporablja za preventivno podporo imunskemu sistemu in celotnemu organizmu,

 • Vsak letni čas pa se pri kroničnih težavah in zakisanosti opravi 10-14 vsakodnevna uporaba trikrat po 7 minut z 20 minutnima pavzama.

 • Na isti način lahko Zaper-Zaperino uporabljajo tudi majhni otroci (ki že hodijo in govorijo). Otroci so stalno v medsebojnem stiku pri igri in v stiku z živalmi, travo in zemljo, prste radi vnašajo v usta in so zelo izpostavljeni prenašanju bolezenskih mikrobov (zajedavcev).

Kadar delamo Zaper-Zaperino terapijo, uživamo več C-vitamina in pijemo več vode. Pripravimo si kakšno veliko naravno limonado z medom, da pomagamo obtočilom pri izločanju večjega števila odmrlih zajedavcev in toksinov.

.

Tradicionalna zeliščna podpora k Zaper-Zaperino terapiji: ČRNI OREH, PELIN, KLINČKI

Kronična in akutna vnetja so imunski odgovor na splošno (in lokalno) zakisanost telesa ter na tujke in kemikalije v končni fazi vedno povezana z raznimi zajedavci in njihovi toksičnimi izločki.

Zaper-Zaperino pomaga pri zaviranju vnetja in njegovih stranskih reakcij (otekanje, bolečina, rdečina) kot dragoceni pripomoček za zatiranje mikrobov (zajedavcev).

Klasični sestavni del terapije z Zaper-Zaperinom so zelišča pelin, črni oreh in bio klinček (nageljnove žbice), ki pomagajo pregnati zajedavce tudi iz njihovih skrivališč v prebavnem traktu, jetrih, žolčnih in ledvičnih kristalih ter raznih tvorbah kjerkoli v telesu.

Način uporabe pelina, črnega oreha in klinčkov:

 • zeliščna tinktura ČRNEGA OREHA (100 ml), po ceni 6 eur ob nabavi Zaper-Zaperina:

jemlje se 20-30 kapljic (majhna čajna žlička) 3 x na dan pred jedjo 1-3 tedne.

 • zeliščna tinktura PELINA (50 ml), po ceni 4 eur ob nabavi Zaper-Zaperina:

jemlje se 10-15 kapljic (pol majhne čajne žličke) 3 x na dan pred jedjo 1-3 tedne

(jemljemo lahko tudi v prah zmleti suhi pelin 0,5 do 1,5 grama trikrat na dan pred jedjo)

 • celi KLINČKI (40 gramov celih klinčkov je v bio trgovini dobra 2 eur):

jemlje se 1 klinček dnevno, suh in cel klinček nežno zdrobimo v ustih, v par sekundah razpade v prah, takoj poplaknemo s požirkom vode, preden se razvije premočen okus. Poleg tega vsak dan skuhamo čaj iz 1 litra vode in 3 klinčkov, naj dobro zavre, odstavimo in pustimo stati, lahko tudi več ur ali čez noč, ne pa več kot 24 ur. Čaj pijemo mlačen ali hladen po potrebi namesto vode skozi ves dan, klinčkov ne jemljemo ven, ker več ur oddajajo zdravilne učinkovine. Klinčki spadajo uradno med najmočnejše antioksidante na svetu, so na prvem mestu lestvice ORAC z vrednostjo 290.000, zato jih moramo uporabljati zmerno, kot je opisano in količine ne smemo prekoračiti.

Vsa tri zelišča pelin, črni oreh in klinčke jemljemo VSAK DAN uporabe Zaper-Zaperina:

 • Ko uporabljamo Zaper-Zaperino 1-2 tedna zapored vsak dan,

jemljemo ves ta čas vsak dan vedno tudi vsa tri zelišča na zgoraj opisan način.

 • Ko pa uporabljamo Zaper-Zaperino samo 1 x tedensko kot preventiva skozi vse leto,

pa jemljemo na ta dan (1 x tedensko) tudi vsa tri zelišča na zgoraj opisan način.

 

ZDRAVILNA KRIZA (Herxheimerjava reakcija)

Zelišča pomagajo pregnati zajedavce kot končne povzročitelje bolezni tudi iz vseh skritih kotičkov v prebavilih, črevesju, jetrih in tudi iz tumorjev, cist in drugih mest, kamor se skrijejo, ko so ogroženi.

Brez uporabe zelišč je večja možnost zdravilne krize, ki se lahko pojavi pri nekaterih posameznikih.

Zdravilna kriza se občuti kot utrujenost, zatekanje, redko pa tudi kot raznovrstni bolezenski znaki.

Pri pojavu zdravilne krize počakamo dan-dva, da se umiri, nato pa nadaljujemo terapijo z Zaper-Zaperinom in vsemi tremi zelišči na zgoraj opisan način.

Podobno se lahko zgodi zdravilna kriza (ali Hexheimerjeva reakcija) tudi po uporabi antibiotikov, ko velika količina zajedavcev odmre v kratkem času in jih mora telo razgraditi, počistiti in izločiti skozi organe izločanja. Zato nam zdravnik ob antibiotikih vedno predpiše tudi bolniški stalež.

NABAVA TINKTURE ČRNEGA OREHA IN PELINA in Zaper-Zaperina:

Za nabavo Zaper-Zaperina in obeh tinktur se lahko obrnete na link ‘KONTAKT’ s klikom tukaj.

 • Zaper-Zaperino za vso družino, po ceni 176 eur
 • 100 ml tinkture ČRNEGA OREHA, po ceni 6 eur pri zeliščarju g. Božidar Žerjav, gsm: 041-954-890
 • 50 ml tinkture PELINA, po ceni 4 eur pri zeliščarju g. Božidar Žerjav, gsm: 041-954-890

Kvalitetni tinkturi črni oreh 100 ml in pelin 50 ml lahko ugodno naročite pri zeliščarju s Pohorja, g. Božidar Žerjav, gsm: 041-954-890, komplet obeh ima ceno 10 eur, plus poštnina. Bio klinčki so v bio trgovinah, SONNETOR znamka bio klinčkov pa v nekaterih Mercator trgovinah.

NAČIN UPORABE Zaper-Zaperina

Zaper-Zaperino se uporablja trikrat po 7 minut z 20 minutnima pavzama.

 • Za preventivno podporo imunskemu sistemu in celotnemu organizmu se uporablja enkrat tedensko,

 • Pri kroničnih težavah in zakisanosti pa se vsak letni čas opravi 10-14 vsakodnevna uporaba trikrat po 7 minut z 20 minutnima pavzama.

 • Na isti način lahko Zaper-Zaperino uporabljajo tudi majhni otroci (ki že hodijo in govorijo), ker so v svojem medsebojnem stiku, pri igri in v stiku z živalmi, travo in zemljo zelo izpostavljeni prenašanju zajedavcev.

In še enkrat, v času uporabe Zaper-Zaperina vedno uživamo več C-vitamina in pijemo več vode, pripravimo si na primer veliko naravno limonado z medom, da pomagamo obtočilom pri izločanju večjega števila odmrlih zajedavcev in toksinov. Koristno je tudi redno uživati sveži in suhi ingver oziroma mešanico Sveta trojica (kurkuma 60g, ingver 30g, čili 1g).

.

Zaper-Zaperino terapija učinkovito zavira vnetja in odpravlja mikrobe in njihove toksine