Bolečine v sklepih, kolki, križ, putika…

Bolečine

Bolečine v sklepih, križu, kolkih

V prispevkih spodaj so opisani nujni in zelo učinkoviti koraki, ki jim pristopimo v primeru bolečin v sklepih, križu, kolkih in pri putiki. Vključimo jih kot življenjsko navado in jih delamo brezpogojno ne glede na stanje zdravja ali bolezni. Ko smo zdravi, za preventivno, ko smo bolni pa za kurativo. Ti koraki ne nadomestijo obiska pri zdravniku in klasičnega zdravljenja, v primeru, ko je to potrebno. Velikokrat pa klasična medicina bolnika ne more odrešiti težav, ki so motnja subtilno porušenega fiziološkega ravnovesja ali homeostaze.

Koraki spodaj z vestnim pristopom vplivajo na povrnitev homeostaze, tako da se simptomi umaknejo in da lahko živimo skoraj kot da nimamo nagnjenja za bolezen. Skrbno jih proučimo in jih po najboljših zmožnostih vključimo v svojo dnevno rutino. Ne stanejo veliko, ne zahtevajo veliko časa in truda. Zahtevajo osveščenost, znanje, voljo in predanost živeti z dobrim zase. Iztrgati dnevu izsek časa in truda zase in za svoj blagor, da se bolezen lahko umakne. To je pravi pomen ljubezni do sebe, da najdemo voljo resnično vsak dan narediti nekaj dobrega zase.

Boli

Bolečine v sklepih, križu, kolkih

Pri bolečih sklepih telesu:

  • manjka antioksidantov
  • preveč je zakisanja
  • prisotna so tiha vnetja

Za nevtralizacijo začnemo z jemanjem antioksidantne mešanice 'Sveta trojica', ki deluje:

  • protivnetno
  • antioksidantno
  • proti zakisanju

Antioksidantna mešanica 'Sveta trojica' vpliva na popolnejšo prebavo ogljikovih hidratov, beljakovin in maščob, da se lažje razgradijo v bolj zdravem mlečnokislinskem razkroju brez zakisanja. O pripravi in jemanju in nekaj o delovanju Svete trojice preberite s klikom na spodnjem gumbu.

IR toplota

IR žarnica za terapevtsko in globinsko lokalno ogrevanje sklepov

Kadar so bolečine kolka šele na začetku, to je prvih nekaj let, lahko skoraj trenutno pomaga proti bolečinam nekajminutno lokalno ogrevanje z IR žarnico vsak dan do izboljšanja.

IR žarnica je intenzivna in prefiltrirana infra-rdeča svetloba, ki ima lastnost toplote, ki se z lokalnim obsevanjem širi globinsko v bolna tkiva braz da bi ogrevala ostale dele telesa.

IR terapije z globinskim ogrevanjem predpisujejo včasih tudi na fizioterapijah pri raznih vnetjih in za aktivacijo pretoka v tkivih. Dovolj je 3-5 minut na dan.

IR žarnica je nekaj, kar bi morala imeti doma skoraj vsaka družina za akutno pomoč pri prvih težavah z bolečinami v kolku in križu, da se ne bi razvile v resno bolezen.

Če pa so resne težave že tu, pa je IR žarnica nujna dodatna podpora proti bolečinam in k izboljšanju stanja.

Sončnice

Antioksidantni E-vitamin v sončnicah za zdrav celični podmladek

Dodatek E-vitamina pomaga celicam k pospešeni delitvi na zdrav način, tako da ustvarjajo zdrav celični podmladek.

Putika

Tetivik kapljice iz lekarne proti sečni kislini

Zdravilna korenina Tetivik rastline preprečuje kopičenje sečne kisline v telesu. Jemljejo se 2-3 mesece, potem pa se vmes nadomestijo s spagirika kapljicami.

 

Bionis

Geo impulzi Bionisa za kapilarni in limfni obtok

Geo impulzi Bionisa / Bionizatorja izboljšajo odmerek alfa valov. Alfa valovi odprejo kapilarni obtok, da lažje steče obnova bolnih tkiv.

Kisik

Dr. Sarno o kisiku in bolečinah v sklepih

Bolečine v sklepih so zelo pogoste zaradi čustvenega nezadovoljstva, ki ga telo zazna kot stresno obremenitev in zoži kapilarne in krvni obtok, zaradi česar dobija lokalno tkiva manj kisika, kar zaznamo kot akutne ali kronične bolečine,

 

Gibi

Enolični in prisiljeni gibi rabijo nevtralizacijo z raznolikostjo dejavnosti

Morda se življenje vrti v ponavljajoči krog rutine, v katerem manjka raznolikih gibov, dejavnosti in doživljanja za nevtralizacijo sedenja pri računalniku, televiziji, v službi, v prostem času ali napornih gibov pri delu in prisiljenim načinom življenja.

Zaper

Zaper-Zaperino proti parazitom in bakterijam in njihovim toksinom

V zakisanih tkivih so vedno neželeni gostje. Bakterije se zelo rade naselijo v zakisanih sklepih, kjer so usedline fosforne in sečne kisline.

 

Slanica

Slana kopel za stopala lokalno poskrbi za elektrolite v tkivih

Bolnim tkivom velikokrat primanjkuje elektrolitov, imajo pa presežek raznih usedlin ob nevtralizaciji kislosti telesa. V banček s toplo vodo in žličko soli namočimo stopala za 15 minut.

Prehod

Vse je prehodni pojav, vključno z življenjem samim

Na bolezen gledamo kot prehodni pojav in nudimo telesu vestno vse, kar potrebuje.

 

Spagirika

Spagirika zeliščni izvlečki so pripravljeni po unikatni metodi iz časa Paracelzusa

Spagirika avtentičnega italijanskega laboratorija ponuja 160 različnih tipov kapljic. Kar nekaj jih deluje v primeru težav z bolečimi sklepi.

Encimi

Encimi so prisotni samo v surovi, nekuhani hrani

Za celični metabolizem telesu velikokrat manjka energije. Encimi pomagajo premostiti primanjkljaj tako, da se udeležijo v bioloških reakcijah tako, da lahko stečejo in da v telesu ni zastojev in odpadnih snovi.