nerina.si ALKIVITA d.o.o.

Za programerja imam vprašanje:

 1. Ali lahko naredite možnost, da lahko vsak poljubni prispevek kadarkoli pošljem v odprti obliki na izbrani e-mail, ko prejemnik odpre e-mail, vidi cel prispevek in ne le njegov URL?
 2. Mesečne E-novice v obliki prispevka nerina.si, ali lahko naredite, da jih kar iz sistema lahko avtomatično odpošljem na celo mailing listo, tako da ga prejemniki vidijo v odprti obliki, ko odprejo e-mail?
 3. Kakšno število besed naj pripravim k slikam za ALT (SEO) besedilo… (v starih straneh sem dala tudi po 15 besed, morda je to preveč)?
 4. Imam dobrih 5 spletnih strani od Alkivita d.o.o. (linki so spodaj), ki jih lahko že od vsega začetka uporabim za medsebojno povezavo z nerina.si za boljše rangiranje zaper.top, kako naj potekajo te povezave?
 5. Ali je za optimizacijo v redu, če je v meniju samo 10 kategorij izdelkov in morda domov stran?
 6. Prosim vas za URL-je v obliki pajka z čimvečkrat uporabljeno ključno besedo ‘zaper’, na primer: https://nerina.si/zaper-kategorija/zaper-prispevki/zaper-za-zdravje/
 7. Na prvem mestu mi je ultra hitrost, zato vas prosim za enostavno kodo, ki bo trenutno nalagala izdelke, prispevke, kategorije in strani (točka 1 spodaj).
I. Dosedanje wordpress spletne strani Alkivita d.o.o.:
https://alkivita.com/
https://alkivita.net/
https://alkivita.eu/
https://www.alkivita.hr/
https://www.vitastas.si/
https://www.alkivita.si/ 
Poudarek nerina.si je na tem, kar še nimam v dosedanjih spletnih straneh za Alkivita d.o.o. na gornjih linkih, ki jih urejam sama v wordpressu:
 1.  HITROST odpiranja in križarjenja po strani je prioriteta št. 1, vse naj se odpira TRENUTNO, v daleč manj kot 3 sekundah, zato naj bo koda in oblika in zgradba strani enostavna in optimalna. Primer trenutnega EXPRES odpiranja https://www.cangura.com/ pa še rdeče barve ima in vzorno se pomika po linkih nazaj ‘vzvratno’. Test hitrosti odpiranja tudi v https://gtmetrix.com/, ne sme biti rdečih polj kot ovira pri hitrosti.
 2. ‘zaper’ in ‘zapper’ je edina ključna beseda, domov stran in vsa ostala zgradba strani je podrejena tej optimizaciji, prioriteta št. 2. Vključno z linki, na primer https://zaper.top/zaper-novice/zaper za zdravje/ vedno je nekje noter beseda zaper: zaper-trgovina, zaper-izdelki, zaper-novice… Prosim vas za e-mail zaper@nerina.si preusmerjen na moj mail satjam@gmail.com
 3. V vsakem trenutku je vse hitro na voljo, DOSTOP do vsega je enostavno NA OČEH na mobiju in računalniku, pa tudi ‘VZRATNA POT’ vračanja na minuli link gre gladko brez da stranko vrže ven iz želene poti nazaj, potem ko je zašla v slepo ulico in se želi vrniti par linkov nazaj po strani, prioriteta št. 3.
 4. Vsaka od točk spodaj, ki ovira hitrost odpiranja domov strani in križarjenje med prispevki, izdelki in stranmi, ODPADE. Zato prosim, da PRED risanjem dizajna oblikovalec in programer uskladita IDEJO STRANI glede na hitrost odpiranja in tudi z menoj, temu se bom tudi jaz prilagodila. Ko mi povesta, kaj od estetskih želja upočasnjuje, se to izpusti, poenostavi in podredi HITROSTI. Zato mora biti zgradba strani v zasnovi optimalna, brez nepotrebnih ovinkov, prioriteta št. 4. 
 5. SLIKE VELIKE, lepo OBROBLJENE in IZRAZITE v postavitvi, fotografirane z lepo naravno senco, na snežno beli podlagi, ki morda IZSTOPIJO ko greš z miško čez, so prioriteta št.5. Fotografije naredimo pri vas za dobrih 20 izdelkov. Najboljši primer ogleda povečane slike detaljno od blizu, ko se gre z miško čez:  https://flanca.si/izdelek/sladki-pelin/   in enako odlična premična slika https://medigo.si/izdelek/veinoplus/
 6. Odprta SLIKA pa se v mobiju se mora zlahka VRNITI NAZAJ s klikom na KRIŽEC na sliki desno zgoraj, tako da ne izgubiš strani in ni treba na mobiju iti ‘vzvratno’, da izstopiš iz slike.
 7. Tudi MOBI MENI se zapira z dovolj vidnim KRIŽCEM desno zgoraj (ponekod se odprtega menija ne moreš rešit, ko se hočeš vrnit). Nikoli te ne sme ‘vreči ven’ pri neki operaciji, ko zapiraš sliko ali meni in hočeš brskati naprej, te ne sme nič prekiniti ne glede ali je na mobiju ali na računalniku, prioriteta št. 5. V https://medigo.si te meče ven že iz ‘kategorij’ na domov strani, ne moreš se vrniti. Radovedni pokukajo in če ne želijo naprej, se morajo gladko vrniti nazaj k iskanju želenega. https://medigo.si  ima zelo DOSTOPNO in na očeh vse, še posebej na domov strani na mobiju, ne moreš pa se vračati kvalitetno ko enkrat nekaj odpreš.
 8. Bogate ZNAČKE-USP-IKONE in več raznih ikon, ki poudarjajo vse možne prednosti in kvalitete izdelkov in firme, tega nimam še nikjer popolnoma nič, pa bi rada, da tukaj veličastno izstopajo, prioriteta št. 6. https://veneks-forte.net/#veneks   Med njimi ZNAČKA SLOVENSKI IZDELKI. Ene značke so v vsakem izdelku, ene so v nogi na vsaki strani, ene so poljubno dodane glede na tekst na strani KATEGORIJ v opisih kategorij ob izdelkih kategorij, ali pa jih lahko po potrebi vključim v prispevkih. Stran zaper.top bo skrajno prodajno orientirana, prirejena za oglaševanje z DOMOV stranjo, ki bo ‘ZAPER -ji dr. Clark’ kategorija.
 9. Vir ZNAČK-IKON-USP-jev so vsebinske prednosti zaperjev s karbonskimi sondami v linku s kompletnim opisom lastnosti zaperjev in zaper terapije: https://www.zaper-zaperino.com/zaper/ , prosim oglejte si ta tekst, kar piše, bo izraženo slikovno v ZNAČKAH. Tukaj pa je še par bolj splošnih, jih še dodelamo: TOP KVALITETA
  VAREN NAKUP
  IZDELANO V SLOVENIJI
  DOSTAVA V 3 DNEH
  TRAJNI IZDELKI
  GARANCIJA 1 LETO
  SERVIS V SLOVENIJI
  BREZPLAČNA SVETOVANJA
  KARBONSKE ZAPER SONDE
  ‘POZITIVNI OFF-SET’
  ORIGINAL KONSTRUKCIJA
 10. Lep kontaktni obrazec za nabiranje mailov za E-zanimivosti VIBRACIJSKO SAMOZDRAVLJENJE, pri roki tudi v MOBIJU, na vsaki strani, prispevku in izdelku NAD NOGO v obliki ‘VPRAŠAJTE NAS’ kontaktnega obrazca in podatkov podjetja. Ob prijavi na E-zanimivosti je tudi ZNAČKA s povezavo v ZAPER BLOG z minulimi E-novicami in prispevki. Uspešen kontaktni obrazec  https://www.zaper-zaperino.com/ , nima pa povezave na stare E-novice oz. ZAPER BLOG. In primer nad NOGO prijava na E-zanimivosti https://www.vitastas.si/ Pop-up se diskretno pripelje ob strani, tako da ne zmoti med branjem. Možnost da link s kontaktnim obrazcem pošljem po mailu ali vključim v E-novice. Pisanje E-novic v zaper.top strani (newsletter) in možnost pošiljanja odprte strani, prispevka ali izdelka v gmail, prioriteta št. 7.
 11. V izdelku ZELO VELIKA SLIKA IZDELKA, pomik po sliki z miško za ogled detajlov, https://flanca.si/izdelek/sladki-pelin/ Prioriteta št. 8. Na desni pod nazivom, ceno in košarico ‘z majhno sliko košarice na gumbu’ so vedno IKONE-ZNAČKE-USP-ji kvalitete in prednosti izdelkov in podjetja – par lepih USP ZNAČK kot je garancija na zadovoljstvo, varen nakup, svetovanje in podpora, trajnost izdelkov… 5 zvezdic, obvestilo o dostavi naslednji dan v primeru naročila do 17. ure, poštnina 3,50 oziroma 2,50 eur, na zalogi. Primer poudarjenih  ZNAČK-IKON oziroma USP-jev pri vseh IZDELKIH in PREMIKAJOČE slike izdelka: https://medigo.si/izdelek/veinoplus/ Med opisom izdelka pa je čisto na koncu isti gumb z napisom ‘V KOŠARICO s sliko košarice na gumbu‘ kot na začetku ob sliki izdelka, pa tudi vmes da lahko po želji vstavim gumb ‘KOŠARICA s sliko košarice na gumbu‘, če je dolg tekst, na primer: https://www.zalozba-chiara.si/duhovnost/459-spreminjamo-sebe-spreminjamo-svet-cd  Tudi tukaj pa je lepo na desni strani izdelka, brez ‘kratkega opisa’ z neko vsebino.
 12. V IZDELKU NI kratkega opisa izdelka na desni strani izdelka, le podnaslov in to kar piše zgoraj, tako da je lahko SKRAJNO VELIKA in KVALITETNA SLIKA izdelka, po kateri se lahko pomikaš z miško za detaljni ogled izdelka. Šele v vsebini izdelka bom začela s kratkim opisom. Kar je široka stran, morda 2 koloni za pisanje. Morda pa dolgi opis v 1 koloni, vmes pa slike, kot je primer spodaj.
 13. Ta prodajna stran 1 izdelka mi je od vseh najlepša za učinkovito prodajo, prioriteta št. 9, tudi interaktiven telefonski klic je super oblikovan in postavljen: https://veneks-forte.net/
 14. INTERAKTIVNI telefon s klicanjem s klikom na številko, viden na vsaki strani, prispevku, izdelku, pri podatkih ob kontaktnem obrazcu.
 15. ‘VPRAŠAJTE NAS’ obrazec na vseh straneh, izdelkih in prispevkih, v enem pasu nad nogo, levo od tega obrazca pa kontakt INTERAKTIVNI tel, mail, ima podjetja, podobno kot je https://zaper-zaperino.com/
 16. Pri pisanju prispevkov vnašam malo zaobljen GUMB v sistemski barvi, pa tudi v barvah po izbiri glede na trenutno okolje in slike prispevka ali strani. SLIKE v prispevku  lahko vstavljam v oblivanje ali brez, kamorkoli želim in tudi ob slikah je možen GUMB na različnih mestih. 1 stran ‘Alkivita bioznanost center’, s ključno besedo ‘alkivita’ ki jo lahko dam v meni v primeru da želim.
 17. V https://medigo.si/  MOBI pogled na ‘domov strani’ in ostalih zlahka prideš do MENIJA, kategorij, vsega kar rabiš kot gost za orientacijo strani. V MOBIJU vse čimbolj DOSTOPNO, da se zlahka seliš po strani in vse najdeš, in se tudi vračaš ‘vzvratno’ (česar pa v Medigo niso predvideli). Vse pa se naj v zaper.top trenutno odpira.
 18. Barve rdeča nianse od temno rdeče do svetlejših in oranžni gumbi ali pa gumbi v barvi in strukturi lesa (drugje ne oranžne barve kot morda na gumbih), rdeče pa je lahko več nians do temno rdeče, primer rdeče barve v spletni trgovini knjig (tukaj ne gledat obliko): https://www.zalozba-chiara.si/tuje-knjige   Zlato barvo #dd9b00 (nula, nula na koncu) sem uporabila v tem prispevku v gumbih z belimi črkami in naslovih:  https://www.zaper-zaperino.si/zaper/  Če ne bi bila ‘struktura lesa’, pa morda zlata barva, morda imate vi še kakšno lepšo. Morda je lahko na ZNAČKAH-USP tudi svetlo zelena – pomladno zelena kot je v delavski hranilnici, deluje BIO in osvežuje.
 19. E-novice TRAJNA hramba že odposlanih E-zanimivosti na zlahka dostopen način v obliki prispevka v kategoriji ZAPER E-NOVICE, da lahko vsak za nazaj zlahka pride do teh starih novic. Pisanje E-novic in lista v nerina.si Prioriteta št. 10. Da lahko vsake E-NOVICE kadarkoli pošljem kot CELO PODOBO na gmailu. Prispevki bodo pisani v obliki takšnih E-novic kot ‘landing page’. Vsako takšno stran bi rada imela možnost poslati po gmailu NE le link, ampak da se vidi vsebina čim odpreš gmail. To velja za vse strani, prispevke in izdelke.
 20. Napis v google zadetku nerina.si domov strani pod iskalno besedo ‘zaper, prioriteta št. 11:  ZAPER TOP frekvence za zdravje uničijo parazite / zaper.top / 041 789 319. Tekst: ZAPER TOP po dr. Clark za imunski sistem, razstrupljanje, alergije. Varen nakup, dostava drugi dan. ZAPER profesional.
 21. Stran se pomika gor in dol DRSNO ob strani, Z DOBRO VIDNIM DRSNIKOM – ne le s tipko gor – dol in oziroma s skritim drsnikom, ki se prikaže šele, ko se približaš).
 22. VIDEO tako da ostaneš po ogledu na spletni strani, NE da se preseliš na YOU-TUBE in izgubiš izhodiščno stran z videom.
 23. TESLA-ZAPER-GEO skupna kategorija za vse izdelke je ‘TRGOVINA’ stran, ena sama z vsemi izdelki, ki se nanizajo po kategorijah, tako je nežna LOČNICA med izdelki drugih kategorij z LINKOM v vsako posamezno stran OPIS KATEGORIJE v MENIJU (naslednja točka). Izdelki niso stran 1,2,3 kot ponekod, vsi naenkrat so vidni kot v https://vigoshop.si/ Lahko menjam vrstni red kategorij po trenutni prioriteti.
 24. Stran z ZAPER kategorijo iz zgornje točke je lepa prodajna DOMOV stran, ki bo OGLAŠEVANA! Stran s CELOTNO TRGOVINO iz zgornje točke pa bi morda imela takle ozek  vnaprej pripravljen reklamni slider za vsako kategorijo: https://www.misteriji.si/ ali pa v https://www.cangura.com/ , kjer so z oštevilčenimi krogci označeni sliderji za vsako kategorijo iz menija.
 25. Vsi izdelki so v Tesla-Zaper-Geo KATEGORIJI. V ostalih 9 kategorijah je nanizanih v trgovini (imena kategorij lahko spreminjam tudi kasneje, skupno 10 kategorij):
  – Zaper dr. Clark,
  – Schumannova frekvenca,
  – Teslov generator,
  – Večvalovni oscilator po dr. Lakhovskem,
  – Elektroterapija Zaper Vitastas,
  – Theta samozdravljenje Geonizator
  – Delta Ocean terapija
  – Vibracijsko samozdravljenje
  – Psihosomatski relaks
  V MENIJU je 10 kategorij, vsaka KATEGORIJA se odpre v stran z OPISOM kategorije, podkrepljenim z ZNAČKAMI-USP-IKONAMI in  med takšnim opisom so vsi izdelki posamezne kategorije s klikom za v izdelek v spletni trgovini.
 26. MENI na levi strani pa odpira: BLOG, zadnji PRISPEVKI in strani z vsemi E-zanimivostmi so skoz DOSTOPNI tukaj. Pošljem pa jih lahko kadarkoli v odprti obliki v gmailu. Tukaj je lahko tudi 9 kategorij iz glavnega menija, prioriteta št. 12.
 27.  Vse strani malo umetniške s kakšno vijugo nežnega barvnega polja, prijazne in prijetne, da ji zaupaš zdravje in te pritegne nakup bioenergijskega pripomočka. Prijazna in hitro odpirajoča oblika.
 28. Na LEVI še nikjer nimam SIDEBAR bloka v Alkivita d.o.o. straneh. V nerina.si LEVI sidebar z usmeritvami po MENI kategorijah, v ZAPER BLOG,  strani ZADOVOLJSTVO, OBJAVE in KONTAKT. V MOBI pogledu tega pa previdnost, da je pregledno in da ne prevlada nad ostalo vsebino, mora pa biti lahko dostopno v mobiju, da ni le na koncu strani, ker je dostop do bloga in starih E-novic pomemben. 
 29. Strani ‘ZAPER ZADOVOLJSTVO’, ‘ZAPER OBJAVE’ v revijah, so tudi v levem SIDEBAR…
 30. PRISPEVKI vsi na eni strani s prikazno sliko in naslovom, zdravju prijazna oblika, da ni preveč uradno. Med prispevki so tudi prispevki ‘landing page E-NOVIC’, da si lahko katerekoli stare E-zanimivosti vedno ogledaš enako kot tisti, ki so jih dobili pri dejanskem pošiljanju, prioriteta št. 13.
 31. Tedenske E-zanimivosti bi rada vse stare Alkivita E-novice imela v nerina.si na voljo za ogled vsem starim in novim obiskovalcem, prioriteta št. 14. KONEC