Zaper in hren proti virozi – za zdrave pljučne alveole

hren prežene virozo skupaj z Zaper Zaperino terapijo

Sinigrin v hrenu

Hren deluje protivirusno in protibakterijsko. Vsebuje edinstven glukozid sinigrin. To je glukozinat s posebnim antioksidantnim učinkom, ki zaustavlja razrast rakavih celic. Ko hren naribamo ali narežemo, se v poškodovanih celicah s kisikom tvorijo izotiacianati, ki nadalje aktivirajo gene, ki se borijo proti raku in onemogočajo gene, ki oskrbujejo tumorje. Podobno ima tudi brokoli poleg sulforafana še veliko izotiacinatov, ki zavirajo raka.

Bomba v močvirje

Hren je za sluz kot bomba v močvirje. V hipu razprši pljučno sluz, jo zmehča, oksidira in utekočini, da jo skoraj trenutno lahko temeljito izkašljamo. Varno lahko zaužijemo 2-3 žlice naribanega hrena na dan, to je 4 čajne žličke oziroma 6-20 gramov. Več hrena ne smemo naenkrat pojesti zaradi ledvic, sečil in prebavil, ki so pri večjih količinah občutljiva na močno aromatično gorčično olje v hrenu.

Zdravilnost hrena

Hren je domače zdravilo za pljuča, sinusitis, bronhitis, putiko, sklepe in sečila. Redči kri in čisti arterije. Še boljši kot za uživanje je za vdihavanje. Čim začutimo nahod ali zamašen nos, prve znake viroze ali gripe, naribamo četrt hrenove korenine in jo vdihavajmo. Na začetku previdno zaradi visoke koncentracije zdravilnih aromatičnih snovi. Potegnimo globoko do dna pljuč skozi nos in usta.

Čisti pljučne alveole

Hren očisti mikroskopske pljučne zračne mešičke ali alveole od sluzi in vnetja. Pri vdihavanju lahko včasih prav občutimo mesto v pljučih, kjer se odkrhne odvečna sluz, ki jo izkašljamo nagnjeni nad umivalnik. Še posebej če smo tik pred tem inhalirali paro nad litrom vroče vode. Telo zaradi manjše gravitacije vodoravno nagnemo nad umivalnik in močno zajamemo zrak, da odluščena sluz lažje zapusti telo skozi grlo in nos. V pljučih se osvobodi lahek in svež občutek, kot da smo se znova rodili.

Hrenova peroksidaza

Od vseh rastlin na svetu ima hren največ peroksidaze, ki se imenuje kar hrenova peroksidaza. Iz sveže naribanega hrena v obilju ustvarja zdravilne hlape. Pri vdihavanju ali uživanju hrena prav čudežno čisti dihalne poti. Hrenova peroksidaza je encim, ki katalizira oksidacijo odpadnih snovi. V svoji strukturi ima vezano železo, zato ima hren trikrat več železa kot špinača. Obenem pa veliko C-vitamina, ki omogoča vezavo železa v našem telesu. Hrenova peroksidaza preprečuje zlepljanje trombocitov in tudi zlepljanje tumorskih celic, da tumor ne more rasti. Zavira raka in deluje kemoterapevtsko.

Delovanje hrena

Pospeši cirkulacijo, bleda koža naenkrat postane prekrvavljena. Pokliče te na stranišče, ker je delovanje na pljuča povezano z debelim črevesjem in kožo. Požene tok energije po telesu že samo z vdihavanjem in je prava pranoterapija. Pri akutnem sinusitisu, bronhitisu in kroničnih okužbah sečil odpravi osemdeset odstotkov težav (podobno kot antibiotiki) in to brez stranskih učinkov. Pomaga pri vnetih sklepih in revmatizmu. Hren zavijemo v papir, v hladilniku ostane svež en teden.

Hren ni za ščitnico

Pri težavah s ščitnico se vzdržimo uživanja hrena in ga raje samo vdihavajmo. Uživanje hrena lahko zmanjša ščitnične hormone. Za vdihavanje hrena ni potrebno lupiti, ga samo naribamo ali zmiksamo v zeliščnem sekljalniku. Hren čisti telo težkih kovin, zato uživamo le bio hren iz dobre njive, ker veže nase težke kovine iz zemlje. Za dihanje pa je v redu tudi hren brez bio znamke, ker aromatični hlapi ne vsebujejo težkih kovin. Hren je diuretik, iz telesa požene odvečno vodo, zato moramo ob uživanju hrena dovolj piti. Hren temeljito čisti tudi vsa obtočila in krepi obrambni sistem.

Vložen hren

Nariban hren prelijemo z belim kisom ali belim vinom in dodamo ščepec sladkorja. Tako vložen se ohrani dlje časa, obdrži aromo in se ne pokvari. V belem kisu ali vinu hren ohrani zdravilne aromatične sestavine. Vsak dan zaužijemo kakšno žličko tako vloženega hrena ob obroku ali prigrizku. Zaželen je skozi vse leto. Žal poleti ko poganja liste, njegova korenina izgubi zdravilno moč. Najboljša je izkopana od septembra do aprila.

Hren ne paše z aspirinom

Ko uživamo hren, se vzdržimo aspirina, ker se njuna učinka izničita. Hren dovolj redči kri, da ne potrebujemo za to aspirina. Če imamo aspirin od zdravnika kot zdravilo za redčenje krvi, hrena raje ne uživamo, ampak ga samo vdihavamo podobno kot pri zmanjšanju ščitničnih hormonov. Za dihanje pustimo nariban hren na krožniku. Pred spanjem damo nariban hren na nočno omarico za dihalno pljučno terapijo med spanjem.

Hren za dihanje

Naribamo četrt srednje korenine za eno dihalno terapijo. Hrena za dihanje ni potrebno lupiti. Če želimo eno hrenovo korenino prihraniti za čim več dihalnih terapij in iz čim manjšega kosa hrena iztržiti kar največ zdravilnih hlapov, narežemo na deski deset tankih rezin in jih malo nasekljamo. Nato pa v mini zeliščnem sekljalniku zmiksamo v manj kot pol minute. Ko sekljalnik odpremo, je potrebna previdnost zaradi močne koncentracije aromatičnih snovi, zato najprej vdihavamo iz varne razdalje četrt metra in se polagoma približujemo. Stresemo na krožnik za dihalno terapijo, roke pa si umijemo, da ne pride v stik z očmi.

Hren z vodno paro

Izmenično vdihavanje hrena in vodne pare nad litrom vrele vode da najboljše rezultate za očiščenje pljuč. Učinek je hiter in takojšen, dovolj je samo par minut. Obvezno pa temeljito izkašljamo in izperemo vso pljučno sluz skozi grlo in nos. Presenetljivo veliko sluzi se sproži za izkašljanje in tisti dan se počutimo v pljučih lahki, sveži in kot novi. Redno ponavljamo tri tedne vsak dan za bolj temeljito očiščenje zastarane in vnetne odpadne pljučne sluzi. Kasneje pa občasno in takoj ko začutimo nahod. Prehlad se ne bo razvil, ko se nadihamo hrena in vodne pare in vse skupaj dobro izkašljamo in izpihamo.

Hren in zaper

Hren in zaper odlično sodelujeta proti virozi. Zaper Zaperino uniči viruse, bakterije in parazite, hren pa mehča in lušči zastarano pljučno sluznico. Pljučno tkivo se mora očistiti in dostop kisika do pljučnih alveol ne sme biti oviran. Odpadne snovi, ki ne morejo iz pljuč so tarča virusov, bakterij in parazitov, ki v njih najdejo hrano in zaklonišče za pospešeno razmnoževanje. Zaper terapija uniči povzročitelje bolezni in telo je zelo obremenjeno, če se v plasteh odpadne in zakisane sluzi vedno znova na veliko kopičijo, množijo in odmirajo. Zato vzporedno z zaper terapijo razstrupimo telo in s hrenom očistimo pljučno sluz, da smo manj privlačni za viruse, bakterije in parazite. Telo lažje najde vitalno ravnovesje in pravo odpornost na viroze v čistih tkivih. Zaper terapija pa lažje opravi svojo nalogo tudi na daljši rok.