Primer ASTMA – Po knjigi Terapija za vse bolezni

Primer ASTMA

Astma je zelo stara bolezen, povezana z mikroskopsko majhnimi parazitskimi ličinkami črvičkov vrste Ascaris, ki se namnoženo naselijo v pljučih in povzročajo v telesu:

  • reakcijo alergije (pod vplivom Ascarisa v telesu nastaja histamin, povezan z alergijami)
  • okužbo (imunska obramba v telesu poveča število belih krvničk)
  • spremljajočo alergijsko reakcijo še na druge onesnaževalce, s katerimi se telo ne more več normalno soočati in jih prečistiti, pri čemer se v pljučih ustvarja še več histamina.

Zaper-Zaperino protimikrobna terapija je dragocena pomoč pri astmi. Odpravlja Ascaris, zmanjša histamin in alergijsko reakcijo. Medicina še dandanes pri astmi le lajša simptome, ne more pa je pozdraviti.

  • Ličinke Ascarisa se nahajajo v prahu in umazaniji. Ko jih pojemo skupaj s kakšno umazanijo in pridejo v želodec, izležejo jajčeca in mikroskopsko majhne ličinke potujejo v pljuča. Odrastejo v majhne črvičke, ki živijo in se množijo v pljučih. Pljuča, polna majhnih ličink in črvičkov so v veliki stiski. Pojavlja se kašelj in oteženo dihanje. Če pride izloček od kašlja v želodec, potuje Ascaris tudi v črevesje, sklepe in tkiva (živi lahko kjerkoli, tudi v srcu in v možganih).
  • Napad Ascarisa vpliva na raven histamina v telesu (značilnega za alergijsko reakcijo) in povišanje belih krvničk (ki se borijo proti okužbam). Čeprav je povišan histamin in istočasno bele krvničke značilen za astmatike, bolnikom v klinikah prisotnost Ascarisa rutinsko ne preverjajo.
  • Kritična točka za začetek astme je, ko se Ascaris v pljučih tako dobro počuti, da se zelo namnoži. To se zgodi (kadar so pljuča šibka točka organizma) zato, ker je imunski sistem oslabljen in obremenjen že iz nekaterih drugih razlogov (paraziti, onesnaževalci, stres) in ne more vsaj deloma sproti uničevati Ascarisa, da se ne bi le-ta v pljučih preveč razpasel.
  • V tej fazi so pljuča že tako obremenjena, da nimajo več običajne možnosti očiščenja od drugih dejavnikov, ki naravno vstopajo v pljuča z dihanjem: na cvetni prah, dim, živalski prhljaj (hišni ljubljenčki) in na razne druge onesnaževalce, ki bi jih sicer z lahkoto prečistila, temveč se na vse to odzivajo z nadaljnjo alergijsko reakcijo, s katero se ustvarja v pljučih še več histamina.

 

Zaper Zaperino za življenjsko moč