Bolečine v stopalih – PETNI TRNI

Zaper terapija za petne trne

Petni trn zbada in boli…

Pregovor da ti je nekaj ‘Trn v peti’ jasno pokaže kako neprijetna je bolečina v peti, ki je v večini primerov povezana s petnimi trni. Najmočneje se pojavi takoj zjutraj ko vstanemo iz postelje in zaradi zbadanja v peti skoraj ne moremo stopiti na stopalo. Bolečina nato kmalu popusti, ob naporih tekom dneva pa se lahko vrne kot dolgotrajna bodeča ali pekoča bolečina v peti, ki ovira hojo. Podobno se lahko zgodi, ko se dvignemo po dolgotrajnem sedenju.

Petna kost v stiku z ligamenti

za petni trn pomaga Zaper-ZaperinoPetni trni nastanejo v stiku petne kosti s kito ‘plantarna fascija’, ki pokriva dno stopala in povezuje prste s peto, vzdržuje lok stopala in amortizira hojo. Na stičišču petne kosti in ligamentov pride zaradi preobremenitev stopala do prostih radikalov, mikro poškodbe in vnetja, ki v nadaljevanju privablja bakterije in slabi in zakisa tkiva. Istočasno pa se v razbolela tkiva zaradi izgubljenega lokalnega ravnovesja (homeostaze) pospešeno odlagajo usedline sečne kisline, oksalati in kalcijevi fosfati, podobno kot nastajajo kristalčki in kamni v ledvicah in jetrih.

Kristali usedlin in bakterije

Dr. Clark je raziskovala petne trne in uspešno pomagala svojim pacientom. Petni trni so kalcijevi fosfati, ki nastanejo iz usedlin sečne kisline in fosforne kisline, ki je v gaziranih pijačah, mesu, pa tudi v pekovskih izdelkih. Usedline sečne kisline so prava paša za bakterije, ki se v njih nemoteno množijo. Fosfati pa dajo usedlinam trdno strukturo, ki je skrivališče za bakterije.

Fosforna kislina in kalcij

Fosforna kislina se ne more izločiti neposredno skozi ledvice, v telesu pa ustvarja kislo okolje, ki topi kalcij v kosteh in zobeh, ki kroži s krvnim in limfnim obtokom in se odlaga v mehka tkiva in se spira z urinom. Ker lahko telo dnevno vgradi največ 150 miligramov kalcija, je to dnevna meja za izločanje kalcija z urinom (ta test lahko naredimo v laboratoriju s 24-urnim zbiranjem urina). Fosforna kislina s kalcijem združi v kalcijeve fosfate, ki so komponenta petnih trnov, odlagajo pa se tudi v vsa druga slabo prekrvavljena in zakisana mehka tkiva.

Zaper vibracije proti bolecini petnih trnov

Zaper terapija in razstrupljanje >>

Zaper terapija uniči bakterije, tinkturi črni oreh in pelin skupaj z bio klinčkom pa vstopajo v tkiva po krvnem obtoku in sodelujejo z zaper terapijo. Za stabilizacijo stanja moramo telo še razstrupiti, ker se bakterije v teh skrivališčih trdnih usedlin v petnih trnih vedno znova lahko naenkrat spet namnožijo in delajo škodo z izločanjem toksinov.

Encimi za alkaliziranje telesa

Da bi se petni trni raztopili in izločili, alkaliziramo telo z deležem surove zelenjave pri vsakem obroku. Surova zelenjava vsebuje encime, ki omogočajo popolno razgradnjo hranil v zaužitem kuhanem obroku. Tudi vsak dan skleda solate ni dovolj, zelenjava mora biti raznovrstna s celo paleto različnih encimov, ki jih telo potrebuje za uravnoteženo presnovo. Naj ne mine obrok brez kosa surove zelenjave, ki jo pojemo kot zdravilo.

Pomoc za petne trne - Zaper Zaperino in geo terapija Bionis

Geo impulzi Bionisa in Bionizatorja >>

Geo impulzi Bionisa in Bionizatorja odprejo kapilare in izboljšajo krvni obtok, da dobijo boleča mesta več kisika. Bionis lahko zataknemo v nogavico, da je pol ure na dan tik ob bolni peti. Lokalno pomanjkanje kisika v tkivih namreč po nepotrebnem povečuje bolečino. Cirkulacijo pospešimo tudi z masažo pete in nežnim pritiskom na mesto bolečine. V akutni bolečini si lahko pomagamo s hladnim obkladkom in počitkom. Več >>

Nesteroidna protivnetna zdravila

Petni trni se zelo pogosto razvijejo pri športnikih in poklicih, ki zahtevajo dolgotrajno hojo in stanje na nogah. V klasični medicini predpišejo za lajšanje bolečin pri petnih trnih nesteroidna protivnetna zdravila kot so Ibuprofen, Aspirin in podobno, ki pa so namenjena le za krajši čas, ker na daljši rok nevarno tanjšajo sluznico in izpostavljajo telo razjedam, okužbam in boleznim. Zdravnik lahko napoti na elektroterapijo, magnetoterapijo, mehansko in ultrazvočno vibracijo in na operacijo. Težava je zelo trdovratna in velikokrat pripelje v operacijo. Večino omenjenih terapij pa je možno le samoplačniško.

COX encim ustvarja mediatorje vnetja >>

Nesteroidna protivnetna zdravila zaustavljajo COX encim v razgradnji maščob, da proizvede manj mediatorjev vnetja, pri tem pa tanjšajo sluznico, ki varuje žrelo, pljuča, prebavila, črevesje in genitalije. Enakovredno učinkovito zavirata vnetni COX encim ingver in kurkuma, zato si pripravimo mešanico ‘Sveta trojica’ in jo uživajmo proti vnetjem četrt čajne žličke pred jedjo. Za razliko ingver samo minimalno vpliva na zmanjšanje prostaglandina PG2, ki je odgovoren za regulacijo sluznice in tako ohrani zdravo sluznico, medtem ko zavira delovanje vnetnega COX encima. Antioksidantna mešanica ‘Sveta trojica’ je proti vnetjem idealna kombinacija skupaj z zaper terapijo. Več >>

Dr. Clark svetuje zaper in popravilo zob

Zaper in geo terapija sta še posebej dobrodošli za olajšanje simptomov in odpravo vzrokov težave. Dr. Clark pa je svetovala tudi popravilo zobovja, ker se v luknjicah in lokalnih vnetjih v slabih zobeh in dlesnih vedno skrivajo bakterije, ki s krvnim obtokom krožijo po telesu in se takoj namnožijo, čim naletijo nekje na šibko točko, ki je lahko njihovo gojišče. V fazi zdravljenja petnih trnov je priporočala tudi zmanjšan vnos oksalne kisline, ki se prav tako nahaja v gaziranih pijačah, v katerih so še ostanki topil zaradi industrijske proizvodnje.

Petni trni in Zaper-Zaperino terapija

Kronična oblika petnih trnov

Pri petnih trnih je zelo pomemben tudi počitek. V primeru, ko se zbadajoča bolečina v peti, ki otežuje hojo tekom dneva zopet pojavi, je dobrodošla razbremenitev stopala z blazinico pod stopalom in peto, ki služi kot amortizer za trdo podlago. Pogosta žrtev petnih trnov so tudi športniki in maratonci. Zaradi obremenitev stopala se vname stičišče petne kosti in ligamentov in ker se pravočasno ne sanira in spremeni pristop, težava napreduje v kronično obliko.

Kalcijevi fosfati v mehkih tkivih

Kalcij v obliki fosfatov pa se lahko odlaga tudi v ožilje in povzroča otrdele arterije, na žilah se naredijo obloge. Z odlaganjem v sklepe nastajajo vozli in slabša gibljivost. Bolj ali manj lahko poapnijo vsa tkiva in postanejo toga, zaradi česar prihaja z leti do oteženega premikanja. Usedline treh vrst fosfatov nastanejo iz fosforne kisline:

  • mono-kalcijev fosfat : CaH2PO4
  • di-kalcijev fosfat : Ca2HPO4
  • tri-kalcijev fosfat : Ca3(PO4)

Porušena homeostaza ali ravnovesje >>

Izziv petnih trnov je le ena oblika celostne težave porušenega ravnovesja ali homeostaze. Iz skupnega izhodišča lahko pridodana lokalna motnja spodbudi nastalo neravnovesje v na videz zelo različne bolezni.

Razvoj občutka zase, do kod telo zmore brez posledic prenašati obremenitev in ustrezna prilagoditev dnevne rutine za sprotno sanacijo motnje je ključnega pomena.

Pomeni posluh in ljubezen do sebe, da opazujemo, najdemo in si nudimo stvari, ki jih naše telo potrebuje za vzdrževanje ravnovesja ali homeostaze tako lokalno v šibkih točkah kot celostno.

Petni trni več ne bolijo

Petra Lipičnik nima več petnih trnov >>

Preberite resnično zgodbo, kako se je Petra Lipičnik popolnoma znebila bolečih petnih trnov. Zbrala je voljo in pogum, da je naredila in prepoznala prave korake tudi zase in se rešila težave, ki sicer v veliko primerih pripelje do operacije.
Petra Lipičnik >>

Vrhunski ALKIVITA zaperji v spletni trgovini

Zaper Zaperino je terapija za vse bolezni

 

ZAPPER – ZAPER – ZAPERINO uspešno uničuje bakterije in parazite v telesu in ima originalne ‘pozitivne off-set‘ zaper impulze po dr. Clark >>