Glog pomaga srcu in čisti poapnenje žil – srčni glikozidi

GLOG za srce in ožilje, za srčno popuščanje, Alkivita Zapper Zaper Zaperino

Glog je uradno zdravilen

GLOG je registriran kot VARNA zdravilna rastlina za pomoč oslabelemu SRCU in OŽILJU v I. in II. stopnji popuščanja SRCA. Ko SRCE premalo črpa kri, v telesu MANJKA KISIKA, zato postanejo napori bolj utrudljivi, psihično in fizično. Zmanjka SAPE in telesne in duševne zmogljivosti. Peša pa tudi delovanje organov, ker je vse odvisno od KISIKA in hranil iz KRVNEGA OBTOKA.  

GLOG enovratni je v Sloveniji najbolj pogost

Glog sprosti srce in žile

GLOG deluje tako, da SPROŠČA SRČNO MIŠICO in gladke mišice v ŽILNIH STENAH. To naredi tako, da poveča prepustnost CELIČNIH MEMBRAN za KALIJ, blokira pa vstop KALCIJA. Srčna mišica se na zdrav način sprosti 'krča ali napetosti', se za hipec 'spočije' in začne spet bolj polno črpati SVEŽO arterijsko kri v krvni obtok. To je podobno kot na LOKU, ko ga napnemo in dlje kot potegnemo puščico nazaj, dlje bo letela naprej.

Klinično dokazan učinek gloga

GLOG je od vseh rastlin najbolj KLINIČNO PREIZKUŠEN neposredno na mnogih SRČNIH BOLNIKIH, s čudovitimi rezultati IZBOLJŠANE TELESNE ZMOGLJIVOSTI pod obremenitvijo, brez da zmanjka SAPE. Raziskave v celoti potrjujejo TRADICIONALNO ljudsko uporabo GLOGA za podporo SRCA in OŽILJA. V tujini se ga dobi v obliki tablet. GLOG dokazano pomaga pri začetnih stopnjah oslabitve SRCA in OŽILJA.

GLOG enovratni cveti samo belo Zaper Zaperino ALKIVITA

Kako jemljemo glog

50 ml GLOGOVIH kapljic stane 12 eur, vzamejo se 3x na dan s kapalko po 1ml z malo vode. 100 gramov GLOGOVEGA čaja iz listov in cvetov je 5,5 eur, žličko čaja prelijemo s skodelico vroče vode, pokrijemo za 10 minut, precedimo in spijemo 3x na dan 6-8 tednov. Če želimo, lahko vsakih 5 dni naredimo 2 dni presledka. GLOG počasi 'zagrabi', njegovi učinki pa še dolgo držijo tudi po prenehanju jemanja.
Glogove kapljice 'Soria natural' Sanolabor 50 ml 12,30 eur >>
Glog 30 kapsul (1 na 12ur) Sanolabor 15,10 eur 'Soria natural' >>
Slovenski glogov čaj 100g je 6,17 eur Gorenjske lekarne >>
Alkoholne glog kapljice 50 ml je 6,38 eur (3x dnevno 20-30 kapljic v deci vode) >>

Ni kontraindikacij

Jemanje GLOGA NIMA stranskih učinkov. V primeru drugih zdravil se vedno posvetujemo z zdravnikom. Držimo se omejitev količine in časa jemanja. Raziskave so pokazale, da celo pri tabletah s SRČNIMI GLIKOZIDI ni prišlo do značilnih ARITMIJ in povečanega učinka. Pri vsem, kar se tiče SRCA, pa se držimo tega, da se posvetujemo z zdravnikom, ker je vsak človek poseben in potrebuje individualno obravnavo. GLOGA NE jemljemo v primeru zdravil tipa BETA-BLOKATORJI proti MIGRENI in krvnemu tlaku.

GLOGOV čaj iz CVETOV in LISTOV za srce in zdrave žile in večjo zmogljivost

Za I. in II.stopnjo

V vsakem primeru pa se držimo tudi PRIPOROČILA, da je GLOG pomoč za SRCE v I. in II. stopnji oslabitve. Kasneje potrebuje močnejša zdravila v obliki SRČNIH GLIKOZIDOV. Pri uvrstitvi v ŠTIRI stopnje se OCENJUJE vpliv OBIČAJNE AKTIVNOSTI na:
1- utrujenost
2- težko dihanje
3- neugoden občutek hitrejšega ali močnejšega bitja srca (palpitacija)

Štiri stopnje

I.razred: NI telesnih omejitev, srčni utrip, utrujenost in dihanje je pri OBIČAJNI AKTIVNOSTI normalno.
II.razred: Blago popuščanje SRCA z blagimi telesnimi omejitvami. Ni težav v mirovanju, pri OBIČAJNI AKTIVNOSTI pa pride do zadihanosti, utrujenosti in neugodnega bitja SRCA (palpitacije).
III.razred: Zmerno popuščanje SRCA in velike telesne omejitve. Mir je samo v mirovanju, že NAJMANJŠA TELESNA AKTIVNOST pa povzroča motnje dihanja, utrujenost in močno bitje SRCA.
IV.razred: Hudo popuščanje SRCA in telesne omejitve. Tudi v MIROVANJU je težko dihanje, utrujenost in neugodno močno bitje SRCA.

Enovratni GLOG je najbolj razširjen v Sloveniji, ima večje liste in plod, manjše trne in manjše drvo ali grm

Priložnost gloga

V razredu I. in II. še ne predpišejo SRČNIH GLIKOZIDOV za vzdrževanje dejavnosti srčne mišice, zato je to priložnost za GLOGOVE kapljice in čaj. Dokazano je tudi, da se v ZAČETNIH stopnjah z GLOGOM:
* SRČNO POPUŠČANJE veliko POČASNEJE razvija naprej.
* Dlje časa se ohrani normalna telesna aktivnost brez pomanjkanja SAPE, utrujenosti in neugodnega bitja SRCA.
* Izboljša se POČUTJE, krvni obtok in normalno življenje, z velikim ZAMIKOM možnega napredovanja bolezni SRCA in OŽILJA.

GLOG je registriran kot ZDRAVILNA rastlina za VARNO uporabo za pomoč oslabelemu SRCU in OŽILJU stopnje 1 in 2

Še 7 dobrih učinkov gloga:

1- Pomirja CENTRALNI živčni sistem.
2- Pomaga proti NESPEČNOSTI.
3- Uravnava visok in nizek KRVNI TLAK.
4- Krepi SRCE, pomirja NERVOZNO srce.
5- Preprečuje ARITMIJO srčnega utripa.
6- Dobro deluje na GRLO in DLESNI.
7- Pomlajuje in očisti KOŽO.

Enovratni GLOG je v Sloveniji najbolj razširjen - zdravilen je za srce in ožilje

Kardiotonik

GLOG je ljudsko zdravilo pri ATEROSKLEROZI ali poapnenju žil, ko se na njih nalagajo obloge in postajajo manj elastične in bolj toge, KRVNI TLAK pa zato raste. Tudi morebitno slabše delovanje LEDVIC NI omejitev za uživane GLOGA.

Vedno se držimo tega, da z GLOGOM nikoli NE pretiravamo v nobenem primeru, raje MANJ kot več.

Beta-blokatorji

GLOGA NE jemljemo edino v času uživanja BETA-BLOKATORJEV, ki zmanjšujejo učinek adrenalina v telesu in se uporabljajo pri MIGRENI in visokem KRVNEM TLAKU. Srce z BETA-BLOKATORJI bolj sproščeno stisne prekate in bolj enakomerno in umirjeno poganja KRVNI OBTOK. Nekaj najbolj pogostih BETA-BLOKATORJEV je: sotalol-atenolol (Tenormin), bisoprol (Zebeta), nevibolol (Bystolic), karvedilol, metropol (Toprol-XL, Lopressor), acebutolol, nadolol in propranolol.

BETA-BLOKATORJI skupaj z GLOGOM lahko povečajo KRVNI TLAK.

Enovratni glog

GLOG se pojavlja v veliko naravnih HIBRIDNIH inačicah, zato je botanično zelo zahteven za razvrstitev. V Sloveniji rastejo 3 vrste GLOGA. Najbolj razširjen je ENOVRATNI GLOG (Crataegus monogyne) z belimi cvetovi bolj POZNO maja in junija. Zraste do 6m v grmu oziroma do 8m kot drevo. Ima velike 1cm plodove in 1cm trne, listi pa zrastejo do 8cm. ENOVRATNI GLOG je nezahtevna vrsta, raste do 1500 metrov nadmorske višine.

Navadni glog

Veliko zahtevnejši in manj razširjen je NAVADNI GLOG z belimi ali ROZA cvetovi, ki se odprejo bolj ZGODAJ maja in junija. Z različnimi belo-roza odtenki glede na njegovo naravno HIBRIDNO podvrsto cveti PREJ kot enovratni glog. NAVADNI GLOG je veliko drevo do 12 metrov, z manjšimi plodovi 0,6-1cm, manjšimi listi do 6cm in daljšimi trni do 1,5cm. Potrebuje več vlage, bolj bogato rastišče in je bolj občutljiv. Raste le do 1000 metrov nadmorske višine.

Navadni GLOG cveti rožnato in belo, je do 12m drevo.

Živa meja iz gloga

GLOG pogosto raste v živih mejah in maja-junija belo cveti, jeseni pa ima do 1cm rdeče plodove. Pogosto je na obronkih gozdov in travnikov, sredi drugega grmovja. Prepoznamo ga po belih ali roza cvetovih, malo manjših od cvetov hruške, nazobčanih oziroma krpastih listih ter trnih. Stotine podobnih vrst in podvrst GLOGA raste po vsem svetu, nekateri naravni HIBRIDI so prav unikatni in redki.

Plodovi NAVADNEGA GLOGA so manjši (0,6-1cm), tudi listi so manjši (2-6 cm), TRNI so daljši (1,5 cm) drevo pa je večje in manj razširjeno

Črni glog in aronija

V mnogih HIBRIDIH obstaja tudi ČRNI GLOG. Ta je zelo podoben ARONIJI, morda gre celo za HIBRIDNO razvejane vrste istega porekla. ARONIJA je ena najbolj zdravilnih rastlin na svetu. Po jedrski nesreči v Černobilu so prebivalstvu pomagali z ARONIJO pri posledicah sevanja. Je neobčutljiva in rada raste, dobro prenaša mraz. Skoraj povsod lahko kupimo v vrtnarijah sadiko ARONIJE, v par letih grm že bogato obrodi.

Uporaba aronije

Za bogati plod ARONIJO do marca obrežemo, podobno kot trto ali pa ribez in robide. Je nezahtevna, zraste kot 2 metrski grm in ima čez poletje obilje plodov. Sveže lahko shranimo v zamrzovalniku ali pa jih posušimo, so odlična aroma v pečenem zavitku in kompotu. Zmiksani plodovi skupaj z navadnim jogurtom, cimetom in medom so zdravilna bomba in poslastica.

Jedrsko sevanje

Še toliko bolj pa je ARONIJA dragocena v primeru zaščite in zmanjšanja posledic nuklearnega sevanja ne glede ali gre za nuklearne elektrarne ali za nuklearno orožje. Zasadimo si tudi svoj GLOG ali pa poiščemo kakšnega na najbližji jasi, ob ograjah ali živi meji. Spomladi in jeseni lahko naredimo 6-8 tedensko kuro s čajem GLOGA ali kapljicami iz LEKARNE. Občasno uživanje GLOGOVEGA čaja ali kapljic je odlična preventiva pred oslabitvami SRCA in OŽILJA, da se ne razvijejo resne motnje in kapi.

Glogov plod

Rdeči plodovi GLOGA so podobni rdečim krvnim ploščicam oziroma SRCU, kot bi s svojo barvo in obliko sporočali svoj NAMEN. K sreči raste GLOG skoraj povsod, tako kot regrat, tako da si zlahka najdemo kakšno vejico kot amulet za dobro srečo. Če nismo sigurni v lastno nabiranje listov in cvetov, pa tudi plodov za čaj, pa ga za UŽIVANJE raje nabavimo v lekarni kot ČAJ ali KAPLJICE.

GLOG čudovito cveti maja in junija na obronkih gozdov...

Glog je prijazen

GLOG lahko takoj prinese boljše počutje, izboljšana telesna zmogljivost brez kratke sape pa se razvije počasi šele v 6-8 tednih rednega uživanja. SRČNO-ŽILNI sistem se z GLOGOM tako lepo SPROSTI in OKREPI, da ostane v tem naravnem stanju še dolgo potem, ko GLOG prenehamo uživati. Pitje čaja ali kapljic GLOGA ponovimo spomladi in/ali jeseni.

GLOG je dostopen

1- Za PREVENTIVO in pri I. in II. stopnji SRČNE oslabitve, ko še niso predpisana zdravila SRČNI GLIKOZIDI, je GLOG idealna izbira za podporo SRCA in OŽILJA.

2- Seveda, če ob tem ne uživamo zdravil BETA-BLOKATORJI proti MIGRENI in KRVNEMU TLAKU.