Histamin

HISTAMIN povezan z alergijo, Zapper Zaper Zaperino terapijo proti parazitom

Histamin pospešuje

HISTAMIN je hormon in živčni prenašalec, ki nastaja v telesu ob:
- alergijah
- okužbah
- telesnih in kemijskih poškodbah tkiv (alkohol, topila, antibiotiki, toksini)
- čustvenih obremenitvah
- okoljskih stresorjih (kot je velika sprememba temperature)
- aluminiju, grafenu in drugih adjuvansih (vnetnih pospeševalcih) v cepivih.

HISTAMIN vpliva na kapilare, mišice, žleze in srce. Pospešuje imunski odziv in vnetja. Kapilare in ŽILNE STENE naredi bolj prepustne, da vnetne molekule in imunske celice iz krvnega obtoka lažje prispejo na pomoč v razbolela tkiva.

Prepustnost žil

Zaradi vpliva na 'rahljanje' ŽILNIH STEN je HISTAMIN glavni element pri napredovanju ATEROSKLEROZE ali poapnenja žil kot podlaga srčno-žilnih bolezni. Medtem ko se ŽILNE STENE pod vplivom HISTAMINA 'odprejo' z večjo prepustnostjo, se mikro razpoke 'krpajo' z nastajanjem ŽILNIH OBLOG (ateroskleroze ali poapnenja žil) in MIKRO STRDKI ali trombi. HISTAMIN je začetni 'agresor' pri srčno-žilnih obolenjih kot so ATEROSKLEROZA in STRDKI.

Antihistaminiki

Raziskave pokažejo, da pri uporabi ANTIHISTAMINIKOV laboratorijske miši na žilnih stenah NISO razvile prav NOBENIH za ATEROSKLEROZO značilnih sprememb, kljub veliko dodanega HOLESTEROLA v krvi. Z odstranitvijo genov za tvorbo HISTAMINA pa raziskave presenečajo z dejstvom, da tudi pri takšnem nasičenju HOLESTEROLA v krvi, ko je kri že skoraj bela, te miši NIKOLI NE razvijejo NOBENIH sprememb na ŽILNIH STENAH, značilnih za ATEROSKLEROZO in STRDKE.

Pumpice proti astmi

Že v samem začetku kovidnih časov so mnogi uspešni zdravniki po svetu z navadno ANTIHISTAMINSKO pumpico za astmo trenutno pomagali ljudem v najhujši kovidni dihalni stiski, ko v pljučnih kapilarah nastajajo mikro strdki in onemogočajo pretok kisika. Po premagani krizi pa so njihovi pacienti v nekaj dneh tudi ozdraveli. Na splošno je dobro naravno zmanjšati HISTAMIN v telesu kot preventiva in kurativa v raznih kroničnih in akutnih težavah.

Čustvena alergija

Posušeno in mleto VELIKO KOPRIVO v prahu pripravlja Katarina Arko iz Društva Zdrav.si, paketek 15 gramov stane 7 eur in zadostruje za cel mesec krepčila, gsm 051 301 772, rina.arko@gmail.com

Najbolj trdovratni dejavniki pretiranega nastajanja HISTAMINA v telesu so ČUSTVENI STRESORJI. Ob presežkih HISTAMINA v telesu je avtomatično organizem bolj ALERGIČEN tudi na sestavine hrane in zraka ter na toksine iz okolja. Začarani krog STRES, HISTAMIN, ALERGIJE, poganja samega sebe. Skrbno z voljo, znanjem in dejanji poiščemo izstopne točke. Medicinski ANTIHISTAMINIKI so zaradi stranskih učinkov le začasna in občasna rešitev. Za redno in splošno domačo uporabo so boljši naravni ANTIHISTAMINIKI.

Naravni antihistaminiki

Naravni ANTIHISTAMINIKI v telesu zmanjšajo proizvodnjo HISTAMINA in povečajo njegovo razgradnjo, to so:
- Antioksidant KVERCETIN v čebuli, brokoliju, grozdju, črnem in zelenem čaju.
- C-vitamin sodeluje v proizvodnji encimov za razgradnjo HISTAMINA, zmanjša vnetje in krepi imunski sistem.
- KOPRIVA ima v posušenih listih in cvetovih ANTIHISTAMINSKE snovi, iz njih skuhamo ČAJ, lahko pa jih dodamo v juho ali naredimo iz njih 'špinačo'.
- ANANAS vsebuje encim BROMELAIN z ANTIHISTAMINSKIMI LASTNOSTMI.

Večja slika 'iz orbite'

Za notranjo stabilizacijo je pomembno zavedanje, da stvari, ki nas čustveno iritirajo same po sebi nimajo enake teže, kot ji s svojim odzivom nehote pripisujemo. Ponavadi čustveno občutimo večje akutno breme, kot dejansko je v neki situaciji. Važna je naravnanost na čimbolj nevtralno premostitev, da pogledamo na stvari bolj 'od daleč' oziroma 'iz orbite', tako da vidimo večjo sliko, z drobcem optimizma.

Histamin umirjajo samozdravilni Schumannovi geo impulzi, oddajata jih Bionis in Bionizator

Bionis 8Hz

Pomaga nam lahko Schumannov resonator Bionis z oddajanjem geo impulzov 8Hz. S spodbujanjem ALFA valov vrača telesu energijsko ravnovesje. Štejejo tudi dejanja bolj počasnega in globljega dihanja, gibanja, sproščanja in notranjega odklopa z meditacijo, kadar se le da. Potrudimo se za nekaj več veselja in miru v drobnih stvareh, da ne odidejo mimo neopažene.

Preveč histamina

Prvi znaki presežka HISTAMINA v telesu so:
- glavoboli in migrene
- napihnjenost trebuha
- motnja srčnega utripa
- kihanje
- kapljanje iz nosu
- potenje
- draženje in srbenje kože
- dušenje
- utrujenost
- sprememba krvnega tlaka
- rdečica.

Če se to zgodi TAKOJ PO OBROKU, smo morda zaužili preveč HISTAMINSKE hrane. HISTAMIN je skoraj povsod v hrani, v različnih količinah. Največ HISTAMINA je v postani, prezreli in industrijski hrani, alkoholu in mesu. Najmanj ga je v svežih živilih in iz jih pripravljeni hrani.

Receptorji H1

Z vezavo na receptorje H1, ki so v gladkih mišicah (srce in organi), OSREDNJEM ŽIVČEVJU in sluzničnem endoteliju (notranje stene organov in žil) povzroča HISTAMIN glavobole in MIGRENE, seneni nahod, srbenje pri piku žuželk, koprivnico, potovalno slabost in nespečnost.

Histamin se veže na svoj receptor pri alergiji H1-H4 Alkivita Zaper Zaperino Tesla-Zaper-Geo Vibracijska terapija

Receptorji H2 in H3

Z vezavo na receptorje H2, ki so v parietalnih celicah želodca, ki proizvajajo ŽELODČNO KISLINO, lahko HISTAMIN spodbuja prekomerno nastajanje ŽELODČNE KISLINE. Z vezavo na receptorje H3 v OSREDNJEM in obkrajnem živčevju ZAVIRA sproščanje ugodnih živčnih prenašalcev serotonin in acetilholin, zmanjša pa tudi noradrenalin.

Receptorji H4

Z vezavo na receptorje H4 v kostnem mozgu, ČREVESJU in vranici, pa tudi v IMUNSKIH CELICAH v tkivih kot so TKIVNI BAZOFILCI ali 'mastociti' in KRVNIH BAZOFILCIH v krvnem obtoku (vrsta 'levkocitov') sodeluje HISTAMIN pri kemotaksi oziroma pri transportu vnetnih in imunskih celic in molekul po telesu.

DAO encim

V telesu pa je lahko preveč HISTAMINA tudi kadar v črevesju manjka DAO encima za njegovo razgradnjo. V primeru pomanjkanja DAO encima ga lahko občasno nadomestimo z DAO tableto, ki zmanjša histaminske alergijske reakcije PO JEDI. V tem primeru gre za pseudo-alergijo, brez ALERGENA, samo HISTAMINA je PO OBROKU preveč, ker se NE razgradi v črevesju zaradi manjka DAO encima.  

Mastociti

Največ HISTAMINA nastane v telesu v MASTOCITIH, to so imunske celice v tkivih, vrste BAZOFILCEV. Obstajajo tudi krvni BAZOFILCI, ki so vrsta levkocitov. Tkivni in krvni BAZOFILCI imajo vrečke z zrnci HISTAMINA, ki se sprošča ob signalizaciji za nevarnost, vnetje, okužbo ali poškodbo in toksine v telesu. Sproščeni HISTAMIN pa nadalje signalizira pospešen alergijski, imunski in vnetni odziv telesa.

Prava / pseudo

1) Pri pravi ALERGIJI smo alergični na neko snov, ki sproža naval HISTAMINA. Telo 'ponori' s HISTAMINSKO, vnetno in imunsko reakcijo.

2) Pri PSEVDO ALERGIJI pa nismo alergični na prav nič, za naše telo alergen NE obstaja. V telesu pa se lahko nakopiči HISTAMIN:
- zaradi stresne signalizacije telesa v čustvenem nelagodju, duševni bolečini in psihofizični preobremenitvi
- kadar zaužijemo preveč alkohola, suhega mesa, sira, gob in druge s histaminom bogate hrane
- ali pa v črevesju primanjkuje DAO encima za razgradnjo histamina

Eikozanoidi

Pri alergijah imajo pomembno vlogo tudi LEVKOTRIENI kot tretji element regulatornih EIKOZANOIDOV v telesu. EIKOZANOIDI so TKIVNI HORMONI. Prvi element so PROSTAGLANDINI, ki preko vnetnega COX encima uravnavajo vnetja in sluznico. Drugi element pa so TROMBOKSANI, ki vplivajo na STRJEVANJE KRVI, nastajanje strdkov in krčenje žil.

Zrnca histamina

Vse tri vrste EIKOZANOIDOV lahko ob ustrezni signalizaciji telesa neposredno aktivirajo MASTOCITE ali TKIVNE BAZOFILCE, da sproščajo svoja HISTAMINSKA zrnca v tkiva in organe. Največ HISTAMINA v telesu proizvedejo MASTOCITI, ti pa so pod neposrednim nadzorom EIKOZANOIDOV. Zato je modro zmanjšati nastajanje vnetnih EIKOZANOIDOV, to so razni vnetni PROSTAGLANDINI, med katerimi se nahaja tudi sluznici prijazen PROSTAGLANDIN PGI2.

COX encim

Nesteroidna protibolečinska in protivnetna zdravila iz lekarne kot so Naklofen, Ibuprofen in še mnogo drugih z zaviranjem vnetnega COX encima zmanjšajo VSE vnetne PROSTAGLANDINE, na žalost tudi sluznici prijaznega PGI2. Naravno pa lahko zmanjšamo vnetne PROSTAGLANDINE z zmanjšanim uživanjem belega OMEGA-6 rastlinskega olja (arahidonska omega-6 maščobna kislina).

Omega 6

Arahidonska omega 6 maščobna kislina je surovina, ki jo vnetni COX encim pretvori v neželene presežke vnetnih PROSTAGLADINOV ali mediatorjev vnetja. Arahidonska omega-6 maščobna kislina spodbuja vnetja in izziva nadaljnjo SIGNALIZACIJO telesa za sproščanje HISTAMINA iz krvnih in tkivnih BAZOFILCEV ali MASTOCITOV. Ti prevažajo v sebi vrečke z granulami, napolnjenimi z rezervami HISTAMINA, da je stalno na voljo.

PGI2 za sluznico

Za popoln učinek zmanjšanja vnetnih PROSTAGLANDINOV pa uberemo še vzporedno, naravno pot z neposrednim zaviranjem vnetnega COX encima. Ingver, kurkuma, česen in hren so naravni zaviralci COX encima. To naredijo na ČUDEŽEN način, da zmanjšajo vnetne PROSTAGLANDINE, selektivno pa ohranijo sluznici prijazen PROSTAGLANDIN PGI2.

Ingver-kurkuma-čili

Vsako uživanje rezine SUROVE INGVERJEVE KORENIKE in mešanice 'Sveta trojica' s posušenim in mletim ingver, kurkuma in čili (v razmerju 30g/60g/1-2g), četrt čajne žličke z malo vode pred glavno jedjo je naravna lekarna proti vnetjem, alergijam in za dolgoročno imunsko stabilizacijo telesa.

Imunsko procesiranje

Imunski sistem mora biti spočit in pomirjen, da se lahko pravilno odziva v obrambi telesa. Pomaga mu Zaper Zaperino z uničevanjem parazitov in Bionis z ALFA stabilizacijo s Schumannovo frekvenco 8Hz. Kronična vzdraženost namreč vodi v napake v imunskem procesiranju, ki lahko postane avtoimunsko in alergično za lastno telo. Zmeden in hiperstimuliran imunski sistem se pretirano odziva in je lahko celo nevaren s citokinsko nevihto.

Histamin se uravna naravno, Zapper Zaper Zaperino terapija dr. Clark uniči parazite