info

Normalen pooperativni potek pri kolenu in pogosta vprašanja

Takoj po opravljenem operativnem posegu bodo na operirani nogi prisotne OTEKLINA in MODRICE. Pojavljanje MODRIC in OTEKANJE noge se lahko v prvih 2 tednih po operaciji povečuje, nato bi se morala oteklina počasi zmanjševati. Manjša do zmerna oteklina je lahko prisotna vse do 8. meseca po operaciji.
MODRICE so lahko prisotne več tednov preko celotne spodnje okončine - preko STEGEN vse do PRSTOV na nogi. Posebno zdravljenje ni potrebno.
Povsem normalno je, da bosta operirano koleno in golen sprva predvsem pri razgibavanju BOLEČA. BOLEČINA se bo postopoma v nekaj tednih umirila.
Povsem običajno je tudi, da boste na koži okoli rane čutili odrevenelost in slabši občutek za dotik. Slabši občutek za dotik se praviloma v naslednjih mesecih postopoma izboljšuje, v določeni meri lahko tudi ostane.
.
Koliko časa po operaciji lahko koleno boli in oteka? Koleno lahko oteka več mesecev, blaga bolečina je lahko prisotna do 8 mesecev po operaciji.
.

Kako hitro se bo izboljšala gibljivost kolena? Gibljivost kolena se hitro izboljšuje prva 2 do 3 mesece po operaciji. Izboljšanje je najbolj izrazito v obdobju VODENE rehabilitacije - FIZIOTERAPIJE. Znano je, da se GIBLJIVOST v kolenu izboljšuje vse do 2 leti po operativnem posegu.

Čeprav je izboljšanje gibljivosti eden od ciljev menjave kolenskega sklepa, je potrebno poudariti, da je polna gibljivost kolena po operaciji redka. Večina bolnikov lahko pričakuje, da bodo po operaciji lahko koleno skoraj povsem iztegnili, upognili pa ga bodo toliko, da bodo hodili po stopnicah in izstopali iz avta (približno 115°).
.
Na koncu bo vse dobro, samo miniti mora!
Tesla-Zaper-Geo bioenergijski pripomočki za okrevanje, revitalizacijo in vrhunsko formo za vso družino, na vseh področjih...