Namočen oves v zrnu ali kosmičih ima antioksidantno minus ORP vrednost

OVES, ovseno mleko oziroma ovsena voda ima antioksidantni potencial ORP v minus

Oves preseneča

Čez noč namočen OVES ali OVSENI KOSMIČI spremenijo elektrokemijski potencial VODE v bolj zdravilnega, z več ANTIOKSIDANTNE moči. Pri tem nastane okusno in hranilno OVSENO MLEKO oziroma OVSENA VODA, vir športne energije, silicija, mineralov, encimov in vlaknin. Med namakanjem odda OVES v VODO snovi, ki vplivajo na njeno ANTIOKSIDANTNO kapaciteto, ki jo v mili-Voltih izmerimo z napravico za merjenje ORP ali oksido-redukcijskega potenciala tekočin. Obenem pa se z namakanjem razrahlja struktura FITINSKE kisline v ovojnici, v katero je vgrajen INOZITOL ali B8 vitamin za uravnavanje hormonskega ravnovesja in odzivnost živčnega sistema.

ORP merilec oksido redukcijskega potenciala vode.

Merjenje ORP v mV

Napravica za merjenje elektrokemijskega ORP potenciala tekočin ima elektrodo z življenjsko dobo do 5 let >> Z njo si lahko sami izmerimo ORP doma pripravljene OVSENE vode in jo primerjamo z ostalimi napitki ter se prepričamo o njeni superiornosti. OVSENI napitek dosega samo še voda z žličko LIMONINEGA soka, brez drugih dodatkov. Namočimo 2-3 žlice OVSA ali OVSENIH KOSMIČEV v 2-3 dl lončku vode. Pokrijemo s plastično folijo in pustimo v temi za 12 ur. Če najdemo kakšno temno zrno ali kosmič, ki so drugačen od ostalih, ga pred namakanjem odstranimo, ker je lahko plesniv.

Ovsena voda ima ORP odličen je antioksidant

Primerjava ORP

Voda ima lahko ORP vrednost od +2000 mV do -2000 mV. Voda z antioksidantnimi lastnostmi ima ORP vsaj malo v minus in se imenuje KATOLIT. Voda iz pipe ima ORP okoli +300 mV. Z namočenim OVSOM ali OVSENIMI KOSMIČI za 12 ur pa dobi ORP do -300 mV in deluje kot ANTIOKSIDANT. Če namakanje podaljšamo še za nadaljnjih 12 ur v hladilniku (da se ne skvari), pa lahko dosežemo ORP ovsene vode celo do –700 mV. Po 12 ali 24 urah pojemo OVES oziroma KOSMIČE z vodo vred.

Limonina voda ima antioksidantni potencial

Ovsena voda

BELA VODA v primeru namočenih OVSENIH KOSMIČEV je čudovito in zdravilno domače OVSENO MLEKO. Vrednost ORP se zmanjša, ker nima primesi in dodatkov kot v trgovini kupljeno 'ovseno mleko'. Vse primesi in dodatki ter minerali in prisotne snovi vplivajo na ORP. Takšno znižanje se doseže le s čistim OVSOM ali OVSENIMI KOSMIČI, brez drugih sestavin. Zaželeni so BIO OVSENI KOSMIČI oziroma BIO OVES, ker OVOJNICA zrna skladišči neželene pesticide, v BIO kvaliteti pa teh NI.

Oves in ovseni kosmiči namočeni v vodi znižajo ORP za večjo antioksidantno moč

Limonina voda

Antioksidantne lastnosti vode z ORP v minus lahko priskrbimo tudi s curkom LIMONINEGA soka v kozarec vode. LIMONO prerežemo in stisnemo par kapljic oziroma en curek soka. Prerezano LIMONO hranimo v hladilniku dan dva in po želji večkrat ponovimo takšen antioksidantni napitek. Še posebej ko čutimo potrebo po zbistritvi, zbranosti in budnosti. Enako velja za grenivkin sok in pomarančni.

Curek limoninega soka za izboljšanje ORP vode

Donat in Radenska

Zjutraj na tešče vedno spijemo najprej kozarec navadne vode ali Donata zaradi rahlo alkalnega učinka na črevesje, ki pospeši odvajanje in deluje na črevo čistilno. V novi dan gremo s praznim in čistim črevesjem, da v njem z gnitjem NE zastajajo nepredelani zakisani ostanki, ki NE dajo telesu uskladiščene energije in hranil. V popoldanskem času ali po obroku pa pijemo kislo vodo ali Radensko, ki pomaga pri prebavi 'težjih' hranil.

Vsakih nekaj ur

Antioksidantne lastnosti ima sadje in zelenjava, vitamini in mnoge biološke učinkovine kot so flavonoidi, ki jih je kar 6000 vrst. Antioksidantno vodo iz OVSA ali OVSENIH KOSMIČEV ali pa vodo z LIMONINIM sokom, si redno pripravimo vsak dan. Telo potrebuje vsakih nekaj ur vsaj nekaj ANTIOKSIDANTOV. S hrano ne smemo pretiravati, ker ima telo preveč dela z razgradnjo in izločanjem odpadkov. OVSENA voda oziroma ovseno mleko z namočenimi kosmiči ali ovsom vred je vir ŠPORTNE ENERGIJE, ko nam zmanjka 'kalorij' ali 'moči'.

Maščobni antioksidant

Tudi LIMONINA voda poživlja in daje energijo. Lahko naredimo tudi limonado z medom. Vendar z nobenim, niti zdravim sladilom na daljši rok NE pretiravamo zaradi vsebnosti SLADKORJA v krvi. Vsak višek SLADKORJA v krvi, ki ga NE porabimo z gibanjem, se pretvarja v telesno maščobo. Celična maščoba pa je v pomanjkanju E-vitamina kot maščobotopnega ANTIOKSIDANTA med prvimi aktivatorji neželenih oksidacijskih RADIKALSKIH reakcij. V njih nastajajo PROSTI RADIKALI, ki se kot veter prenesejo na oksidacijsko uničevanje še drugih tkiv.

Manj sestavin naenkrat

SLADKOR v krvi zmanjšujeta CIMET in INGVER. Pol žličke CIMETA v žlici jogurta zmanjša naval SLADKORJA v kri po obroku oziroma v popoldanskem času. Kadar želimo doseči ANTIOKSIDANTNE lastnosti vode, pa uporabimo samo čist OVES ali OVSENE KOSMIČE ali pa žličko LIMONINEGA soka brez dodatkov, ki lahko vplivajo na ORP vrednost. V tem smislu tudi SMUTIJE delamo s čim manj sestavinami. Če zmešamo preveč biološko aktivnih ANTIOKSIDANTOV skupaj, lahko medsebojno zreagirajo in celo zavrejo v RADIKALSKO reakcijo z nastajanjem PROSTIH RADIKALOV.

Oves in ovseno mleko oziroma ovsena voda z odličnim ORP je vir športne energije

Semena začimbnic

Raje vsakih nekaj ur zaužijemo po 1 antioksidant, na primer par zrnc KORIANDRA. Damo jih v usta in rahlo grizljamo med zobki, ko se naveličamo, pa pojemo ali poplaknemo. Enako KLINČEK, vse vrste KUMINE (črna, navadna, kumin) in KOMARČEK, pa tudi KARDAMOM in ostale. Razkužijo usta in grlo, eterične hlape pa med grizenjem vdihavamo v pljuča. Dosežemo popoln ANTIOKSIDANTNI učinek in je to čisto nekaj drugega, kot če zmiksano pojemo vse naenkrat. Telo použije vsako komponento posebej in razvije polno ENCIMSKO in ANTIOKSIDANTNO podporo.

Vedno pri roki

ANTIOKSIDANTNA voda z LIMONO ali namočenim OVSOM ali OVSENIMI KOSMIČI je dragocen naravni vir zdravja z oksido-redukcijskim ORP potencialom v minus in sicer in sicer okoli – 300 mV. Telo varuje pred PROSTIMI RADIKALI, ki nastajajo v presnovi in vstopajo iz okolja v obliki onesnaženja zraka, vode in industrijskih dodatkov v hrani in pijači. ANTIOKSIDANTNA voda z ORP v minus je eden od dragocenih in lahko dostopnih korakov za RAZKISANJE TELESA. Ker je preprosta za pripravo, si jo lahko privoščimo vedno, ko ne vemo kaj bi ali pa nimamo kaj drugega bolj pri roki.