Drobnjak proti RAKU in KAPI

Hemoragična in ishemična možganska kap - preprečuje uživanje drobnjaka Zapper Zaper Zaperino

Beta sitosterol

DROBNJAK je ena redkih rastlin, ki vsebuje vsebuje BETA SITOSTEROL, to je vrsta fitosterolov. V telesu se razgradi v DUŠIKOV OKSID z izjemnim vplivom na GLADKE MIŠICE v STENAH ŽIL, zaradi česar so žile bolj prožne in gibljive pri poganjanju krvnega obtoka. Čeprav je SRCE glavna črpalka za kri, pri tem aktivno sodelujejo tudi vse žile. DROBNJAK jim pri tem pomaga s sproščanjem DUŠIKOVEGA OKSIDA v kri, ki vpliva na čiščenje in gibanje žil.

Drobnjak vsebuje žveplove spojine in beta sitosterol za žile in srce Zapper Zaper Zaperino

Gladke žilne mišice

ŽILNE STENE se z DUŠIKOVIM OKSIDOM čistijo POAPNELIH OBLOG, ki nastajajo pri ATEROSKLEROZI, kri pa zato kroži bolj neovirano. Obenem se pod vplivom več DUŠIKOVEGA OKSIDA pospešeno premikajo GLADKE ŽILNE MIŠICE, ki pomagajo SRCU pri poganjanju krvi. Iz obeh razlogov, bolj ČISTE ŽILNE STENE in bolj GIBLJIVE GLADKE MIŠICE v žilnih stenah, je zaradi izboljšanega krvnega obtoka manj možnosti za krvne zastoje in zgoščanje krvi v življenjsko nevarne STRDKE ali TROMBE.

Narezan drobnjak za užitek pri jedi in zdrave žile in srce Zapper Zaper Zaperino

Drobnjakova 'stebelca'

DROBNJAK za bolj zdravo OŽILJE, SRCE in proti KAPI uživamo v njegovi sezoni vsak dan nekaj 'stebelc'. Če ga imamo na okenski polici, pojemo dnevno vsaj eno 'stebelce', lahko pa tudi veliko več, če ga le imamo na voljo. Drobno narezana surova DROBNJAKOVA 'stebelca' izboljšajo okus vsake hrane. Še posebej so odlična v juhi in omaki, lahko jih potrosimo na riž, testenine, krompir in na vsako solato. Po okusu so blagi nadomestek česna in čebule, pašejo tudi k vsaki suhi hrani za osvežitev in v sendviču.

Narezana drobnjakova stebelca na kruhu Zapper Zaper Zaperino

Žveplove spojine

DROBNJAK pa čisti žile še na tretji način. Vsebuje iste ŽVEPLOVE spojine kot česen, čemaž, por, šalotka in čebula. Ker je bolj nežen, pri tem na pušča zadaha, tako da ga lahko pojemo veliko več in tudi tik preden gremo med ljudi. DROBNJAKOVA moč BETA SITOSTEROLA s sproščanjem DUŠIKOVEGA OKSIDA skupaj z ŽVEPLOVIMI SPOJINAMI deluje na telo:

  • razširja ožilje
  • redči kri
  • zmanjša holesterol
  • zniža krvni pritisk
  • odpravlja sluz iz telesa
  • izboljša delovanje ledvic
  • čisti limfni sistem in črevesne gube
  • krepi dihala in bronhialno sluznico

Dušikov oksid razžene strdke

Boljši krvni obtok lažje oskrbuje organe s kisikom in hranili, odvaža odpadke in preprečuje nastajanje KRVNIH STRDKOV. Kadar je v krvi dovolj DUŠIKOVEGA OKSIDA, se tisto noč ni potrebno bati KAPI, ker je manj možnosti za krvni zastoj s STRDKI ali TROMBI. Ti velikokrat nastajajo zaradi poškodovanih in togih ŽILNIH STEN, ki niso dovolj elastične v prilagajanju krvnemu obtoku in pritisku. Telo skuša drobne, MIKRO RAZPOKE v bolnih žilnih stenah zakrpati z lokalnim zgoščevanjem krvi.

Poškodbe žilnih sten

POŠKODBE v žilah kličejo na pomoč in sproščajo SIGNALNE SNOVI, ki aktivirajo LEPLJENJE TROMBOCITOV v trdno strukturo za zamašitev razpok v ŽILNIH STENAH. To je naravna obramba telesa pri pokanju KAPILAR in vgrajena zaščita pred notranjimi krvavitvami in krvavenju pri nezgodah. Osnova zdravega ožilja so čvrste in gibljive ŽILNE STENE, za oboje pa poskrbi DROBNJAK z BETA SITOSTEROLOM, ki se v telesu pretvori v DUŠIKOV OKSID.

Vijolično cvetenje drobnjaka Zapper Zaper Zaperino

Srčni in možganski infarkt

DUŠIKOV OKSID z odpiranjem žilnega pretoka in osvobajanjem ŽILNIH STEN preprečuje nastajanje STRDKOV ali TROMBOV, ki vodijo v SRČNI in MOŽGANSKI INFARKT. Možganski infarkt je ISHEMIČNA MOŽGANSKA KAP, do katere pride zaradi STRDKOV v MOŽGANSKIH KAPILARAH, ki zaustavijo dotok krvi in kisika v možgane, pri čemer del možganov odmre in telo izgubi del sposobnosti. Enako kot se zgodi infarkt v SRCU, se lahko zgodi tudi v MOŽGANIH. Oboje je življenjsko nevarno in lahko povzroči invalidnost.

Drobnjak varuje pred srčno in možgansko kapjo, ishemično in hemoragično Zapper Zaper Zaperino

Hemoragična možganska kap

Kadar so MOŽGANSKE KAPILARE neelastične, toge, oslabljene, stanjšane in poškodovane, se v njih KRI ZGOŠČA zaradi signalnega encima TROMBOKINAZE, ki veže krvni kalcij v TROMBIN. Ta pa zleplja TROMBOCITE v trdno strukturo STRDKOV ali TROMBOV. Kadar pa krhke ŽILNE STENE možganskih kapilar v nezdravih procesih POČIJO in se kri RAZLIJE v MOŽGANSKO KRVAVITEV, nastane notranja možganska podplutba ali hematom. To je HEMORAGIČNA MOŽGANSKA KAP, ki ima podobne posledice kot ISHEMIČNA MOŽGANSKA KAP (možganski infarkt z zamašeno kapilaro).

Narezan drobnjak varuje žile in srce

Ustavlja rast raka

FENOLNE SPOJINE v DROBNJAKU pa dokazano zavirajo nenormalno rast celic pri RAKU. Dovolj je že zelo nizka vsebnost drobnjakovih FENOLNIH SPOJIH kot so unikatni flavonoidi, flavonoli in fenolne kisline. Dokazano zaustavljajo nenormalno rast RAKAVIH celic že v zelo majhnih količinah. Obenem so FENOLNE SPOJINE odlični ANTIOKSIDANTI, ki varujejo telo pred oksidacijskim napadom PROSTIH RADIKALOV.

Čisti toksine iz ledvic

Protirakavo delujejo še druge snovi v DROBNJAKU, ki so jih odkrili, vendar še niso izolirane in natančno ugotovljene njihove strukture. Ta majhna bilka je polna zdravilne moči tudi za najtežje primere kot sta RAK in KAP. Pomaga pri delovanju LEDVIC in odvajanju toksinov, ki se v LEDVICAH nabirajo, kadar se ne morejo izločiti. DROBNJAK skrbi, da so LEDVICE čiste in telo zdravo.

Bilka drobnjaka je mogočno zdravilo za srce in ožilje Zapper Zaper Zaperino

Drobnjakov pesto

DROBNJAK se splača se uživati tudi v manjših količinah. Kadar ga imamo več, pa primemo 'stebelca' skupaj in jih drobno narežemo s škarjami. Narezan DROBNJAK lahko hranimo v olivnem olju, brez da bi izgubil aromo in zdravilno moč. Malce posolimo in imamo odličen PESTO. Uživamo ga lahko s kruhom ali pa na vsaki prilogi, solati, ribah in v skuti. V olju ohrani DROBNJAK največ arome in zdravilnih snovi, lahko pa ga tudi zamrznemo.

Pojemo cela 'stebelca'

Čisto na koncu, ko je hrana že na krožniku, posujemo nanjo narezan DROBNJAK ali drobnjakov PESTO. Pomembno je, da ga NE kuhamo, ampak zaužijemo SUROVEGA, samo posutega na hrano, ko je že nadevamo na krožnik. Kadar ga ne utegnemo narezati, pa damo v usta in pojemo kar cela 'stebelca'. So dovolj nežna, da jih lahko lepo zgrizemo. DROBNJAK deluje na vse načine, najbolj pa SUROV oziroma kadar NI toplotno obdelan.

Tik pred drobnjakovim cvetenjem Zapper Zapr Zaperino

V krožniku juhe

Vroča juha DROBNJAKU ne škodi, če jo takoj pojemo. Važno je, da drobnjaka NE kuhamo temveč samo SUROVEGA posujemo na hrano. Tako ima največ aromatičnih in zdravilnih snovi. Tudi če drobnjak narezan malo odleži na zraku, je to koristno. Na zraku se ŽVEPLOVE SPOJINE kot so cisteinski sulfoksidi (ALIIN, METIIN, PROPIIN) pretvarjajo v dokončno zdravilno obliko hlapnih TIOSULFINATOV kot je ALICIN.

Žveplov alicin

Klinično dokazano ALICIN čisti in varuje srce in ožilja. Prodajajo ga v standardiziranih česnovih pripravkih v lekarnah. Vendar gre v tem primeru samo za ALICIN, ne pa za celo bogastvo zelo različnih ŽVEPLOVIH SPOJIN, ki se v blagodejno vključijo v telesno biokemijo. Vključno z drobnjakovim BETA SITOSTEROLOM, ki z izboljšanjem DUŠIKOVEGA OKSIDA v krvnem obtoku varuje pred RAKOM in KAPJO. Zdravilne moči cele bilke ne more nadomestiti izvleček ALICINA.

Cvetove drobnjaka vidimo tudi na travniku Zapper Zaper Zaperino

Bogastvo drobnjaka

Štirikrat na leto lahko porežemo razkošen grmiček DROBNJAKA, kar znese že od enega grmička več 'stebelc' kot je dni v letu. DROBNJAK ima tudi veliko magnezija, kalija, kalcija, železa in fosforja. Je prava C-vitaminska bomba, en grmiček letno da toliko C-vitamina, kot ga je v 10 kg jabolk. Ima tudi A vitamin in B2. Zeleni KLOROFIL v njem telo razkisa, veliko pa še izjemnih bioloških učinkovin, ki v naravnih kompleksih v DROBNJAKU delujejo proti tumorjem.