Kdaj se pije navadna voda in kdaj kisla

navadna voda se pije zjutraj, ker je alkalna za odvajanje

Zjutraj

Takoj ko vstanemo, spijemo kozarec NAVADNE VODE, ker je rahlo alkalna (bazična) in je odlična za hidracijo, čiščenje prebavil in odvajanje.

Šele nato kava, čaj, tinkture, sadje, zajtrk, zdravila in karkoli smo navajeni. Nikoli ne preskočimo jutranje navadne vode za hidracijo in čiščenje telesa! To je podobno kot umivanje zob, tuširanje in vsa ostala osebna higiena. Voda očisti črevesje z naravno čistilno spodbudo za odvajanje.

Pol ure pred jedjo

Kozarec navadne vode spijemo tudi pol ure pred glavno jedjo, da se pripravijo želodčni sokovi, ki potrebujejo veliko vode za svoje uravnoteženo izločanje.

Želodčni sokovi prebavljajo hrano, zato jih mora biti dovolj za popolno presnovo brez proizvodnje odpadnih kislin v prebavilih. Potrebujejo nekaj časa, da se pripravijo, zato pijemo vodo pol ure pred jedjo. Vode raje ne pijemo med jedjo, ker razredči želodčno kislino, ki jo potrebujemo za prebavo hrane.

Kadar smo siti

Ko je želodec poln, pa raje pijemo kislo vodo. Ta pomaga prebavi in ne alkalizira želodca, kar ni zaželjeno, kadar je v njem hrana.

Hrana se lažje prebavlja v kislem okolju. Za prebavo mesa je potrebna izredna kislost v želodcu, to pomeni nizek pH 1,3. Beljakovine se brez tega ne razgradijo ustrezno v aminokisline, ki jih telo potrebuje za izgradnjo tkiv in encimov. Neprebavljene beljakovine so odpadni produkti, ki obremenjujejo telo in kličejo bolezni in parazite.

Kaj je kisla voda

Kisla voda ni le Radenska ali kaj podobnega. Kisla voda je vsaka prevreta voda. Čim zavre, se alkalnost vode spremeni v kislost.

Njen pH se s kuhanjem spremeni v bolj kisle vrednosti, nižje pod 7. Čaj ne glede ali je toplel ali hladen, čim je voda zavrela, ima učinke 'kisle vode', ki je primerna za pitje kadar je v želodcu še hrana in pomaga k popolnejši prebavi. Še posebej deluje 'kislo' otroški čaj, pomaga k boljšemu  počutju v želodcu, kadar je obemenjen in nam ni dobro. Dajejo ga tudi dojenčkom pri želodčnih kolikah, ko jokajo zaradi bolečin.

Žlička kisa

Včasih hvalijo deci vina po kosilu, ker pomaga pri prebavi. Ni potrebno čisto vino, izgubimo lahko bistrost in postanemo leni in zaspani.

Manj kot centimeter vina v kozarcu, ostalo pa voda ali pa žlička kvalitetnega jabolčnega ali vinskega kisa v kozarcu vode je odličen napitek za med in po kosilu oziroma ko smo siti. Tudi popoldne bo že samo par kapljic kisa v kozarcu vode olajšalo delo prebavilom in naredilo dobro počutje v trebuhu.

Par kapljic limone

Kadar želodec opravlja svoje delo, je par kapljic limoninega soka v kozarcu vode pravi eliksir za prebavo, zdravje in dobro počutje.

Prav občutno daje energijo in vitalizira telo. Limonin sok v vodi naredi kisel pH in je odlična možnost za odžejanje. Seveda brez sladkorja ali medu. Spijemo pa lahko tudi hladno ali toplo limonado z medom glede na letni čas, vreme in počutje, deluje enako.

Pred spanjem

Zadnje, kar popijemo preden gremo spat, vpliva na stanje grla ponoči. Tudi navadna voda je v redu, vendar če želimo pomagati grlu, naj bo to 'kisla' voda.

To pomeni par kapljic limone v kozarcu ali pa kvalitetnega kisa. Kis si lahko pripravimo v stekleničko s kapalko ali pa z dulcem, da lažje na hitro odlijemo tisto malenkost kisa kot jo potrebujemo. Odličen je tudi čaj, hladen ali topel, pa tudi samo prevreta in ohlajena voda, ker dobi s tem 'kisle' lastnosti.

Ajurveda

Za hidracijo telesa priporoča ajurveda termovko z zavrelo vodo, iz katere si nalivamo po štamperčkih in pijemo po požirkih čim se dovolj ohladi.

Po ajurvedi se voda pusti vreti 10 minut in nalije v termovko. Poleti pa čim se ohladi, je odlična za zdravo pitje popoldan in pred spanjem. Navadna voda je sicer vedno dobrodošla za žejo in jo spijemo kozarec na dušek, kadar nam le paše. Telo pa še boljše hidrira, kadar jo pijemo po požirkih.

Za žejo

Topel ali ohlajen čaj iz 3 klinčkov na liter vode je okusen, zdravilen in bogat z antioksidanti. Razkužuje prebavila in paše k zaper terapiji.

Odličen čaj lahko naredimo tudi iz komarčkovih semen, kumine, koriandra, koprca in 5 lovorjevih listov. To so izjemni antioksidanti in zaželena sprememba k čajem iz vrečk, pa tudi k zeliščnim čajem. Ni jih treba precediti. Vse se vsede na dno in samo nalijemo in popijemo topel ali hladen čaj.

Donat

Donat je zaradi bogastva magnezija alkalen in se pije kozarček na tešče, enako kot navadna voda. Malo počakamo in nato kava, čaj in vse kar smo navajeni.

Donat je z magnezijem najbogatejša voda svetu. Kdor spije kozarček Donata na tešče, mu ne manjka magnezija na naraven način. Pa še odvajanje spodbuja, da se telo očisti toksinov in vsega od prejšnjega dneva. Nikakor pa ni Donat za popoldansko pitje, ko ima želodec delo. Niti za po kosilu, ker s svojo alkalnostjo nevtralizira želodčno kislino.

Elektroliti

Kadar dehidriramo, kar se zgodi na vročini, če premalo pijemo ali pa pri driski in tudi po bruhanju, potrebuje telo nadomestne elektrolite. To sta predvsem natrij in kalij.

V lekarni lahko kupimo prašek za REHIDRACIJO, ki pomaga, da telo hitreje nadomesti izgubljeno vodo. Doma si lahko damo v kozarec vode kristalček soli (natrij), odlična sta tudi solni cvet in himalajska sol. Važno je, da sol NI rafinirana, na primer Piranske soline imajo eno boljših soli. Drobec soli v vodi za pitje naredi, da jo celice lažje sprejmejo.

Razstruplja

Voda nima posebnih primesi, zato najbolj raztaplja toksine. Tako kot 'pralni stroj ne pere brez vode' tudi telo, ki ni dovolj hidrirano, 'ne opravlja svojih čistilnih nalog'.

Voda je tudi poživilo, tako kot kisik. Kadar je obojega v telesu dovolj, je v možganih odličen pretočni potencial, ki nas dela sproščeno budne in bistre. Z upoštevanjem kdaj telo potrebuje navadno vodo in kdaj tudi 'kislo', pa je še dodatna samozdravilna podpora telesu in počutju.

Dr. Clark

Izumiteljica zaper naprave dr. Clark je pripočala vodo iz pipe, ne iz plastenk, ker je tam prisotna kemija. Če le niso stare svinčene cevi v vodovodni napeljavi, te je svetovala zamenjati.

Voda iz plastenk ni vedno povsem neoporečna, čeprav izpolnjuje standarde za prodajo. V primerjavi z vodo iz pipe ni boljša. Vodo iz pipe nalijemo in pustimo nekaj časa, da izhlapi klor, tako je bolj prijazna do telesa. Lahko pa postavimo vrč vode na sonce in postane 'solarna voda'.

VODA za hidracijo in energija Teslov generator ALKIVITA Zaper Zaperino Vibracijsko samozdravljenje