Zaper za zdravje oči

Za zdravje oči...

 • pogostejše in zavestno mežikanje
 • zapiranje oči do kraja za vlaženje
 • mencanje in masaža za cirkulacijo
 • pljuskanje oči in čela z mrzlo vodo
 • kroženje z očmi in pogled v daljavo
 • očala s filtrom za modro svetlobo
 • redni preventivni pregledi
 • zaper terapija proti okužbam
 • geo terapija za energijo oči

Zaper Zaperino za zdravje oci unici parazite

Najpogostejše bolezni oči

 • glavkom ali zelena mrena

Očesni živec slabi in odmira, najpogosteje zaradi povišanega očesnega pritiska, občutljivosti vidnega živca ali slabše prekrvavljene mrežnice.

 • siva mrena

Zaradi pomanjkanja antioksidantov se na očeh nabira koprena, ki moti vid tako da je pogled kot skozi umazano steklo, odstrani se z laserskim posegom.

 • suhe oči

Zunanji del očesa se premalo vlaži s hranilno solzno tekočino zaradi težav v solznem tkivu in kanalu, pogostejše zapiranje oči in mežikanje vlaži oko.

 • očesni pritisk

Prekatna vodica v notranjosti očesa, ki hrani oko od znotraj stalno nastaja in odteka, zamašitev ali nedostopnost odtočnih kanalčkov viša pritisk v zrklu.

 • odstop mrežnice

Mrežnica se loči od spodaj ležeče žilnice, zato tam ni več prekrvavljena in se poškoduje, prekrvavljenost delov oči s kapilarami je zelo pomembna.

 

Cirkulacija v očeh

Vsi deli oči nimajo krvnih kapilar, temveč se prehranjujejo in vzdržujejo iz solzne tekočine od zunaj, od znotraj pa iz prekatne vodice. Krvne kapilare so pod mrežnico in mrežnico oskrbujejo s kisikom, hranili in antioksidanti. V obeh primerih je potreben zdrav obtok, tako v krvnih kapilarah kot v prekatni vodici in solzni tekočini. Pljusk hladne vode zjutraj in zvečer osvežuje oči. Cirkulacija steče s telovadbo oči, privoščimo si jo še posebej po vsakem daljšem zrenju v računalnik ali pametni telefon. Oči potrebujejo tudi počitek za regeneracijo. Ko se začnejo zapirati, je to znak, da potrebujejo odmor, sprostitev in spremembo.

 

Vzdrževanje oči

Pred okužbami in vnetji jih varujemo z Zaper Zaperino terapijo skupaj s tradicionalno podporo tinktur črne oreha in pelina in bio klinčkov.

Oslabljena cirkulacija pomeni zastoj hranilnih kot tudi odpadnih snovi, zato prihaja do organskega razkroja, prostih radikalov, bakterij in drugih parazitov. Takšno lokalno zakisanje vodi v vnetje in bolezni.

Zaper Zaperino oddaja bioelektrične zaper impulze za energijsko revitalizacijo in protiparazitno terapijo. Prijetne in lahke KARBONSKE zaper sonde lahko v ta namen z vsako dlanjo držimo pokončno ob obrazu na levi in desni strani lica ob ušesih, tako da se zaper sondi istočasno dotikata dlani in obraza.

 

 

Odmor za oči

Za nevtralizacijo naprezanja in zrenja so pomembni mini odmori za oči skozi ves dan. Počitek za oči je lahko v kratkih intervalih po pol minute večkrat dnevno. Oči zapremo, glavo sproščeno vzravnamo in pogled obrnemo navznoter v sredino glave za očmi. To je nekakšen 'vzvratni pogled'. V tem stanju naredimo tri kratke in globoke vdihe z daljšim izdihom, pri katerem počasi spuščamo zrak skozi rahlo našobljena usta podobno kot pri žvižganju. Vsak daljši izdih doprinese svoj del na aktivacijo ugodnega parasimpatičnega živčevja, ki ustvarja ugodno hormonsko osnovo za obnovo in presnovo celega telesa. Oči pa pri tem počivajo v kratkem meditativnem odmoru s pozornostjo v sredini glave za očmi.

 

 

Aktivnost oči

 • Kot nasprotje odmora oči pospešuje očesno cirkulacijo hitro kroženje oči v obliki osmice.
 • Nato pa zaporedni hitri pogledi gor-dol, enako sledi še par hitrih pogledov levo desno.
 • Nato oči zapremo in za trenutek usmerimo pozornost v sredino glave za očmi za kratek počitek.
 • Oči za par sekund oči na široko odpremo kar se le da, tako da dvignemo obrvi in začutimo ličnice in senca.

 

 

Spodbuda oči

Izmeničen kratek odmor z zaprtimi očmi in pogledom in pozornostjo v sredino glave za očmi, kateremu sledi telovadba oči s hitrim kroženjem v obliki osmice in večkratnimi zaporednimi pogledi gor-dol in levo-desno je pravi eliksir za cirkulacijo oči.

Naredimo ga na vsako uro zrenja v računalnik, televizijo ali pametni telefon. Vmes lahko dalje razmišljamo in se sproščamo. Takšen trenutni odmor za resetiranje oči lahko naredimo vsakič ko se zatopimo v misli in skoraj ne glede kaj počnemo.

Bionis bo pomagal pri počitku, pri katerem ležemo za nekaj minut in položimo Bionis na čelo. Notranje enako usmerimo pogled v sredino  glave za očmi in počivamo nekaj minut. Bionis lahko položimo tudi na grodnico. Z oddajanjem geo impulzov izboljša ugodne alfa valove.

 

 

Bionis, Bionizator in Zaper Zaperino za zdravje oci

Sprememba

Važno je zavedanje, da brez odmora slabi očesni obtok in da z naprezanjem v očeh zastajajo odpadne snovi s prostimi radikali, ki kvarijo zdravje oči in vid. Z leti se zdravje oči slabša tudi zaradi vnetij in okužb z bakterijami in paraziti. Oči slabijo zaradi dolgoletnega prekomernega vpliva prostih radikalov, zasušitve in slabe oskrbe s hranili in kisikom. Vedno je pravi trenutek za spremembo, da degeneracijo oči zamenja zdrava regeneracija.

 

Izmenjava

Kratki odmori izmenično z očesno aktivnostjo pripeljejo v oči sveža hranila in zastala mesta počisti odpadnih snovi. Proste radikale zamenja kisik in oko se vitalizira in obnavlja na dnevni ravni.

Hladen pljusk na oči in čelo zjutraj in zvečer pospešuje pretok notranje in zunanje očesne tekočine in očesnih kapilar pod mrežnico. Osvežuje cirkulacijo v očeh, tako bo prekatna vodica lažje odtekala in solzno tkivo bo bolj zdravo za zunanje vlaženje očesa.

Volja in vsakodnevna dejavnost za zdravje oči z izmenjavo odmora in očesne telovadbe je pomembna za preventivo in enako ob zdravljenju najtežjih bolezni oči. Zaper Zaperino terapija je pomemben dejavnik za zaščito pred okužbami, bakterijami in paraziti.