Zbrani napotki ob ugrizu klopa

Klopa iz kože

Pepermintovo olje

Najprej klopa spravimo iz kože. Poiščemo pinceto, jod, tinkturi črni oreh in pelin ali alkohol. Na njega spustimo kapljo PEPERMINTOVEGA eteričnega olja POPROVE METE. Naj bo 100% naravno, pridobljeno s PARNO DESTILACIJO, 10 ml ga na spletu stane med 4-5 eur plus poštnina (sliki spodaj). V nekaj sekundah sam zleze iz kože in začne na vso moč bežati, ker ga METINO eterično olje nevzdržno draži. Bodimo pripravljeni in ga ujemimo, ker tako hitro še nikoli nismo videli bežati klopa.

Eterično olje poprove mete ali pepermintovo 10 ml 4,50 eur plus poštnina: gsm 040 544 509

Jedilno olje

V kolikor nas klop preseneti ko še nimamo preventivno nabavljenega METINEGA eteričnega olja, ga za trenutek naoljimo z jedilnim oljem. Ker mu s tem zaustavimo zrak, bo raje bo šel ven in manj se bo trgal, ker bo v hlastanju za zrakom že samodejno začel odmikati svoj rilček iz naše kože. S papirčkom, s katerim smo ga naoljili, rahlo potegnimo čez klopa in poglejmo, če na katerem delu še malo odstopa od kože. Tako se pripravimo na dober oprijem, da ga pri vlečenju iz kože ne pretrgamo.

Pepermintovo olje poprove mete 10 ml 5,34 eur plus poštnina: tel 01 43 46 189

Oprijem pincete

Nato še s pinceto previdno poiščemo pravo lego za pravilen oprijem. Ne hitimo po nepotrebnem, samo poizkušajmo trden oprijem brez da ga pretrgamo. Pravilno ga primemo tako, da gre ena stran pincete čez njegov zgornji del telesa, druga pa čez spodnjega. Rahlo vlečemo in mu medtem damo možnost, da tudi sam polagoma izstopa skupaj s rahlo silo, s katero ga vlečemo proč od kože. Pinceto pri vlečenju rahlo sučemo v krožni meri, tako bo še raje spustil.

Dezinfekcija ranice

Kapljice črnega oreha

Ranico najprej dobro razkužimo s tinkturo črnega oreha. Poleg alkohola vsebuje unikatne protimikrobne snovi, ki uničijo skoraj vse znane mikroorganizme in parazite. Tinkturo nakapljamo na dlan in večkrat namažemo še daleč naokoli, tako da v primeru širjenja okužbe blokiramo njeno pot. Nato naredimo enako še s tinkturo pelina. Obe tinkturi tudi spijemo, 30 kapljic črnega oreha in 15 kapljic pelina plus 1 klinček damo v usta, rahlo stisnemo z zadnjimi zobki in poplaknemo.

Tinkturi črni oreh in pelin 10 eur komplet plus poštnina - Božotove dobrote: gsm: 041 954 890

Dermatološki jod

Nato razkužimo ranico skupaj z vso okolico še tako, da jo dobro namažemo z dermatološkim jodom in počakamo nekaj sekund, da se vpije. Jod bogato nakapljamo na mini gazo ali preloženo papirnato brisačo in ga vtiramo še 10 centimetrov okoli ranice v vseh smereh. Jod deluje na imunski sistem, razkužuje in rahlja tkiva. Ko ga namažemo, mora biti vse rjavo, seveda v nekaj sekundah vsa barva izgine, ker koža jod vpije. S tem si zagotovimo prvo oskrbo morda klopno okuženega dela telesa in mu zagotovimo dobro obrambo. Pazimo oblačila, ker jod ne gre iz oblačil.

Dermatotoški jod iz lekarne 100 ml je 5,50 eur

Hansaplast

Čez ranico klopnega ugriza nalepimo hansaplast, na katerega smo nakapljali par kapljic dermatološkega joda in pustimo na telesu 24 ur. V tem času z zgoraj opisanimi ukrepi  zagotovimo maksimalno oskrbo tkiva, v katerem bi se morda začeli množiti prvi klopni virusi ali bakterije.

Zaper impulzi

Zaper terapija

Takoj naredimo Zaper Zaperino terapijo na 30kHz. Po kratki pavzi pa drugo 7 minutno terapijo na Schumannovi zaper frekvenci 8Hz, ki prodira globlje v tkiva. Nato sledi še druga pavza in zadnja 7 minutna terapija zopet na dr. Clark frekvenci 30kHz. Zaper terapije ne podaljšujemo, to ne vpliva na njen rezultat. Lahko pa jo naredimo večkrat na dan. Ko smo opravili klasični ciklus 3x7 minut, lahko kadarkoli za 5 minut z dlanmi tesno oprimemo lahke in tople KARBONSKE zaper sonde.

Silovit začetek

Takojšnja zaper terapija napade morebitne povzročitelje klopne bolezni, še preden se vsidrajo v tkiva. Lažje jih je uničiti, dokler jih je še malo in zaustaviti njihovo eksplozivno množenje, dokler se še niso razpasli na vsak svoj tipični način. 2-3 mesece od klopnega ugriza delamo zaper terapijo vsak dan. Najbolje, da si Zaper Zaperino pripravimo pri kavču ali postelji in primemo KARBONSKE sonde za dodatnih 5 minut že med jutranjim prebujanjem ali preden zaspimo.

Zapper Zaper Zaperino ima frekvence dr Clark proti klopni okužbi

Vzdrževanje

Enkrat dnevno pa naredimo cel zaper ciklus 3x7 minut. V nadaljevanju zadostuje zaper terapija 2x tedensko ali vsak drugi dan še nadaljnja 2 meseca po klopnem ugrizu. Nato pa lahko preidemo na 1x tedensko zaper terapijo za klasično vzdrževanje forme. Vsega skupaj je 3-4 mesece bolj intenzivne zaper terapije po tem ko se je klop zapičil. Zelo pomembna pa je tudi preventivna zaper terapija ne glede na klopa.

Imunski sistem

Zaper Zaperino vzdržuje imunski sistem, da ni preobremenjen z ostalimi paraziti, vnetji in njihovimi toksini. Tako da je v primeru okuženega klopa telo bolj dovzetno za trenutno čistko njegovih virusov ali bakterij. Glede na stanje telesa, kisika v krvnem obtoku, odsotnost vnetij, dovolj antioksidantov in uravnovešen imunski sistem se lahko telo zelo različno odziva na okuženega klopa.

Blokada COX encima

Uspešna obramba

Telo lahko ob siloviti začetni podpori popolnoma zatre vse bakterijske povzročitelje borelije in virusne povzročitelje klopnega meningitisa in morda izkusi pri tem samo blage simptome ali pa le delček ZDRAVILNE KRIZE. V primeru klopne okužbe z virusom MENINGITISA ali vnetjem možganske opne, pride do povišane telesne temperature že nekaj dni po klopnem ugizu. V tem času je ključno, da dodatno uživamo protivnetne snovi kot je na primer 'SVETA TROJICA', ki zavira vnetni COX encim in zaustavlja zametke vnetij v telesu, tiha vnetja in tudi sistemska vnetja.

'Sveta trojica' ingver 30 gramov, kurkuma 60 gramov, čili 1-2 grama, zavira vneni COX encim.

Protivnetna podpora

Tik pred vsakim obrokom vzamemo četrt čajne žličke mešanice ingver-kurkuma-čili in poplaknemo z malo vode. To enkrat dnevno delamo že na splošno za protivnetno vzdrževanje telesa. V primeru, ko najdemo klopa, pa od tega trenutka naprej še akutno zagotovimo telesu bogato protivnetno zaščito. Vsako jutro čim vstanemo v malo tople vode ali čaja drobno narežemo koreniko ingverja velikosti malega prsta do prvega členka, dodamo limono in med in vsak dan spijemo toplo.

Adijo COX encim

Surovi sveži ingver z bogastvom GINGEROLOV drugače deluje v telesu proti vnetjem kot posušeni in prah zmleti z obiljem ŠOGAOLOV. Za akutno obrambo potrebujemo oba. Tudi čemaž in česen ustavlja vnetni COX encim in z organskim žveplom čisti žile. Narežemo, naoljimo, posolimo in s kruhom ali hrano terapevtsko pojemo 5-10 strokov prleškega ČESNEK-a ali česna BIO ZONE >> V akutni fazi rehabilitacije po klopnem ugrizu, da se klopna bolezen ne vsidra, terapevtsko uživajmo dovolj česna vsak dan. Zaradi zadaha najboljše zvečer, ko več ne gremo ven.

Surova korenika ingverja s protivnetnimi GINGEROLI zavira vnetni COX encim.

Sulforafan brokolija

Za ANTIOKSIDANTNI pregon morebitnih zametkov klopne bolezni od dneva klopnega ugriza vsak dan pojemo nekaj SUROVIH glavic zelenega brokolija. SULFORAFAN s celo družino unikatnih spojin v BROKOLIJU je zdravilo, ki ga ni v nobeni lekarni. Kupimo samo brezhiben BROKOLI, ko začne rumeneti nima več terapevtske vrednosti. Skuhamo sam riž za dve osebi in na koncu, ko je že gotov, čisto drobno narežemo vanj vse glavice celega SUROVEGA brokolija ter vmešamo brez dodatnega kuhanja. Na vrhu naribamo sir in uživamo v odličnem obroku.

Spiralne borelije

Zametki borelije

V kolikor je bil klop okužen s spiralno bakterijo borelije ali SPIROHETO, se v tednu dveh naredi rdeč kolobar okoli ranice. Z zgoraj opisanim silovitim začetnim pristopom lahko že na samem začetku zaustavimo razvoj borelije in vsidranje v telesu, tako da ne zbolimo. PROTITELESA lahko v laboratorju najdejo v krvi šele po 6 tednih. Rdeč kolobar pa se vedno tudi ne pojavi. Včasih pa se lahko skrije in zamaskira pod rdečino od ranice, če smo klopa morali zelo 'izkopavati' iz kože, ker se je že zelo prisesal.

Borelija je spiralna bakterija ali SPIROHETA.

Zdravilna kriza

Čiščenje spiralnih bakterij sli SPIROHET iz telesa rado povzroča ZDRAVILNO KRIZO. Borelije kot SPIROHETNE bakterije imajo v svoji ovojnici toksičen lipoprotein A, ki pri odmrtju in razgradnji pogosto povzroča v telesu težave z ZDRAVILNO KRIZO. To pomeni, da lahko dobimo simptome z vročino, glavobolom in slabostjo tudi v zelo zaželenem odmiranju SPIRALNIH borelijskih bakterij. Simptomi slabega počutja so v tem primeru znaki ozdravitve, ne bolezni.

Vztrajno naprej

Zato potrpežljivo izpeljemo vse zgoraj opisane korake do kraja prvih 2-3 mesece po KLOPNEM UGRIZU. NE odnehamo in NE izgubimo volje, ker smo se morda znašli v ZDRAVILNI KRIZI ali pa se naveličali. Vztrajamo 2-3 mesece intenzivno, potem pa zmerno naprej kot lepa, dobra, nova življenjska navada, ki nas preventivno in kurativno varuje ne le pred klopno boleznijo, temveč tudi pred vsemi ostalimi in nam pomaga ozdraveti.

Meningitis

Možganska opna

Borelija in klopni meningitis sta z vnetjem sklepov in možganske opne tako hudi kronični bolezni, da sta vredni učinkovite preventive. Z glavoboli in vročino pri meningitisu nikakor ne funkcioniramo, bolezni ne moremo 'stoje' preboleti in samo malo 'potrpeti' kot pri prehladu. Zaradi možnosti nevarnega izida ga zdravijo v bolnišnici in od tedaj naprej je glava šibka točka in na udaru za vsako malenkost. Nikoli nismo več čisto isti, enako zbrani in odzivni. Za sklepe pa že brez borelije vemo, kako je včasih hudo.

Klop Ixodes ricinus prenaša virusne povzročitelje klopnega meningitisa.

Klopna oblačila

Kadar smo v gozdu, ne nosimo drug dan istih oblačil. Stara oblačila obesimo čez noč na balkon, da morebitni obiskovalci zlezejo ven, še preden bi se nekomu zapičili v kožo. Obvezno se isti dan stuširamo in dobro skrtačimo lase v umivalnik oziroma najboljše, da jih kar operemo. Pripravimo si gladka oblačila in brez oprijemka in svetle barve, da na njih takoj opazimo izgubljenega klopa.

Pogosta bolezen

V Sloveniji VSAKO LETO na novo zboli kar 4.000-6.000 oseb za KLOPNO BOLEZNIJO. Res je nujno, da se ozavestimo glede na težavnost in pogostnost KLOPNIH BOLEZNI in se potrudimo s preventivo. Doma si pravočasno pripravimo vse pripomočke, da lahko takoj ukrepamo, čim najdemo klopa. Redno se pregledujmo predvsem po mehkih delih kože v dimljah in pregibih kolen, komolcev in pod pazduhami.

Pomoč pri roki

Zaper frekvence

Vse leto redno uporabljamo zaper terapijo, tako da smo imunsko pripravljeni za primer, če nas kaj doleti. Klopa lahko dobimo tudi v nizki travi. Zapiči se v 2-3 dneh, tačas pa išče mehko kožo. Odlično je, če ga najdemo v tem času, ko se še ni do kraja prisesal. V tem času gotovo še ni spustil v naše telo svojih bakterij in virusov, to se v glavnem zgodi po tem, ko je že dobro zapičen. Takrat pa je zlata vredna TAKOJŠNJA Zaper Zaperino terapija skupaj s tinkturama črni oreh, pelin in bio klinčkom.

Zapper Zaper Zaperino terapija za uničevanje povzročiteljev klopnih bolezni in parazitov