Sulforafan je naravna kemoterapija

Protirakavi sulforafan in indol v kapusnicah je naravna žveplena lekarna in kemoterapija

Zdravilni sulforafan in indol

BROKOLI je na čelu KAPUSNIC, ki vsebujejo protirakavi SULFORAFANIN, SULFORAFAN in INDOL-3-karbinol. KAPUSNICE ali križnice so brokoli, brstični ohrovt, ohrovt, redkvica, koleraba nadzemna in podzemna, zelje, kitajsko zelje, rukola, repa, gorčica in artičoka. SULFORAFAN in INDOL sta klinično raziskana in dokazana v zelo učinkovitem zaustavljanju RAKA prav vseh vrst.

SULFORAFAN je unikatna ŽVEPLOVA spojina, ki nastane iz SULFORAFANINA (glukorafanina) s pomočjo encima MIROZINAZA med rezanjem ali grizenjem KAPUSNIC, ko v poškodbi celičnih sten pride v stik z encimom.

1 skodelico 5x na teden

Ker je encim MIROZINAZA beljakovina, se na toploti med kuhanjem v glavnem DEAKTIVIRA in zakrkne podobno kot jajce na vročini. Še vedno je v KUHANEM BROKOLIJU in drugih kuhanih KAPUSNICAH veliko drugih zdravilnih antioksidantov, prav SULFORAFANA pa zelo malo. Nekaj SULFORAFANA pa pridelajo tudi iz KUHANIH KAPUSNIC tudi ENCIMI zdrave ČREVESNE FLORE.

Zato v ZDRAVILNI terapiji proti RAKU in mnogim drugim boleznim grizemo SUROVE glavice BROKOLIJA in sicer 1 skodelico narezanih glavic BROKOLIJA brez stebel in strženov vsaj 5 dni v tednu.

Izmenično vse kapusnice

Enako velja tudi za BRSTIČNI OHROVT in ostale KAPUSNICE vključno z ZELJEM. Odlično je, da jih kombiniramo, tako da zaradi pestrosti dobimo široko paleto zdravilnih snovi, preprečimo pa kopičenje določenih manj želenih snovi, ki jih ima vsaka rastlina za svojo obrambo. Na primer BROKOLI vsebuje tudi GOITROGENE snovi, ki zavirajo delovanje ŠČITNICE z vplivom na privzem JODA, zato pri šibki aktivnosti ŠČITNICE z njim NE pretiravamo, ampak ga uživamo v izmenjavi z ostalimi KAPUSNICAMI.

Sicer je BROKOLI zelo priporočljiv tudi za NOSEČNICE zaradi obilja FOLATA ali B9 vitamina.

Hranilni čudež brokolija

BROKOLI vsebuje veliko Q10 za srce in ožilje, vitamine A, B kompleks (1,2,3,5,6,9), C, E in K, minerale kalcij, železo, magnezij, kalij, fosfor in CINK za IMUNSKI SISTEM. Ima izjemno hranilno vrednost s 3% beljakovin, 3% vlaknin in 3-6% ogljikovih hidratov. Poleg zdravilnih in protirakavih ŽVEPLOVIH SPOJIN in INDOLA vsebuje še obilje FLAVONOIDOV, FENOLOV in KAROTENOIDOV, vključno ZEAKSANTIN in LUTEIN za zdravje OČI in obnovo OČESNE MREŽNICE.

Žveplove spojine v KAPUSNICAH kot sta SULFORAFANIN in SULFORAFAN so kemijsko IZOTIOCIANATI, z drugačno strukturno kot žveplove zdravilne snovi v ČESNU.

Proti želodčni bakteriji

SULFORAFAN uničuje rakotvorno želodčno BAKTERIJO Heliobacter Pylori, ki jo ima polovica ljudi po 50.letu, razjeda pa ŽELODČNO SLUZNICO in je udeležena v raku na ŽELODCU. Klinično dokazano se v 4-8 tednih uživanja skodelice narezanega BROKOLIJA na dan težave zaradi Heliobacter Pylori umirijo. Kljub temu pa v zmernem obsegu TRAJNO ohranimo zdravo navado uživanja surovih KAPUSNIC za vzdrževanje stanja, ker se Heliobacter Pylori rada vrača.

Redno uživanje KAPUSNIC dokazano za 75% zmanjša velikost TUMORJEV in za 60% zmanjša tveganje za rakavo obolenje.

Več mehanizmov proti raku

KAPUSNICE delujejo proti RAKU po več mehanizmih. SULFORAFAN spodbuja PRESNOVNE ENCIME 2.faze. To pomeni, da v procesu svoje presnove PREPREČUJE PREHITER RAZPAD ENCIMA GLUTATION-s-tranferaza. Ta ENCIM v telesu soustvarja najmogočnejši znotrajcelični antioksidant GLUTATION, ki čisti iz ETER ostanke ZDRAVIL in najhujših TOKSINOV. Obenem pa spodbuja ENCIM KINON-reduktaza, ki zniža kinonske estrogenske presnovke, ki spremljajo oksidacijsko poškodbo DNK pri RAKU na DOJKAH.

Pri RAKU na DOJKAH pa je v KAPUSNICAH še posebej učinkovit tudi INDOL-3-karbinol.

Indol proti raku na dojkah

INDOL-3-karbinol blokira estrogenske receptorje v RAKAVIH celicah DOJK in tako zaustavlja napredovanje TUMORJEV kot preventiva in kurativa. Uživanje BROKOLIJA in drugih KAPUSNIC je za ŽENSKE dobesedno življenjskega pomena. Žveplovi IZOTIOCIANATI kot zdravilne učinkovine KAPUSNIC pa aktivirajo še GENE za tvorbo PROTITUMORSKIH BELJAKOVIN in na ta način tudi posredno BLOKIRAJO RAST TUMORJEV.

Obenem pa celicam s poškodovano DNK PREPREČUJEJO CELIČNO DELITEV in tako varujejo telo, da se tkiva NE izrodijo v RAKA.

Nevarni viški beljakovin

SULFORAFAN zavira tudi ENCIME, ki odpadne DUŠIKOVE SPOJINE pri prebavi viškov BELJAKOVIN pretvorijo v kancerogeni NITROZAMIN. Telo razgradi le 20% od zaužitih BELJAKOVIN, ostalo gre v DUŠIKOVE ODPADKE, ki kisajo telo. AVTOFAGIJA ali 16 urni dnevni post od 18.-10.ure pomaga razgraditi obtičale BELJAKOVINSKE ODPADKE. Raje NE pretiravamo z močno BELJAKOVINSKO hrano.

Čeprav se v ločevalni shujševalni dieti izgubi več kilogramov z mesom in zelenjavo, pa se BELJAKOVINE boljše razgradijo v prisotnosti OGLJIKOVIH HIDRATOV.

Rakotvorni nitrozamini

NITROZAMIN nastaja v telesu iz mesnih konservansov NITRATI in NITRITI, ki skupaj z AMINI iz BELJAKOVIN zreagirajo v to hudo KANCEROGENO snov. NITRATI in NITRITI se na veliko uporabljajo v MESNIH KONSERVAH in industrijskih klobasah. Skupaj z AMINI v BELJAKOVINAH so hud izziv za RAKA ob pogostem uživanju MESNIH KONSERV in drugih industrijskih MESNIH izdelkov.

Za protiutež je uživanje KAPUSNIC pravi balzam za telo, ker preprečuje usodno tvorbo NITROZAMINA v telesu. NITROZAMIN se sprošča tudi pri kajenju cigaret, zato so KAPUSNICE zelo dragocene pri kadilcih.

Zaustavlja vse vrste raka

Zdravilne snovi v KAPUSNICAH dokazano ustavljajo RAKA na SEČNEM MEHURJU, v DEBELEM ČREVESJU in DANKI, na PLJUČIH, DOJKAH, PROSTATI in v ŽELODCU. Po mnogih mehanizmih zelo učinkovito varujejo celotno telo pred izroditvijo celic v RAKA zaradi oksidativnih DNK poškodb. Če pa je RAK že tu, pa na razne načine ustavljajo rast TUMORJEV.

Občutljivo KOŽO varujejo pri ne-melanomskem raku, ki nastane zaradi UV poškodb. Sestavine KAPUSNIC so naravna UV zaščita za KOŽO pred neželenimi UV sončnimi žarki.

Ureja holesterol in ožilje

BROKOLIJEVI kački pa imajo 20-50 krat več PROTITUMORSKIH snovi kot sam BROKOLI, zato so vrhunska terapija pri RAKU in mnogih drugih boleznih. SULFORAFAN v vseh KAPUSNICAH tudi ZMANJŠA oksidacijo dobrega LDL HOLESTEROLA in ga varuje, slab HDL HOLESTEROL pa občutno ZNIŽA. Zavira ATEROSKLEROZO in preprečuje poapnenje žil ali žilne obloge.

Za zdravje SRCA in OŽILJA je nepogrešljiv tudi zaradi zelo visoke vsebnosti naravnega koencima Q10. Premalo uživamo vse vrste ZELJA, OHROVTA, KOLERABE, CVETAČE, BROKOLIJA in REDKVICO.

Zmiksano, naribano, narezano

Slabo četrtino zeljne glave najprej na grobo NAREŽEMO na deski in nato ZMIKSAMO. Tako je prej pripravljeno za SOLATO kot če ga RIBAMO ali režemo na trakce. Pa še celične stene se pri miksanju bolj raztrgajo, da lažje prideta v stik encim MIROZINAZA in SULFORAFANIN (glukorafanin), ki ustvarjata zdravilni SULFORAFAN. Zmiksano ZELJE ima tudi nežnejši okus in več ga lahko pojemo, ker ga je manj treba gristi. KAPUSNICE uživamo SUROVE in KUHANE.

Vse vrste KOLERABE lahko uživamo tudi SUROVE, zmiksane, naribane ali narezane. REDKVICE so zelo osvežilne in pašejo k vsaki jedi, dobro jih zgrizemo.

Temnozelena glava ohrovta

Zelo zdravilni so tudi zelo žilavi in trpki temnozeleni listi SUROVEGA glavnatega OHROVTA. Iz par listov izrežemo sredinski stržen, list pa narežemo in zmiksamo. Z enako količino toplega krompirja, oljem, kisom in soljo je to čudovita solata za prijeten in nasiten topel obrok. Iz listov glavnatega OHROVTA lahko naredimo skodelico SMUTIJA in ga spijemo samega.

Nikar NE dodajamo v SMUTI še kup 'koristnih sestavin', ker lahko zdravilne snovi v SMUTIJU pridejo v stik in medsebojno zreagirajo. V prebavilih pa 'zavrejo' v škodljivih oksidacijskih procesih PROSTIH RADIKALOV.

Vibracijske terapije

Dr. Lakhovsky je kot celični zdravnik s svojim izumom VEČVALOVNEGA OSCILATORJA pomagal mnogim z RAKOM in drugimi avtoimunimi in degenerativnimi boleznimi. Njegove VEČVALOVNE OSCILACIJSKE naprave so bile v tistem času zaradi svoje učinkovitosti sprejete celo v bolnišnice. Celice prejmejo dodatno VEČVALOVNO ENERGIJO, da se prebudijo in zaživijo v okrepitvi lastnih valovnih dolžin in frekvenc, da lažje premagajo bolezen.

Dr. Clark je z izumom ZAPER TERAPIJE pristopila iz druge smeri in omogočila uničevanje telesnih PARAZITOV.

Zaper terapija dr. Clark

Z uničevanjem PARAZITOV v telesu z ZAPER TERAPIJO in zmanjšanjem njihovih toksinov so celice lažje zadihale in se obnovile. Dr. Clark pa je s svojimi bolniki izvajala tudi razstrupljanje JETER, LEDVIC in ČREVESJA za osvoboditev od globoko zakoreninjenih toksinov, ki obremenjujejo telo. V razkisanih tkivih se PARAZITI ne morejo preveč usidrati, ker nimajo dovolj hrane za razmnoževanje.

Odločno je odsvetovala industrijsko predelano hrano zaradi nevarnih konservansov kot so NITRATI, NITRITI in še mnogi drugi ter pripravila kup receptov celo za domača mila in čistila v izogib kemikalijam.

Samozdravilni val 8Hz

Schumannovi samozdravilni imupulzi pri samem temelju koordinirajo energijsko usklajenost telesa, organov in tkiv. S povezovanjem obeh možganskih polovic spodbujajo v telesu ALFA valove za optimalno krmiljenje vseh življenjskih procesov, vodenih iz možganov. Poleg oksidativnih sprožiteljev PROSTIH RADIKALOV s HRANO, PARAZITI in TOKSINI so v bolezni enako udeleženi ČUSTVENI zastoji ŽALOSTI in ZAMER, ki se na dolgi rok nikakor NE morejo 'predihati'.

Z geo impulzi Bionis in Bionizator je v telesu več ALFA valov, ki odpirajo pot RAVNOVESJU živčevja in hormonov ter s tem kisika in cirkulacije.

Tesla terapija

Z MOLITVIJO se odpremo pretoku univerzalne sile življenja kot vseprisotne naravne kode, po kateri se odvijajo vsi fizikalni zakoni. Ob Teslovem medaljonu ali drugem Teslovem generatorju se naravnamo s priporočilom življenju kot mati za bolnega otroka: 'Da bi ja ozdravel!' Notranje potujemo z naročanjem odprtega toka življenjske energije in cirkulacije skozi telo, da se organizem prečisti in zasije v polnovrednem delovanju.

Tako da lahko opravljamo svoje naloge na vseh področjih in živimo v polnem spektru življenjskih potencialov, se dobro počutimo, smo zdravi, srečni, zadovoljni in v optimalni spravi s seboj in okoljem.