Magnezij v 5 oblikah

Magnezij Erbenobili spagirika

Magnezij v 5 oblikah

Magnezij v 5 oblikah omogoča postopno sproščanje različnih magnezijevih spojin, ki jih telo potrebuje za različne telesne sisteme. Magnezij deluje na sproščenost mišic in duševnosti, vpliva na srce, krvni tlak, telesno temperaturo, črevesje, holesterol, migrene, presnovo beljakovin in pravilno razporejanje energije, elektrolitov in kalcija v telesu. Njegova pomočnika sta natrijev borat in tavrin.

Natrijev borat

Natrijev borat je povezan z normalno presnovo kalcija in magnezija. Pomemben je v presnovi magnezijevih pripravkov, da se magnezij lahko pravilno vključi v tkiva skupaj s kalcijem. V telesu izboljša delovanje D-vitamina tako da podaljša čas njegovega obstoja preden se razgradi. Pomanjkanje natrijevega borata se kaže v nenormalni presnovi kalcija in magnezija, osteoporozi, neravnovesju ženskega spolnega hormona estrogena in moškega testosterona, srčnem popuščanju (kongestivne bolezni srca), aterosklerozi, krvnih strdkih, kopičenju maščob in holesterola, nezdravih encimskih reakcijah, nastanku artritisa, nepravilnosti v celičnih membranah in nevronskih okvar živčnih celic. Natrijev borat izboljša tudi kognitivne sposobnosti tako da poveča kratkotrajen spomin, moč koncentracije in usklajevanje oči. Skupaj z magnezijem ima natrijev borat mogočno vlogo v regulatornem telesnem sistemu.

Tavrin

Tavrin skupaj z natrijevim boratom za dvakratni faktor izboljša izkoristek zaužitega magnezija. Nizke ravni tavrina ima večina srčnih bolnikov. Tavrin pomaga simptomatičnim srčnim bolnikom pri težavah s srcem in žilnimi oblogami. Študije so pokazale, da tavrin zmanjšuje izločanje B100 apolipoproteina in maščob v pomožnih G2 celicah. Apolipoprotein B100 je bistvena strukturna komponenta VLDL in LDL, to sta transporterja za 'dobri' in 'slabi' holesterol. Skupaj s krvnimi maščobami je apolipoprotein B100 ključni dejavnik tveganja za aterosklerozo in druge bolezni srca in ožilja. Dokazano je tudi, da tavrin zmanjšuje debelost in krepi srčno moč. Pomaga ljudem s kongestivnim srčnim popuščanjem tako da poveča moč srca in učinkovitost krčenja srčne mišice. Tavrin je tudi antioksidant, ščiti pred toksičnostjo svinca in kadmija in škodljivih spojin. Vpliva na ravnovesje kalcija in stabilizira celične membrane. Tavrin je dodatek v energijskih pijačah, ker prehaja v kri možganov in se vključi v mnoge fiziološke pojave prenosa živčnih impulzov, tako da smo bolj budni in bistri in tudi telesno bolj odzivni. Obenem pa pomirja prekomerno razburjenost osrednjega živčnega sistema in nas naredi zbrane in osredotočene.

1. Magnezijev klorid

Magnezijev klorid pomaga uravnavati pH organizma in čistiti arterije. Spodbuja delovanje možganov in stabilizira duševno ravnovesje. Poživlja krvni obtok in pomaga pri raztapljanju slabega holesterola. Nevtralizira stresni odziv telesa in preprečuje utrujenost, omotico in depresijo. Pomaga pri težavah s prostato, hemeroidi, zaprtju in ima pomembno vlogo v uravnavanju telesne temperature. Telo naredi bolj energično in pospešuje celično obnovo. Nevtralizira proste radikale in preprečuje nastajanje tumorjev in bradavic. Zmanjša predmenstrualne težave pri ženskah in sodeluje pri hormonski regulaciji. Preprečuje nastajanje ledvičnih kamnov, kalcijev oksalat ohranja v ledvicah. Krepi imunski sistem in pomaga proti prehladom in prenosu okužb. Pri športnikih in dejavnih ljudeh preprečuje poškodbe mišic, krče, izčrpanost in utrujenost.

2. Magnezijev glukonat

Magnezijev glukonat je najbolj biorazpoložljiv od vseh oblik magnezija. Nevtralizira želodčno kislost, lajša zgago in prebavne motnje. Pomirja vznemirjen želodec, obenem pa je odvajalo. Pomaga uravnavati krvni tlak in srčno-žilne motnje. Zmanjša tveganje za sladkorno bolezen. Uravnava glukozo in pomaga pri zdravi izgradnji beljakovin in maščob.

3. Magnezijev oksid

Magnezijev oksid zmanjša trajanje in intenzivnost migren. Služi tudi za preventivno preprečevanje migren. V ta namen se vzame 400-500 mg magnezijevega oksida. Je prvovrsten za sprostitev. Ugodno vpliva na duševno zdravje in stresne sisteme. Večini ljudi, ki trpi za tesnobo in depresijo, primanjkuje magnezija. Magnezijev oksid izboljša stanje pri šibkosti mišic, utrujenosti in izčrpanosti. Nadzoruje telesno uporabo inzulina in glukoze in kemikalije v možganih. Sodeluje pri sintezi organskih molekul v telesu in izboljša dihalno funkcijo. Vzdržuje normalen krvni tlak in zdravo srce. Varuje pred črevesnim in rektalnim rakom, ker zavira rast tumorjev. Magnezijev oksid je med nosečnostjo koristen za mater in otroka.

4. Magnezijev pirofosfat

Magnezijev pirofosfat je zelo pomemben v organskih reakcijah v energijskih pretvorbah in celični delitvi genetskega zapisa. ATP (adenozin trifosfat) je energijski paket za biokemijske procese v telesu. Iz njega se s hidrolizo sprosti veliko energije pri pretvorbi v AMP (adenozin monofosfat), pri čemer nastane tudi pirofosfatni anion. Ta je zelo pomemben pri rastoči verigi DNK in RNK pri celični delitvi. Magnezijev pirofosfat je zelo pomemben pri pravilni izgradnji genetskega zapisa v celicah. Vpliva na rast zdravih celic brez genetskih napak.

5. Magnezijev sulfat heptahidrat ali grenka sol

Magnezijev sulfat heptahidrat ali grenka sol v črevesju poveča vsebnost vode, tako da jo privlači iz tkiv oziroma prepreči njeno resorbcijo v kolonu. Poveča se pritisk v črevesju in gibanje črevesja. Z izboljšano peristaltiko blato lažje prehaja skozi debelo črevo. Magnezijev sulfat heptahidrat je odličen pomočnik pri kratkotrajnem in občasnem zaprtju. Pomaga pri čiščenju črevesja od vsega, kar več ne spada vanj.

Multimagnesio - magnezij v 5 oblikah je vsebovan v spagirika granulah.
Info in naročila gsm 041 789 319 satjam@gmail.com

Multimagnesio - magnezij v 5 oblikah

Magnezij Erbenobili spagirikaMultimagnesio je spagirični pripravek spagiričnega laboratorija Erbenobili. Vsebuje magnezij v 5 oblikah s tavrinom in natrijevim boratom za popolnejši izkoristek in oplemenitev vsebovanega magnezija. Magnezij v 5 oblikah ima za dvakrat boljšo absorbcijo v telesu kot če je v samo eni obliki in brez tavrina in natrijevega borata. Njegovo biorazpoložljivost, to pomeni razgradnjo in vsrkavanje do vseh celic telesa pa izboljšajo še geo impulzi Bionisa in Bionizatorja.

Zelišča so v spagiriki namočena v rdečem vinu namesto v alkoholu pod posebnimi Sončevimi, Luninimi in energijskimi pogoji. Odcejena zelišča zažarijo pri tisoč stopinjah v žarilni peči in dobljene minerale raztopijo v prvotnem pripravku, tako da nastane unikatna celostna struktura učinkovin.
Za naročila: gsm 041 789 319 satjam@gmail.com
Multimagnesio 60 stisnjenk po 500mg je 18,60 eur, 2-4 med obrokom.

Bionis in Bioniztator oddajata geo impulze za lafa stanje

Spagirika kongres >>

Bil je 12.oktobra 2019 od 10.-18.ure v Portorožu v hotel METROPOL kongres spagirika Erbenobili. Glavni predavatelj je bil dr. Dominick Cannillo, ki je kot direktor velikega ameriškega farmacevtskega koncerna hudo zbolel. Poglobil se je v tradicionalno doktrino spagirike in kmalu povsem ozdravel. Odtlej pa se je vrnil v rodno Italijo in že 30 let vodi podjetje Erbenobili za proizvodnjo avtentičnih spagiričnih pripravkov po dr. Paracelzus (1530) in dr. Zimpel (1890). Pridobil je prestižni GMP farmacevtski certifikat, s katerim jamči za vsebnost zdravilnih učinkovin v vsaki sarži spagiričnih pripravkov.

Biorazpoložljivost >>

Bionis oddaja geo impulze, ki izboljšajo biorazpoložljivost vseh dragocenih zaužitih hranil. V prebavi se boljše razgradijo na biološke učinkovine, tako da jih telo lažje vsrka in dostavi do vseh celic v telesu.

Bionis >>

Schumannovi osemherčni geo impulzi Bionisa izboljšajo naravne alfa valove človeškega telesa. Možgani oddajajo alfa valove v svojem najbolj optimalnem krmiljenju življenjskih procesov, ko smo spočiti, sproščeni, ustvarjalni in se dobro počutimo.