‘Kapha’ ravnovesje prežene rak, ciste in tumorje

Kapha ajurvedsko ravnovesje prežene rak in tumorje skupaj s krepčilno vibracijsko Tesla-Zaper-Geo terapijo ALKIVITA

'Kapha' motnja

RAK je po ajurvedi zemeljska KAPHA motnja ZASTOJA telesne strukture in čustvene energije. Kadar kronično in na daljši rok manjka PRETOKA energije in snovi, telesna BIOKEMIJA obtiči na pol poti v 'MRTVEM ROKAVU' zakisanih presnovkov. Lahko se tudi genetsko izrodijo v zametke RAKA. Ajurveda za vzpostavitev prvotnega ravnovesja pri KAPHA motnji priporoča, da se zavestno 'priključimo h karnevalu', namesto da se nezainteresirano odmaknemo od njega. Življenjsko NUJNA je pridružitev VESELJU, GIBANJU telesa in presnovi KISIKA. ŽALOST in brezizhodnost kroničnega NELAGODJA na nekih življenjskih področjih jemlje VOLJO in lahko OTRPNE tudi telo. Tako da v LETARGIJI, MELANHOLIJI, BREZVOLJNOSTI ali LENOSTI obtičimo pri stvareh, ki bi morale biti bolj odprte in bolj aktivno vključene v dogajanje okoli nas in predvsem skozi nas. V KAPHA zastojih telo ZADRŽUJE VODO in spremeni strukturo tkiv v TUMORJE vseh vrst.

ajurveda in rak kot neravnovesje kapha ali zemeljskega načela

1. Premik

PRVI korak je PREMIK. V izogib težkim diagnozam in za ozdravitev od KAPHA bolezni kot so RAK, DIABETES, EDEM (otekanje), TUMORJI, CISTE, SINUSI, ALERGIJE, ASTMA, HOLESTEROL, PREHLADI, SLABOST, BLEDICA in DEBELOST več kot 2-3 ure nikoli NE sme trajati mirovanje, razen v spanju. Omejimo mirovanje z branjem, študijem in delom, za računalnikom, pri TV in pri poležavanju in sedenju tako da vmes prekinemo za pol ure vsestranskega gibanja, sprehoda ali plesa. Več ur lahko BREZ ŠKODE mirujemo edino ponoči med spanjem. ZAVESTEN PREMIK telesa in čustev pomeni, da se zastoj 'MOČVIRJA' telesnih tekočin kot sta KRI in LIMFA znotraj telesa znova PREMAKNE v svež 'BISTER POTOČEK' tako da se obogati z žuborenjem KISIKA, PRETOKA in GIBANJA. Več GIBANJA je avtomatično manj morečih misli v globini duše, ki telesu pobirajo KISIK v primeru da se 'zazankajo'. Telo spravimo v žuboreč POTOČEK, ki ob svoji strugi zopet začne videti in OPAŽATI tudi tiste drobne lepe stvari, ki so nekoč pristale v SAMOUMEVNEM predalu NEOPAZNE. Zdaj pa jih damo na DRUGO STRAN TEHTNICE, tako da se notranjost in telo lažje uravnovesita v realnem zavedanju in odpreta potrpežljivemu usposabljanju novega soočanja z izzivi.

ajurveda in kapha motnja zemeljskega načela se mira razgibati in napolniti s kisikom

2. Surovi encimi

DRUGI korak je SUROVA hrana in prekinitveni POST vsaj 16 ur vsak dan na primer od 18h zvečer do 10h zjutraj. TUMORJE in RAKA izstradamo, da izginejo. V tem času NE jemo ničesar, razen pijemo ČAJE in osvežilne NAPITKE, lahko tudi KAVO in zeleni ali črni čaj. Surova RDEČA PESA je prva izbira od SUROVE HRANE, vsak dan pojemo 1 tanko narezano čvrsto glavico, na isti način pa četrtino gomolja ZELENE. Rudolf Breuss je 'oče 6 tedenske sokovne diete z RDEČO PESO in gomoljem ZELENE', ki je v njegovem času ozdravila 42.000 bolnikov, tudi v zadnjem stadiju. V odrekanju od hrane telo išče vir energije in RAZGRADI VSE ODPADKE v telesu in predvsem ODPADNE BELJAKOVINSKE DEPONIJE, ki kisajo telo. Proces se imenuje AVTOFAGIJA, za katero je bila podeljena Nobelova nagrada japonskemu raziskovalcu  Yoshinori Oshumi. Vsako jutro pojemo glavico surovega BROKOLIJA s serijo PROTIRAKAVIH snovi kot je SULFORAFAN in odličnimi antioksidanti vključno s klorofilom. SULFORAFAN je naravna ŽVEPLOVA spojina proti RAKU in TUMORJEM vseh vrst. GLOBINSKO OČISTI TKIVA starih deponij, ki jih telo prej NI moglo prebaviti, razgraditi in izločiti.

3. Vibracije

TRETJI korak je frekvenčna VIBRACIJSKA terapija, ki prežene energijske zastoje iz telesa. Življenjska sila mora v telesu krožiti. Telo je AKUMULATOR, ki bioelektrično napaja lastne procese, pri tem pa v bolezni potrebuje pomoč. Dr. Lakhovsky je pomagal rakavim bolnikom z VEČVALOVNO OSCILACIJSKO terapijo, ki deluje na frekvenčnih spektrih različnih sklopov celic. VEČVALOVNI OSCILATOR Lakites podpre celično energijo na njihovih LASTNIH VALOVNIH DOLŽINAH, da se frekvenčno okrepljene lažje soočajo z izzivi. Dr. Clark pa je pomagala svojim pacientom z ZAPER TERAPIJO za uničevanje PARAZITOV. Še posebej največji PARAZIT, črevesni METLJAJ Fasciolopsis buscui, IZLOČA TOKSINE, ki povzročajo RAKA, obenem pa s parazitiranjem mikroskopsko PRELUKNJA TKIVA. Ker s spodjedanjem slabi organe, je dr. Clark izdelala prvi zaper z namenom uničevanja METLJAJA Fasciolopsis buscui, ki je v telesu veliko bolj pogost kot mislimo. TESLA terapija s Teslovimi skalarnimi valovi vpliva na obnovo subtilnega AJURVEDSKEGA ravnovesja z uravnavanjem telesnega ravnovesja naravnih elementov in načel zračno, ognjeno in zemeljsko (vata, pitta, kapha). Schumannova frekvenca pa spodbuja samozdravilne ALFA valove za SINHRONO delovanje telesa.

Dr. Lakhovsky je z večvalovnim oscilatorjem pomagal bolnim z rak diagnozo

4. Zračnost

ČETRTI korak je DIHANJE. Večkrat na dan prezračimo PLJUČA do samega dna s 3 počasnimi VDIHI in IZDIHI, kot bi hoteli zmagati s čim večjo PLJUČNO KAPACITETO. Počasi razširimo PRSNI KOŠ in REBRA kolikor le gre in damo prostor SRCU in PLJUČEM. To požene CIRKULACIJO VENOZNE KRVI iz okončin nazaj v PLJUČA na pospešeno obogatitev s KISIKOM. Večkrat na dan FIZIČNO RAZŠIRIMO PLJUČA tudi z DVIGOM KOMOLCEV do višine ramen, roke pa so medtem na ramenih. KOMOLCE počasi in krožno dvigujemo in spuščamo tako kot potekata VDIH in IZDIH. Enako tudi sedaj širimo REBRA in PRSNI KOŠ v serijah po 3 počasne vdihe in izdihe. Naslednja vadba dinamičnega dihanja v sozvočju s telesnim gibanjem je, da damo dlani na kuhinjski pult in počasi krožimo z MEDENICO in pri tem naravno POČASI vdihujemo in IZDIHUJEMO kot veleva telo med gibanjem. Ko je MEDENICA naprej, je faza VDIHA, ko je nazaj, je faza IZDIHA. Lahko imamo zaprte oči, saj se držimo za pult. Glava je na istem mestu, da se nam ne zavrti, kroži samo MEDENICA v obliki velikih krogov izmenično v eni in v drugi smeri.

5. Tiha žarišča

PETI korak je čiščenje TIHIH VNETIJ iz telesa z rednim vsakodnevnim zaviranjem vnetnega COX encima s pomočjo hrena, česna in korenine ingverja. Suhi in posušeni ingver, kurkumo in čili si zmešamo v razmerju 30g ingver/60g kurkuma/1g čili ali kajenski poper. ČETRT ČAJNE ŽLIČKE te mešanice 'Sveta trojica' nasujemo v centimeter vode, pomešamo, spijemo in poplaknemo z vodo, da kakšen prahec ne ostane na grlu. Mogočen PROTIVNETNI postopek zaviranja COX encima s 'Sveto trojico' ustavlja TIHA VNETJA naravno, na kratek in na dolgi rok, v zdravju in bolezni, za preventivo in kurativo. TIHA VNETJA lokalno in neopazno slabijo tkiva, prikličejo PARAZITE in njihove toksine ter dražijo in izčrpavajo IMUNSKI SISTEM. Vnetja so povezana z nastajanjem MEDIATORJEV VNETJA iz omega-6 maščobnih kislin kot je ARAHIDONSKA omega-6 maščobna kislina, ki je praktično v vseh živilih. Presežke umetne HIDROGENIRANE arahidonske omega-6 maščobne kisline dobimo s pripravo hrane na BELEM rastlinskem olju v PROZORNIH PLASTENKAH. BELO olje NE sme biti HIDROGENIRANO, ker moti VNETNE in HORMONSKE procese. Namesto tega raje kupimo SONČNIČNO olje GEA v pravih temnih steklenicah.

  • Pri KAPHA motnji pa je na splošno važno ČIM MANJ MAŠČOB. Boljša je peka na ŽARU v okrogli stekleni pečici čisto BREZ MAŠČOB kot cvrtje v BELEM rastlinskem olju ali katerikoli drugi, četudi bolj zdravi maščobi.

6. Očiščenje

ŠESTI korak je VODA. Ajurveda priporoča po požirkih pitje mlačne oziroma TOPLE VODE iz termovke. TOPLA VODA je boljše raztopi in odplakne neželene snovi kot HLADNA. Kozarec vode nastavimo na SONČNO OKNO za nekaj minut, da se obogati s SVETLOBNIMI FOTONI. Včasih damo v vodo drobec soli, takšna voda bolj omoči celice, da lažje vpijejo tekočino. Včasih pa drobec C-vitamina v prahu za IMUNSKI SISTEM in kot ANTIOKSIDANT. Topla LIMONADA je pravo zdravilo. ZJUTRAJ NA TEŠČE spijemo deci DONATA za naravni MAGNEZIJ, v popoldanskem času pa RADENSKO za lažjo prebavo. POPOLDNE potrebuje telo kislo vodo, ne alkalno. ALKALNA voda DONAT je ZJUTRAJ, Radenska KISLA voda pa POPOLDNE. Pri KAPHA motnji zemeljskega načela so idealni TOPLI NAPITKI, ki pomagajo RAZSLUZITI telo viškov SLUZI, ki so pri KAPHA motnji neopazno prisotni brez izjeme. Poleti pa namesto TOPLIH NAPITKOV pomirja KAPHA motnjo TRPEK in GRENAK okus kot ga ima bitter lemon oziroma tonic water. Centimeter ga nalijemo v kozarec in dopolnimo z vodo. Še boljši pa so preprosti zeliščni čaji, ki niso v filter vrečkah. Četrt žličke KOMARČKA ali KUMINE ali KOPRCA ali 3 KLINČKE prevremo in pijemo takšen čudovit in dišeč antioksidantni napitek TUDI OHLAJEN skozi ves dan. PETERŠILJEVI listi in korenina v juhi ali čaju pa občutno odvajajo izrabljeno vodo iz telesa, da NE zastaja.

7. Razsluzenje

SEDMI korak je RAZSLUZENJE telesa. SLUZ preženeta GIBANJE in TOPLOTA ter PIKANTEN okus. Pomagajo HREN, ČILI in INGVER, ki notranje ustvarjajo TOPLOTO in cirkulacijo. Drobec ČILIJA ali kajenskega popra je v protivneztni 'Sveti trojici'. LAHKA, postna hrana z MANJ maščobe ter VEČ SOLATE je odlična. SUROVA hrana vseh vrst NE ustvarja odvečne SLUZI, kar še posebej pazimo pri KAPHA motnji. Uživamo PROSO, ki ALKALIZIRA in zdravi črevesno in vso ostalo SLUZNICO in VEZIVNA TKIVA. Enkrat letno pa še dodatno SILICIJEV gel iz lekarne. Občasno INHALIRAMO vodno paro nad posodo z vrelo vodo za zmehčanje in raztapljanje sluzi na dnu PLJUČ, potem pa se nagnemo nad umivalnik in jo izkašljamo in izpihamo. Enako tudi s PALCEM mehansko odstranimo sluz iz GRLA ter grgramo žlico kisa ali ščepec soli v pol deci vode. Kis in sol v vodi za grgranje ODLEPLJA sluz v GRLU, ki prihaja iz PLJUČ pri ležanju in se zjutraj nabere v GRLU. V telesu nastaja SLUZ iz MAŠČOBE, zato jo v primeru KAPHA motnje zmanjšamo na MINIMUM, tudi smetano in mlečne namaze proč. JOGURT razredčimo pol-pol s TOPLO vodo (ali pa samo tretjina jogurta) in dodamo pol žličke CIMETA. Ročno pretresemo v zaprtem steklenem kozarcu, da se premeša. To je čudovit AJURVEDSKI napitek za prebavo, ki se imenuje LASI. CIMET greje telo in odganja KAPHA zastoj z DEPRESIJO vred. Vedri razpoloženje in je odličen ANTIOKSIDANT.

8. Reorganizacija

OSMI korak je RESETIRANJE. Bolezen kaže, da nekaj v 'stari koži' ni v redu, zato je zaželen PREPOROD z orientacijo na osnovno življenje, kot da ga prvič vidimo, zaznavamo in doživljamo. Vse PREVETRIMO in začnimo svojo pot znova. V pomoč so MOJSTRSKE VREDNOTE, 5 filtrov za vrednotenje situacij in odzivanje nanje. V njih je velika MODROST, zato jih moramo šele SPOZNAVATI, kaj v resnici pomenijo v njihovi globini. 1.V glavnem gre za to, da se izražamo v 1.osebi ednine z iskanjem resnične stvarnosti, ki je v ozadju vsega brez nasedanja svoji in tuji pomanjkljivi predstavitvi situacije. Da izražamo sebe in svoje občutke glede nas samih in brez da se spuščamo v 'TI' dialog, ki običajno zveni kot DIREKTNI NAPAD in DRAŽI druge ljudi, da se NEUMESTNO izgubijo v obrambni vlogi namesto v čuječi. 2.Izrazimo se KROTKO, brez nastrojenosti in pikrosti in brez kritike kar vsepovprek za trenutno sproščanje nervoze in napetosti. 3.Tretje je, da NE POVELIČUJEMO sebe ali drugih, niti OMALOVAŽUJEMO. Brez MALIKOVANJA ali OBTOŽEVANJA sebe ali drugih. Ne glede na odnos drugih do nas je ZDRAVILEN STAV, da nihče NI kriv za našo srečo ali nesrečo, ker se moramo stalno prilagajati in odzivati v novih in starih izzivih. Ustvarjalno in konstruktivno glede na stanje, z molitvijo za Božjo podporo.

9. Naročilo v molitvi

DEVETI korak je MOLITEV z vero, upanjem in ljubeznijo za PODPORO na samotni poti ozdravitve in preseganja samega sebe. V MOLITVI ob Teslovem medaljonu ali drugem Teslovem generatorju si zaželimo kot mati za bolnega otroka, ko sklene roke na prsih in dvigne pogled z zaprtimi očmi, ob tem pa globoko doživlja samo eno: 'Da bi ja ozdravel'. MOLITEV naslovimo na višjo silo življenja, ki vse zaobjema in uravnava. Željo pa izrazimo KONSTRUKTIVNO, brez tega, kar nočemo. NAROČIMO le tisto, kar ŽELIMO. Izpilimo izraz v KONSTRUKTIVNIH besedah, kaj to je. Ni lahka naloga izraziti kaj HOČEMO brez nikalnic. Na ta način se odpremo tudi RAZISKOVANJU in treningu novih sposobnosti, spretnosti in potencialov, ki iz polja vseh NEIZKORIŠČENIH MOŽNOSTI čakajo prebujenja. Iščemo nove ideje za pristop starim odnosom. Iz polja POSAMEZNIK se zlijemo s poljem VRSTA in na nov način tipamo za svojim pravim položajem v širšem kontekstu minljivosti življenja. Smo del velikega mozaika. Tako smo bolj POMIRJENI in v SPRAVI ne glede na nepopolnost okolja, ki nam včasih NE daje dovolj pravega priznanja in pozornosti kot jo potrebujemo. Veliki MODREC je nekoč rekel, da zadošča, da 'sami sebe sprejemamo z dobrim občutkom', tudi kadar se zdi, kot da nas nihče drug 'ne mara'. Da se lahko brezpogojno sprejemamo, pa se moramo potruditi z dobrimi dejanji in vedrim odnosom, s katerim poskrbimo za svoje osebno počutje in potrebe. To prikliče dober občutek v sebi.

Molitev da prežene rak - Teslov medaljon pomaga uresničiti želje in uslišati molitev Alkivita Tesla-Zaper-Geo

10. Specialnosti

DESETI korak so SPECIALNOSTI glede na to, kateri del telesa je prizadet. S posebnim pristopom za njegovo funkcijo mu postrežemo, kar potrebuje za okrepitev. Velikokrat je to povezano s spremembo neke drobne življenjske NAVADE, ki neopazno pritiska na določen del telesa. Kaj je to, ugotovimo s skrbnim opazovanjem življenjskih navad, dejanj, drže, odzivov in dogodkov za vsako vrsto izziva posebej.

Primer noge

Prvi primer. Težave s STOPALI in SKLEPI vse do KOLKOV lahko slabša podzavestno prilagojen in izkrivljen NAČIN HOJE po hiši in kadar smo po opravkih, včasih povezan z neustrezno podporo stopala v copatih in čevljih. Slabo navado neenakomerne, prizadete in malomarne hoje zamenjamo z zavestno in pravilno hojo s POČASNEJŠIM, DALJŠIM in boljše izpeljanim KORAKOM. Potrudimo se v okviru možnosti glede na okvaro in bolečino. Z usklajenim z prilagojenim dihanjem in držo glave s pogledom rahlo navzgor, pri čemer se pravilno poravna hrbtenica. Hodimo bolj ZAVESTNO in individualno prilagojeno. Korak mora biti udoben, z elastičnim pozibavanjem BOKOV, ti NE smejo biti negibni in togi medtem ko se premikajo samo NOGE, takšna hoja je obremenilna in NI dobra za noge in kolke. Še posebej v primeru BOLEČIN in drugih težav z nogami se kot otrok, ki se uči hoditi, znova priučimo pravilnega koraka v sklopu svojih zmožnosti. Noge NE smejo zgolj s kratkimi potegi stopal cukati naprej in leva NE sme stopati drugače kot desna, tudi če so noge bolne in boleče. Odpiramo pot in se prilagajamo novim navadam, za to potrebujemo vajo, čas in pozornost. Z novo hojo sčasoma lažje ozdravimo, manj je bolečin in več elana.

Primer oči

Drug primer so težave z OČMI. Pomaga ŠIROKOKOTNI pogled, kot bi istočasno gledali celotno polje 180 stopinj, to je pol kroga, med levim in desnim vidnim poljem. Ko tako pogledamo, se napnejo določene mišice, ki jih čutimo od UŠES, skozi SENCA in dvignejo tudi OBRVI. Takšno ZAVESTNO gledanje, kadar se le spomnimo, odžene DVOJNI VID zaradi ohlapnih očesnih mišic, izboljša dioptrijo in zmanjša ohlapnost vek, ki jih v primeru prevelikih gub prek oči in zastrtega vida včasih celo operirajo. Izboljša se počutje, odžene lahko vrtoglavico zaradi boljše prekrvavitve glave in izgled obraza postane bolj mladosten in svež. Druga stvar je OSVETLITEV pri branju in računalniku, ne da bi vedeli, lahko kvari oči. Primerna svetloba v priljubljenem kotičku je veliko vprašanje glede vpadnega kota in jakosti, ki lahko pomirja ali utruja oči. BELA in RUMENA svetloba ni isto, RUMENA je boljša za sproščenost oči brez naprezanja pri dolgotrajnem delu. Treniramo pogled v DALJAVO in v vse smeri, izmenjaje v daljno pokrajino in roko pred seboj. Opazujemo učinek hladnega pljuska čez oči med umivanjem obraza in občutek svežine ob knajpanju OČI.

Primer organi

Tretji primer so NOTRANJI ORGANI, uporabljamo in tudi zlorabljamo jih nevede, brez ZAVESTNE pozornosti, s katero lahko pravočasno pristopimo izravnavi začetnega nelagodja. ZASTOJ v telesu navadno čutimo že dolgo preden se pokažejo SIMPTOMI in BOLEČINE ali pa motnje v njihovem delovanju. Stisnjen trebuh in vdrta rebra od sedenja, ležanja in sključene drže izravnamo z ravno nasprotnim, da se odprejo pretoku in postanejo elastična v objemu naše POZORNOSTI. Preveč hrane utrudi NOTRANJE ORGANE. Trebuh ne sme biti nabit. Z gibi v nasprotni smeri 'boki LEVO – rebra DESNO' in obratno, napnemo ravno prave MIŠICE, ki podprejo trebuh, da je manj napihnjen in štrleč, notranji organi pa v boljši cirkulaciji krvnega in energijskega obtoka. V črevesju soustvarjajo protiparazitni red naravna 'razkužila' klinček, grenivkine pečke, pelin, črni oreh, BUČNICE, kumina in komarček. NOTRANJIM ORGANOM pomaga sproščanje dimeljskih PSOAS mišic, ki jih zaobjemajo. Tudi JETRA in LEDVICE pod rebri spredaj in zadaj pretipamo z dlanmi, ki nosijo energijo in masažo. MEHUR obdelamo krožnimi gibi od DIMELJ levo in desno nad sramno kostjo, a le do pol poti do popka, pri PROSTATI enako. ZAVESTNA pozornost, cirkulacija in premikanje lahko že v nekaj minutah ali v rednih ponovitvah ustavi neviden pritisk, neprijetno krčevitost in težave z MEHURJEM in uhajanjem URINA. Vajo odslej ponavljamo TRAJNO kot delo NOVE navade, da si tkiva povsem opomorejo. Med vsem tem početjem in vloženo pozornostjo nam intuitivni prebliski servirajo naslednji korak, ki je individualno in unikatno prilagojen za naš izziv. Ženske s tumorjem na DOJKI in tudi za preventivo, z dlanmi spodaj in potiskom DOJK navzgor kolikor le gre s kratkimi gibi gor-dol vsaj pol minutke tu in tam vračajo izgubljeno cirkulacijo in preženejo zastoje, ki so pripeljali do neželenih bulic. Te pomenijo ločenost od nečesa, kar nam je v življenju pomembno, zato obnovimo odnose in pretok tam, kjer je zastal. Vsa tkiva potrebujejo obdelavo in pozornost, da se povrnejo v življenje in žuborenje potočka.

  • TESLA terapija in THETA samozdravljenje, skupaj z odklopom in poglobitvijo na Schumannovi meditativni frekvenci 8Hz, ki spaja budnost in spanje ter večvalovnimi oscilacijami in uničevanjem PARAZITOV z zaper terapijo dr. Clark je dragocena energijska spodbuda k zdravemu počutju in sozvočju z življenjem.

samozdravilni alfa valovi Bionis in Bionizator so podpora kadar je izziv rak

Primer rak

Četrti primer je resnična in poučna življenjska zgodba RAK. Gospa A.Moorjani iz Indije je imela v mladosti DOGOVORJENO POROKO. Starši so ji izbrali MOŽA brez da ga je prej videla. Dan pred POROKO se je uprla in POBEGNILA v Ameriko. Ni pa mogla uiti lastnim težkim občutkom KRIVDE, da je OSRAMOTILA svojo in ženinovo družino in tisočletno tradicijo poročanja. Kmalu ji je umrl oče. V tujini se je srečno poročila. Ko je RAKU podlegla njena prijateljica, je postala obsedena z RAKOM in počela je vse živo, da ga ne bi dobila. Žal je imela v nekaj letih na zgornjem delu telesa že RAKAVE TUMORJE VELIKOSTI LIMONE, tudi pri vratu, da ni mogla niti glave gor držati. Na njen zadnji dan življenja po oceni zdravnikov, ko je bila v KOMI tik pred odhodom, pa se je na prehodu v onostranstvo v svoji notranjosti 'srečala' z očetom iz oči v oči. Objel jo je z brezpogojno ljubeznijo in neskaljeno radostjo, kot svojega otroka, ki ga je vedno imel rad in jo je globoko v srcu razumel v njenem dejanju. Povedal ji je, da jo čaka še veliko darov, ki jih lahko prejme samo, če se vrne v življenje. V stiku z njim je občutila popolnost, brez bolečin in čustvenih bremen, kakšno olajšanje! Srce ji je poskakovalo v neskončni svobodi in čisti radosti SPRAVE z očetom, ki je vedno bila tukaj, samo vedela ni zanjo, ker po pobegu v Ameriko ni imela stikov z družino. Pridružila se je nagovoru očeta in se vrnila v življenje. To je izgledalo takole. V času duhovnega doživetja z očetom, ko je ležala v KOMI, je v RAZŠIRJENI ZAVESTI slišala pogovor njenega novega zdravnika v drugih prostorih. Ko se je prebudila, je navdušeno vzklikala 'očka je rekel, da je vse v redu, ozdravela bom'! PREPOZNALA in NAGOVORILA je svojega čisto NOVEGA ZDRAVNIKA, ki ga je PRVIČ VIDELA in ki je nadomeščal starega zaradi odsotnosti. Povedala mu je njegov dialog v drugih prostorih v času njene KOME in tedaj so VSI VEDELI, da se je zgodilo nekaj NENAVADNEGA. V naslednjih dnevih je vidno okrevala, TUMORJI so plahneli, lahko je že sedela in držala glavo pokonci. V 6 tednih NI imela več diagnoze RAK. To je resničen in MEDICINSKO DOKUMENTIRAN primer z vsemi IZVIDI in diagnozami PREJ in POTEM. Zdaj že veliko let gospa A.Moorijani POTUJE po svetu in PRIČUJE o svojem čudežnem povratku iz HUDE BOLEZNI v POPOLNO ZDRAVJE in življenje. Počuti se odlično in je srečna v novem življenju, v SPRAVI vedoč, da je vse v redu glede njenega dejanja v mladosti. Ta dogodek pa je od takrat zelo vplival na VSILJENA DOGOVORJENA POROČANJA, ki so po tem postala MANJ OBVEZUJOČA za MLADE ljudi v njeni TRADICIJI. Naravni zakoni očitno kažejo, da je ČLOVEŠKO TELO in OSEBNE ZADEVE vključno s poroko NEDOTAKLJIVO in da mu nihče brez posledic NE more vsiljevati pravil. Narava pa lahko pokaže svojo presenetljivo moč s čudežnimi preobrati. Vera, UPANJE, ljubezen je VEČNO NAČELO, ki greje notranjost in sveti v težkih trenutkih in daje vedeti, da nikoli NISI v resnici sam! Božja NAVZOČNOST je vseprisotna in lahko ZACELI vse, DUŠO in TELO, ker ona je POPOLNOST PRETOKA brez dualizma dobrega in slabega, ki smo mu podvrženi v človeškem vsakdanjiku. Imamo pa v sebi Božjo ISKRO ZAVESTI, ki se ji lahko pridružimo z MOLITVIJO za IZHOD, tudi kadar ga sami ne najdemo.