Apigenin varuje živce in žilne stene

apigenin proti demenci, Alzheimerju, Parkinsonu varuje serotonin in dopamin, zavira mao encim, zapper zaper zaperino alkivita

Apigenin zavira MAO encim

APIGENIN stabilizira živčni, krvožilni, hormonski in imunski sistem. Je unikaten nevro-protektivni antioksidant za zaščito živčnih celic ali nevronov in odličnih hormonov. Deluje z zaviranjem škodljivega viška MAO encimov tipa A in B, ki v neurejenem stanju prehitro razgrajujeta nevrotransmiterje ali živčne prenašalce kot sta hormon sreče SEROTONIN in nevro-hormon DOPAMIN za psihofizično gibljivost, voljo in odzivnost.

Kamilica je bogata z apigeninom, ki varuje živce in ožilje

Varuje žilne stene pred kapjo

APIGENIN je iz skupine 6000 FLAVONOIDOV in spada med P vitamine, P izhaja iz 'permeability', kar pomeni PREPUSTNOST. Zatesni žilne stene, da so manj prepustne in preprečuje poškodbe kapilar pri HEMORAGIČNI možganski kapi ter nastajanje strdkov pri ISHEMIČNI možganski kapi in srčnem infarktu.

bogastvo apigenina v kamiličnem čaju Tesla.Zaper Geo terapija Vibracijsko samozdravljenje

Apigenin v rastlinah

V drobcih se nahaja APIGENIN v mnogi zelenjavi in v mediteranskih začimbah bazilika, timijan in origano. V mikro količinah je APIGENIN v pomarančah, bananah in slivah. Daleč največ pa ga je v KAMILICI, PETERŠILJU in gomolju in listih ZELENE, kjer ga tudi terapevtsko uživamo.

peteršilj je vir apigenina za dobre živce in čvrste žilne stene

Ureja nevrološke motnje

APIGENIN varuje ŽIVČNI SISTEM, izboljša spomin, odpravlja vedenjske motnje in napake v procesiranju živčevja, Alzheimerjevo in Parkinsonovo bolezen, demenco, depresijo, nespečnost, živčno napetost, agresijo in vnetja. Zavira vnetni COX encim. Pomaga pri MULTIPLI SKLEROZI, obenem pa spodbuja telesno aktivnost in odpravlja brezvoljnost oziroma apatijo (letargijo). COX encim >>

apigenin v gomolju zelene krepi živce in žilne stene

Kamilični cvetovi v čaju

V mnogih študijah se priporoča zaužitje drobca APIGENINA 20-25 mikrogramov na daljši rok. Ali pa 500 mg (pol grama) 1,2% ekstrakta ekstrakta iz KAMILICE. Najboljši je naravni, nepredelani APIGENIN v KAMILIČNEM čaju. KAMILIČNI cvetovi imajo 68% APIGENINA glede na skupno maso FLAVONOIDOV.

Cvetovi kamilice so bogati z apigeninom za serotonin, dopamin in zdrave žilne stene

Gomolj in listje zelene

APIGENIN je rumena kristalinična snov, znana tudi kot naravna rumena barva za pravo volno. Veliko ga je tudi v gomolju in listju ZELENE ter v PETERŠILJU. Neomejeno lahko uživamo surov GOMOLJ ZELENE, narezan na tanke lističe. Je odlična osvežitev namesto jabolka, vsebuje pa tudi bogastvo silicija za žile, sklepe, oči, vezna tkiva, lase, kožo, nohte in kosti.

apigenin v gomolju zelene za živce in žile

Serotonin in dopamin

APIGENIN neposredno vpliva na vse  'MONOAMINSKE' nevrotransmiterje ali živčne prenašalce v centralnem živčevju. To so  SEROTONIN kot hormon sreče, DOPAMIN kot nevro-hormon aktivnosti, zadovoljstva in dobrega počutja (izloča ga hipotalamus) in NORADRENALIN za spodbudo aktivnosti notranjih organov, delno pa tudi ADRENALIN, ki spodbuja psihološko aktivnost v izzivih.

apigenin ohranja nevrotransmiter DOPAMIN Tesla-Zaper-Geo ALKIVITA Zapper Zaper Zaperino dr. Clark.jpg

MAO encim tipa A in B

V telesu glede na potrebe sproti nastajajo in se tudi razgrajujejo 'MONOAMINSKI' nevrotransmiterji ali živčni prenašalci SEROTONIN in DOPAMIN. Katalizatorja za njihovo razgradnjo sta encima MONOAMINSKA oksidaza tipa A in tipa B. Krajše MAO-A in MAO-B ali z eno besedo MAO encima. Tip A razgrajuje SEROTONIN ali hormon sreče, tip B pa DOPAMIN, ki daje razpoloženje in aktivnost.

APIGENIN izboljša hormon sreče serotonin in dopamin Tesla-Zaper-Geo Vibracijsko samozdravljenje ALKIVITA Zaper Zaperino

Viški prostih radikalov

Kadar sta ta dva MAO encima tipa A in B preveč aktivna in prehitro razgrajujeta SEROTONIN, DOPAMIN in NORADRENALIN, nastaja pri tej pretirani razgradnji naenkrat preveč PROSTIH RADIKALOV vodikovega peroksida (plus aldehidi in amonijak), ki z oksidacijo poškodujejo in uničijo ŽIVČNE CELICE.

apigenin v gomolju zelene za živce in žilne stene

Alzheimer in Parkinson

Akutno pomanjkanje nevrotransmiterjev SEROTONIN in DOPAMIN za normalno procesiranje telesa in ŽIVČNEGA SISTEMA pa lahko sproži psihiatrične ali nevrološke motnje. APIGENIN zavira oba katalizatorska MAO encima tipa A in B in s tem uspešno zaustavlja pomanjkanje odličnih NEVROTRANSMITERJEV. Zavira DEMENCO, ALZHEIMERJEVO in PARKINSONOVO bolezen in pomaga pri NESPEČNOSTI.

rožmarin vsebuje apigenin za hormone sreče, živčni sistem in zdrave žilne stene

Manj tesnobe in agresije

Na ta način APIGENIN stabilizira delovanje ŽIVČNEGA SISTEMA in varuje živčne celice pred oksidativnimi poškodbami PROSTIH RADIKALOV. S tem ko zavira MAO encim tipa A, ohranja SEROTONIN in pomaga pri DEPRESIJI, TESNOBI in ANKSIOZNOSTI (napetost in zaskrbljenost). S tem ko zavira MAO encim tipa B, ohranja DOPAMIN in pomaga pri PARKINSONOVI BOLEZNI, tako da izboljša GIBALNE SPOSOBNOSTI.

kamilica za zdrave živce

Mehanizmi proti vnetju

APIGENIN zmanjša tudi krvni sladkor, maščobe in humoralni (molekulski) imunski vnetni faktor INTERLEVKIN – 1β. Po več mehanizmih zaustavlja vnetja, vključno z zaviranjem vnetnega COX encima. Izboljša delovanje CELIČNIH ANTIOKSIDANTOV kot so encimi katalaza (CAT), superoksid dismutaza (SOD) in glutation peroksidaza (GPX), ki v telesu obnavlja naravni celični  GLUTATION.

Kamilično cvetje je vir zdravilnega apigenina za živčni sistem in žilne stene.

Uničuje tumorje in viruse

APIGENIN je tudi hepaprotektiven in varuje JETRA. Spodbuja faktor nekroze tumorjev – α, ki uničuje in zavira rakaste tvorbe. Veliko študij dokazuje PROTI-VIRUSNO in PROTI-RAKAVO vlogo APIGENINA. Dokazano zavira rakave celice kar po več različnih mehanizmih. Med drugim zavira angiogenezo ali rast kapilar znotraj tumorjev, kar prispeva k njihovemu razpadu.

APIGENIN varuje živčevje in žilne stene, Zapper Zaper Zaperino uniči parazite, Vibracijsko samozdravljenje Tesla-Zaper-Geo ALKIVITA

Živčni in imunski sistem

APIGENIN s stabilizacijo ŽIVČNEGA SISTEMA izboljša kognitivne sposobnosti: učenje, spomin, zbranost, konstruktivno razmišljanje in uravnoteženo odzivanje v stresnih situacijah. Z ustavljanjem vnetja po več različnih mehanizmih pomaga k stabilizaciji IMUNSKEGA SISTEMA.

Apigenin za zdrave žile in živčevje, ALFA valovi Bionis in Bionizator za Schumann terapijo Tesla-Zaper-Geo ALKIVITA

Gensko pogojeni encim MAO

Številne študije dokazujejo, da MANJ encima MAO tipa A in B v telesu pomeni MANJ agresivno odzivanje v konfliktnih situacijah. Ljudje, ki imajo v svoji DNK dedni zasnovi MANJ izražen GEN za proizvodnjo MAO encima tipa A in B tudi v zelo izzivalnih okoliščinah ne izgubijo glave in živcev in so na splošno bolj umirjeni in zbrani.

moč apigenina za dobre odnose

Apigenin za mirno kri

APIGENIN tudi tistim, ki jim genetsko nagajajo viški MAO encima tipa A in B pomaga pri ohranjanju SEROTONINA in DOPAMINA in s tem stabilizaciji ŽIVČNEGA SISTEMA, brzdanju AGRESIJE in vzdrževanju bolj mirnih živcev v neugodnih situacijah. Na ohranitev SEROTONINA in DOPAMINA pa vpliva tudi ČESEN.

Česen vpliva na več serotonina kot hormona sreče v telesu, čisti žile z organskim žveplom

Česen zavira encim MAO

Poleg tega da z ORGANSKIM ŽVEPLOM česen čisti žile in zmanjšuje žilne obloge, zavira tudi encim MONOAMINSKA oksidaza ali MAO encim tipa A in B. Pomanjkljivo tvorbo DOPAMINA pri PARKINSONOVI bolezni pa izboljša uživanje aminokisline TIROZIN, ki je predstadij DOPAMINA. Veliko TIROZINA je v KORUZNI MOKI in POLENTI, grobo mleta je okusnejša, z jogurtom je odlična za zajtrk in za prebavo.

Apigenin deluje zaščitno na živčni sistem in žilne stene - Vibracijsko samozdravljenje Tesla-Zaper-Geo ALKIVITA

Multipla skleroza

Tu in tam kakšna skodelica KAMILIČNEGA čaja z bogastvom APIGENINA kot predstavnika P vitamina je zaščita za ŽIVČNI SISTEM. Pri MULTIPLI SKLEROZI pomaga pri protivnetni regeneraciji živčevja in vračanju zdravega ravnovesja nevrotransmiterjev dobrega počutja in optimalnega odzivanja kot sta SEROTONIN in DOPAMIN.

APIGENIN varuje živčni sistem - poškodovana mielinska živčna ovojnica živčne celice pri multipli sklerozi

S kamilico zmerno

Tako kot z vsem ostalim tudi s KAMILIČNIM čajem ne pretiravamo, predvsem zaradi vseh ostalih sestavin, ki so blagodejne, a imajo svojo mejo, na primer kumarin. KAMILICA pomaga pri ZAPRTJU, zaradi APIGENINA pa pri sladkorni bolezni, živčnosti in pri raku.

Zdravilen rumeni čaj

Dve žlički posušenih cvetov KAMILICE prelijemo z lončkom vrele vode, po nekaj minutah odcedimo in spijemo še topel čaj, preden se ohladi in izgubi lepo rumeno barvo in z njo ved nekaj sestavin. KAMILIČNI čaj vedno skuhamo svež in ga vedno spijemo dokler je še lepe rumene barve, takrat ima največji učinek.

APIGENIN za žile in živce in Tesla-Zaper-Geo terapija Vibracijsko samozdravljenje ALKIVITA

Apigenin v peteršilju

PETERŠILJ razstruplja ledvice, zaradi obilja APIGENINA pa deluje na normalizacijo ŽIVČNEGA SISTEMA in zatesnitev ŽILNIH STEN, tako da ne pride do pokanja kapilar in strdkov. Iz večjega šopka PETERŠILJA skuhamo čaj, ga nasekljamo v juho ali potrosimo po hrani ali solati. S PETERŠILJEM ne pretiravamo zaradi vpliva na ledvice. Edino gomolja ZELENE lahko pojemo kolikor želimo in ni treba paziti na količino.

Peteršilj je prava bomba apigenina za živce in žile

Apigenin v zeleni

Glede na to je ZELENA odličen vir APIGENINA. Velik gomolj ZELENE olupimo in spečemo v pečici kot krompir ali pa skupaj s krompirjem. Pečen ima odličen mokast okus, podobno kot krompir. Pri kuhanju in peki se delček APIGENINA izgubi. Surov gomolj ZELENE, narezan na lističe, pa je odličnega in sočnega okusa. Tekne namesto jabolka.

apigenin gomolj in listi zelene

Favoriti apigenina

APIGENIN je v rastlinah zelo razširjen, vendar v mikro količinah. Za zaščito ŽIVĆNEGA SISTEMA in varovanje kapilar in žil pred pokanjem žilnih sten pa ga izmenično uživamo v KAMILIČNEM čaju, gomolju ali listju ZELENE in PETERŠILJU. V njih je stokrat več APIGENINA kot v vseh ostalih rastlinah.

apigenin v peteršiljevi korenini in listih