PSOAS mišice in notranji organi

PSOAS mišice Zapper Zaper Zaperino ALKIVITA

PSOAS mišice stabilizirajo križ

Tri PSOAS mišice znotraj medenice: velika, mala in iliacus - povezujejo hrbtenico in stegna za vzajemno gibanje trupa in nog. Gibanje medenice sprošča in krepi PSOAS mišice, tako da je telo mladostno, počutje pa vitalno. Zategnjene PSOAS mišice pa naredijo telo togo z bolečinami v ledjih, kolkih, kolenih in stopalih. Povzročajo okorel hrbet, težave z nogami in hojo, dihanjem in notranjimi organi. Čustveno pa nemir, napetost in občutek pregorelosti.

Preko BELE VEZIVNE MRENE ali FASCIJE ob mišicah in kosteh so PSOAS mišice pripete na trebušno prepono, zato vplivajo tudi na dihanje, prebavo in vse organe v trebuhu. Neposredno so koordinirane preko MALIH MOŽGANOV v podzavestnih 'borba-beg' reakcijah, ki se adrenalinsko aktivirajo v strahu, ogroženosti in tesnobi. Znane tudi kot 'bori se ali zbeži' ter kot 'bojuj se ali prehranjuj'.

Preizkus PSOAS mišic

Zakrčenost PSOAS mišic preverimo tako, da leže na hrbtu napnemo trebušne mišice in pritegnemo obe nogi k prsim ter jih zaobjamemo z obema rokama. Nato počasi spustimo eno nogo, da se izravna in jo položimo na podlago. Če občutimo pri tem nelagodje in upognemo križ navznoter proti trebuhu in proč od podlage, je to znak zakrčenosti PSOAS mišic na tej strani.

Nogo vrnemo nazaj k prsim in na enak način spustimo in izravnamo še drugo nogo. Če je ne moremo izravnati brez upogibanja križa navznoter k trebuhu in proč od podlage, pomeni to zakrčenost PSOAS mišic na drugi strani. Zategnjene PSOAS mišice so povezane s togim in bolečim križem, ledji, kolki, koleni in stopali, težavami s prebavili, črevesjem, jetri, ledvicami in drugimi notranjimi organi ter občutkom nelagodja in čustvene napetosti.

Velika PSOAS mišica za zdrav križ

Razteg z nogo nazaj v dimljah

PSOAS mišice so signalizator ogroženosti, strahu, nemira in tesnobe. V neželenih situacijah se v podzavestni obrambi zakrčijo in otrpnejo v skrajšani obliki. Ko se prestrašimo, se celo telo nagonsko in sunkovito skrči. To je refleks PSOAS mišic, ki se odzivajo na podzavestne vzgibe v MALIH MOŽGANIH, ki uravnavajo nagonsko in impulzivno odzivanje.

PSOAS mišice sprostimo s TRESENJEM telesa in RAZTEGOVANJEM v DIMLJAH. Stoje damo eno nogo nazaj in RAZTEGNEMO DIMLJE v ravno v nasprotni smeri, kot če sedimo. Isto dosežemo tudi če z eno nogo stopimo korak NAPREJ in jo POKRČIMO, tako da je MEDENICA nad stopalom - tisto nogo, ki je zadaj pa RAZTEGUJEMO v DIMLJAH v obratnem loku kot je pri sedenju. PSOAS mišice prečkajo DIMLJE, zato RAZTEGUJEMO dimlje v obratni smeri kot kadar sedimo. Pri sedenju so pokrčene, pri nogi nazaj pa raztegnjene.

Tresenje z dvigom medenice

TRESENJE telesa izvedemo tako, da ležimo na hrbtu s pokrčenimi nogami in STOPALI na podlagi, rahlo DVIGNEMO MEDENICO in izmenično potisnemo ENO KOLENO rahlo naprej v smeri k STOPALOM, nato pa izmenično še DRUGO KOLENO. Pri takšnem nežnem TRESENJU z izmeničnim potiskanjem KOLEN naprej in nazaj se KOLKI pomikajo malo levo-desno, DIMLJE pa se rahlo RAZTEGUJEJO.

Če to delamo bolj počasi, lahko krožijo KOLKI levo-desno v obliki OSMICE. Glede na to, da so vse tri PSOAS mišice znotraj MEDENICE, je vsako gibanje KOLKOV vstran ali pa izmenično gibanje leve in desne strani KOLKOV navzgor in navzdol ključna poteza vitalnega življenja in pomlajevanja.

Zategnjenost PSOAS mišic povzroča bolečine v križu Zapper Zaper Zaperino uniči parazite ALKIVITA

Psoas mišice in parasimpatikus

Obe vaji, STOJE in LEŽE, osvobajata in krepita zakrčene in šibke PSOAS mišice in sproščata podzavest nepotrebnih napetosti, tesnobe in nemira, ki se neželeno prikradejo v težkih trenutkih, znebiti pa se jih ni lahko. Sproščanje in krepitev PSOASA vpliva na bolj zdravo podzavestno procesiranje v NAJSTAREJŠIH MALIH MOŽGANIH, ki delujejo nagonsko, obrambno in refleksno brez vpliva naše volje.

PSOAS mišice zaobjemajo vse notranje organe v trebuhu, zato se z njihovim sproščanjem in krepitvijo pospešeno prekrvavijo tudi jetra, ledvice, vranica, črevesje in vse ostalo. Vzporedno pa PSOAS mišice aktivirajo tudi po celem trebuhu razprostrto PARASIMPATIKUS živčevje.

Bolj pretočne trebušne vene

Deseti PARASIMPATIČNI živec VAGUS je najbolj razvejan ravno po trebuhu in povratno vpliva na GLADKE MIŠICE notranjih organov. PARASIMPATIKUS spodbuja notranje organe in regenerira telo, ne razmetava energije tako kot stresni simpatikus. Celice zapustijo izčrpavajočo obrambno držo, se bolj polno vključijo v presnovo in lažje ustvarjajo zdrav celični podmladek.

VENOZNE ŽILE v trebuhu, ki vračajo izrabljeno VENOZNO KRI iz nog na obogatitev s kisikom v pljuča, so pri sproščenih PSOAS mišicah in s tem povezano PARASIMPATIČNO aktivacijo ŽIVČEVJA bolj aktivne in pretočne. PARASIMPATIKUS sprošča gladke mišice v ŽILNIH STENAH, ki pomagajo pri črpanju VENOZNE KRVI in delu srca. Tudi srce je GLADKA MIŠICA, ki se odziva na aktivnost PARASIMPATIKUSA.

Trebušni ples za psoas mišice

Vsako KROŽNO GIBANJE KOLKOV in tudi v obliki OSMICE levo-desno in navzgor-navzdol pomaga PSOAS mišicam in duševnosti na globoki podzavestni ravni. Stopimo pred kuhinjski pult, se z dlanmi rahlo oprimo na roke zaradi ravnotežja in večje raztegnjenosti PSOAS mišic med rebri in kolki ter počasi krožimo z MEDENICO v obliki KROGOV in OSMIC v vse smeri. Gibom sledijo vdihi in izdihi, kot jih naravno veleva telo.

Pri pospešeni vadbi PSOAS mišic nastavimo Geonizator na THETA frekvenco 3Hz, ki v THETA samozdravljenju odpira vrata spremembam v podzavestnem občutenju, razmišljanju in doživljanju. THETA frekvenca pomaga pri osvobajanju podzavestnih spon in čustvene izgorelosti zaradi neugodnih situacij. Odpira vrata preobrazbi neželenih navad v bolj konstruktivne in življenje podpirajoče.

PSOAS mišica zateguje ledja, osvobodimo se bolečin v križu

Theta samozdravljenje in psoas

Vmesni pripravljalni korak do sproščanja in resetiranja podzavesti je Schumannova frekvenca 8Hz z geo impulzi Bionisa. Spodbuja samozdravilne ALFA valove z usklajevanjem obeh možganskih polovic, LOGIKE in INTUICIJE, ZAVESTI in PODZAVESTI. Schumannova frekvenca Bionisa deluje trajno noč in dan in je predpriprava na THETA samozdravljenje.

THETA frekvenco 3Hz pa uporabimo občasno za THETA samozdravljenje kot pomoč pri nadaljnji aktivaciji PARASIMPATIKUSA za pospešeno sproščanje PSOAS mišic. Za spodbudo THETA 3Hz in samozdravilnih ALFA valov po večerih vzamemo tudi BALDRIJANOVE KAPLJICE. Te pomagajo, da se telo čimprej znebi stresnih hormonov, sproščajo in pomirjajo duševnost v izboljšanem ALFA občutenju.

PSOAS mišice THETA 3-7Hz Geonizator, ALFA 8-12Hz Bionis, DELTA 1-2Hz Alkivita Zapper-Zaper-Zaperino

Alfa valovi za psoas mišice

Schumannova frekvenca Bionisa 8Hz je lahko aktivna stalno, THETA nastavitev 3Hz na Geonizatorju pa samo v času THETA terapije in vadbe PSOAS mišic. VIBRACIJSKO SAMOZDRAVLJENJE vedno nastopa na treh nivojih. Poleg VIBRACIJSKIH TERAPIJ je pomembno tudi kaj ZAUŽIJEMO in kaj NAREDIMO. Trojni pristop premika gore in prinaša v zdravje in življenje sveži val, ki resetira na vseh nivojih telesa, duševnosti in življenjske aktivnosti.

Zaper Zaperino terapija pomaga IMUNSKEMU SISTEMU z uničevanjem parazitov, tako da lažje ohranja svoje RAVNOVESJE in STABILNOST, ki jo potrebuje za pravilno OBRAMBO TELESA, ki NI avtoimuno usmerjena. V zaper terapiji sta Schumannova frekvenca 8Hz in dr. Clark frekvenca 30kHz najbolj optimalni nastavitvi za dobrobit življena. Tople KARBONSKE zaper sonde pa so primerne tudi za otroke in starejše.