Vzdrževanje za pljuča in dihala

čiščenje pljučne sluzi za zdrava dihala ALKIVITA Tesla-Zaper-Geo

Povezave za preventivo in kurativo za pljuča, grlo, nos:

* 10 zimzelenih pravil za zdrava dihala:
https://zaper-1a.si/za-zdrava-pljuca/
Za higieno grla se potrudimo za izkašljevanje in grgranje. Za pljuča inhaliramo vročo paro, hren, čebulo. Vadimo cikluse po 3 dolge in počasne vdihe in izdihe, da se pljuča naravno vsak dan preventilirajo.

* Vse o higieni grla, da po inkubacijski dobi ne zbolimo:
https://www.vitastas.si/higiena-grla/
Naravni antiseptiki in kako pravilno mehansko izčistimo sluz iz grla. Če v grlu ni odvečnih plasti nabrane stare sluzi, se virusi in bakterije nimajo kje dovolj namnožiti, da bi lahko uspešno vdrli naprej v pljuča.

* Pljučne alveole ali dihalni mešički so zelo nežni in občutljivi:
https://www.zaper-zaperino.si/pljucne-alveole-in-zaper/
Skrbijo, da pride v kri dovolj kisika, da smo vitalni in zdravi. Za regeneracijo na mnoga zdrava leta potrebujejo vzdrževanje. Odpravimo šibke točke, da vzdržijo ob akutnem vdoru mikrobov in vnetja.

* Hren prečisti pljuča vse sluzi direktno z vdihom:
https://www.zaper-zaperino.com/hren-viroza-zaper/
Vdihavanje hlapov sveže naribanega hrena odlepi pljučno sluz, da jo lahko mehansko izvržemo tako da jo izkašljamo ali izpihnemo skozi nos in grlo. Pri tem se nagnemo nad umivalnik in poskrbimo, da pljučna sluz zapusti telo.

* Enako naredimo čistko v pljučih tudi s sveže narezano čebulo:
https://zaper-1a.si/gripa-prehlad-kaselj-povisana-telesna-temperatura-preventiva-pred-pljucnico/
Ko se nas kaj loteva, prerežemo čebulo na dva dela in nekajkrat vdihnemo globoko v pljuča. V linku zgoraj je še o odpravi odvečne vlage iz nosu, uporabi lekarniškega joda kot naravnega razkužila in drugi napotki za zdrava dihala.

* Nosna sluznica je prvi filter za mikrobe, nos ne sme biti stalno moker:
https://zaper-1a.si/zaper-in-nosna-sluznica/
Pravilno razkuževanje nosnic in vsak dan drug naravni antiseptik. A-vitamin krepi sluznico. Korenčkova juha s prosom ali pa pojemo vsak teden par lepih, surovih korenčkov, vendar NE pretiravamo. Grenki okus nesladkanih čajev po ajurvedi prežene sluz.

* Surova rdeča pesa proti virozi, gripi in prehladu:
https://www.vitastas.si/rdeca-pesa-in-tesla-zaper-geo/
Poveča kisik v krvi in revitalizira celo telo. Čisti in razkisa, je eliksir tudi v največjih izzivih. V zimskem času je vsak drug dan dobrodošla surova rdeča pesa narezana na tanke šnite. Okusna je in sočna. Po želji jo zmiksamo ali naribamo.

* Črna redkev za dihala, očisti sluz v pljučih, nosu, grlu:
https://www.zapper-zapper.si/dogodek/crna-redkev
Ima izjemno čistilno moč za vse vrste težav z dihali. Medex je veliko let prodajal medeni sirup s črno redkvijo za čiščenje pljuč pri prehladih in gripi. Uživamo vsak dan pol črne redkvice, naribamo in vmešamo v med ali v solato s fižolom.

* Katehini v zelenem čaju zavirajo viruse v grlu in pljučih:
https://www.zapper-zapper.si/dogodek/zeleni-caj
Zeleni čaj dokazano zavira viruse v dihalih, tudi trdovratni rastlinski virus tobačnega mozaika, ki napada paradižnik, krompir, čebulo in jajčevce ali melancane, uniči liste in dela temne madeže na steblih.

* Pljučno kapaciteto neopazno razvijamo vsak dan:
https://alkivita.hr/pljucna-kapaciteta/
Prijetna, kratka in počasna vadba, ki jo lahko izvajamo skoraj kjerkoli in kadarkoli. Pomaga premostiti, vzdržati in preživeti ozka grla zdravja in življenja. Pljuča morajo biti mehansko odprta in elastična, da lahko dihajo tudi na dnu.

* Izboljšamo tok kisika v možgane, ker krmilijo celotno telo:
https://zaper-1a.si/kisik-v-mozgane/
Nekaj sekund, voljo in znanje potrebujemo, da lahko vsak dan prekrvavimo glavo in pospešimo cirkulacijo krvi in kisika v možganih. S tem tudi v vseh čutilih in zgornjem delu dihal. Takoj dobimo več energije, ki steče skozi vsa dihala.

* Kratka dihalna poživitev za kisik in budnost:
https://www.zapper-zapper.si/dogodek/dihalna
Zaporedni kratki vdih-izdihi pri razširjenih rebrih, s krčenjem spodnjega dela trebuha in samodejnimi vdihi, trenutno prikličejo kisik v telo in prekrvavijo pljuča, možgane in vse notranje organe.

* Škrlatna ehinaceja ali ameriški slamnik odpravi dihalne viruse:
https://zaper-1a.si/skrlatna-ehinaceja-zaper-ameriski-slamnik/
Edini uradno potrjeni naravni IMUNOMODULATOR uspešno zmanjša sluz in vnetne citokine TNF-α in interlevkine IL-6 in IL-8. Vzamemo ga pri prvih znakih prehlada, zato ga imamo vedno doma.

* Avtofagija - ne jemo preveč in znotraj 8 ur, 16 ur pa abstinenca:
https://www.zapper-zapper.si/dogodek/avtofagija
Viški hrane delajo v telesu sluz in obremenjujejo organe izločanja, imunski sistem, limfo, medcelični prostor z organskimi odpadki ali 'amo'. Kadar čez nočni čas vsaj 12-16 ur ne jemo, telo počisti vse toksine in bolne celice, razgradi celo tumorje.

Nariban hren ali čebula na nočni omarici za dihalno terapijo:
https://www.zaper-zaperino.si/hren-za-dihanje-zaper-unici-parazite/
Ponoči se pljuča izčistijo z dihanjem hrena ali čebule med spanjem. Vsak večer narežemo nov krožnik hrena ali čebule par dni ali več tednov zapored po potrebi, dokler pljuča hropejo in je v dihalih, grlu ali nosu sluz. Pri astmi pa na daljši rok.

* Takole si je zdravnik pomagal med zimsko boleznijo:
https://www.zapper-zapper.si/dogodek/ivermektin
Jod, propolis, kvercetin, čebula, česen, naravni cink za imunost, C in D vitamin. Priporoča Ivermektin za trenutke izzivov. Odkrita beseda zdravnika, ki je na celem spektru odprt naravnemu pristopu, je zelo dragocena.

* Višinisko ENDOGENO celično dihanje v 'mitohondrijih': oksidacija/fermentacija:
https://amritana.si/zapper/prebavila-zelodec-helicobacter/2-vrsti-izgorevanja-hranil-zaper/
Naučimo se 'višinskega dihanja', ki prežene vse bolezni in toksine. V celičnih dihalnih organelih 'mitohondrijih' izgorevajo hranila za biološko energijo za življenje in ozdravitev na 2 načina, s kisikom in fermentacijo.

* MELATONIN čisti dihalne 'mitohondrije' kisikovih prostih radikalov:
https://amritana.si/zapper/dihala-pljuca-grlo-nos/melatonin-za-dihalne-mitohondrije/
Melatonin varuje zdravo presnovo v dihalnem izgorevanju hranil v 'mitohondrijih', da se ne izrodi v 'warburgov' mehanizem zakisanja v boleznih in raku. Usklajuje z ritmi prostora, časa in energije.

* Vaja za HIPOKSIČNO dihanje na slamico, ki posnema 'višinsko dihanje':
https://www.zapper-zapper.si/dogodek/hipoksicno%20dihanje%20na%20slamico
Umirja stres, aktivira sproščeni parasimpatikus in ugodne hormone. Je enostavno, ne potrebujemo posebnega časa, vadimo lahko v postelji pred spanjem, za računalnikom ali med branjem.