Češnjev angiom je kapilarni mini tumor na koži

Češnjev angiom je krvni tumor ali HEMANGIOM z barvo in obliko češnje Zapper Zaper Zaperino ALKIVITA Tesla-Zaper-Geo

Kapilarni tumor

ČEŠNJEV ANGIOM so drobna živo rdeča okrogla znamenja na koži, največkrat velikosti bucikine glavice. Vidimo jih kot RDEČE PIKE velikosti 0,5 do 6 milimetrov po prsih, trebuhu, hrbtu in rokah, lahko pa so povsod po telesu, tudi v lasišču. ANGIOM je ŽILNI TUMOR iz pomnoženih krvnih žilic, ki prosevajo skozi kožo. Zaradi češnjevo rdeče barve se imenuje ČEŠNJEV ANGIOM ali HEMANGIOM. Ni nevaren niti rakav, je pa lahko zelo estetsko moteč. Z leti se število RDEČIH PIK po telesu povečuje in rastejo, nikoli pa same od sebe ne izginejo.

Češnjev angiom JE DROBEN ŽILNI TUMOR na hrbtu
Češnjev angiom se pojavlja na hrbtu.

Raste in se debeli

Ker je ČEŠNJEV ANGIOM sestavljen iz drobnih krvnih žilic, lahko pri poškodbi zelo krvavi. Najprej nastanejo komaj vidne RDEČE PEGE z ravno površino. S tem ko rastejo, pa se zdebelijo v RDEČO KUPOLO ali bunkico. Redko doseže ČEŠNJEV ANGIOM velikost pol centimetra, v takšnem primeru je zaradi nevarnosti krvavitve zaželena laserska odstranitev na Inštitutu za dematologijo pri:
dr. Vesna Tlaker, gsm: 031 777 249
e-mail: narocanje@dermatologija.si
obrazec za naročanje: https://www.dermatologija.si/narocanje/

Laserska odstranitev češnjevega angioma, drobni žilni tumor ali hemangiom.
Laserska odstranitev češnjevega angioma ni boleča.

Koža zadiha

V prvi fazi, ko imajo še ravno površino in so komaj vidne, lahko zaustavimo nastajanje vedno novih RDEČIH TVORB tako, da kožo najprej očistimo kožnih svaljkov. To lahko naredimo z drgnjenjem suhe, navlažene ali namazane KOŽE z blazinicami prstov ali pa čisto narahlo na široko potegnemo z nohti, še boljše pa z grobo rokavico za kopanje. Koža se prekrvavi, zadiha in navlaži. Pazimo, da nismo pregrobi. Kakšen komaj opazen ČEŠNJEV ANGIOM lahko pri tem poči in malce zakrvavi.

Češnjev angiom na trebuhu je tumor iz drobnih kapilar - HEMANGIOM
Češnjev angiom na prsih in trebuhu.

Naravno razkužimo

To ni nič hudega, je vsaj naravno odpravljen. Po kopanju pa celotno kožo razkužimo z dermatološkim jodom, tinkturo pelina, črnega oreha ali ekstraktom grenivkinih pečk. Odlična je tinktura KRVAVEGA MLEČKA, ki je znana tudi za odstranjevanje bradavic.

  • Kvalitetno tinkturo KRVAVEGA MLEČKA nabavimo za 5 eur pri Katarini Arko, gsm 051 301 772 rina@gmail.com

Vsakič uporabimo kaj drugega, ali pa en teden eno, drug teden drugo itd. Najboljše da vedno obdelamo, prekrvavimo, očistimo in razkužimo vso kožo na prsih, trebuhu in rokah ali pa tudi na hrbtu.

Krvavi mleček tinktura proti bradavicam in je odlično naravno razkužilo. Katarina Arko gsm 051 301 772 rina@gmail.com cena 5 eur
Tinktura KRVAVI MLEČEK proti virusom, mikrobom in bradavicam.

Celjenje kože

Na koncu pa celotno kožo na tanko namažemo še z BEPANTHEN PLUS mazilom za celjenje iz lekarne. Vztrajamo na dolgi rok. ČEŠNJEVI ANGIOMI se radi množijo in rastejo, takšna naravna obdelava kože pa jih v začetni, komaj vidni fazi zaustavlja. Še posebej poskrbimo za kožo tam kjer jih še ni, zato da ne bi po nepotrebnem nastajali. Po priporočilu uporabimo za kožo tudi JABOLČNI KIS, REGERATOVO KORENINO ali GLINO. Lahko pa tudi kamilično ali ricinusovo olje. Vedno pa samo 1 stvar naenkrat.

ČEŠNJEV ANGIOM na roki dojenčka.

Neurejene maščobe

Tudi če so laboratorijske vrednosti KRVNIH MAŠČOB in HOLESTEROLA še v normali in smo vitke postave, lahko povečano ali neuravnoteženo uživanje MAŠČOB prispeva k nastanku RDEČIH ŽILNIH znamenj. POVPREČNE VREDNOSTI celotnega holesterola, trigliceridov, LDL in HDL (lipoproteionov visoke in nizke gostote kot transporterjev za holesterol) so VIŠJE pri ljudeh s ČEŠNJEVIMI ANGIOMI kot pri tistih, ki jih nimajo. Vsako povišanje KRVNIH MAŠČOB in HOLESTEROLA ne prikliče takoj ČEŠNJEVIH ANGIOMOV.

ČEŠNJEV ANGIOM je droben kapilarni tumor, ki ni nevaren.

Sami ne izginejo

S staranjem pa je možnost, da se ČEŠNJEVI ANGIOMI prikažejo, vedno večja. Skoraj vsak človek nad 30.letom ima kakšnega. Razlika pa je, kadar jih je na desetine ali na stotine in posujejo celoten trup, hrbet ali roke. Včasih začnejo nastajati postopoma, potem pa jih je lahko v nekaj dneh že vidno več. Težava je, ker NE izginejo kar tako in so lahko estetsko moteči. Nevarni niso, NE kažejo na notranje bolezni in NISO rakavi, niti NE vodijo v raka. Niso prenosljivi na drugega človeka.

Po češnjah se imenuje ČEŠNJEV ANGIOM.

Angiogeno je žilotvorno

ČEŠNJEV ANGIOM spodbujajo ANGIOGENE ali žilotvorne beljakovine:

  • rastni faktorji VEGF (deluje na prepustnost žil) in EGF (spodbuja celično rast in razmnoževanje endotelijskih celic žilne membrane na notranji žilni steni
  • tkivni hormoni ali PROSTAGLANDINI, ki nastajajo iz arahidonske omega 6 maščobne kisline v belem rastlinskem olju s pomočjo vnetnega COX encima
  • INTEGRINI vežejo na beljakovine razgrajevalni encim PROTEINAZA in delujejo KATABOLNO na razgradnjo telesnih beljakovin (KATABOLNI so tudi na spodbudo sekundarnega stresnega hormona KORTIZOLA)

Rahljanje žilnih sten, spodbuda celične delitve v žilni steni za rast kapilar, aktivacija tkivnih hormonov in razgradnja beljakovin za utiranje poti so ključni faktorji za nenormalno kopičenje žilnih kapilar pri nastajanju ČEŠNJEVEGA ANGIOMA kot drobnega žilnega tumorja.

Prostaglandini

PROSTAGLANDINI so tkivni HORMONI, ki poleg TROMBOKSANOV in LEVKOTRIENOV nastajajo iz ARAHIDONSKE omega 6 maščobne kisline v belem rastlinskem olju. KURKUMA in INGVER zdravo in dokazano zavirata vnetni COX encim, ki je vmesni katalizator za nastajanje PROSTAGLANDINOV. Uživanje mešanice 'Sveta trojica' iz posušenega in mletega ingverja 30g, kurkume 60g in čilija 1-2g zmanjša PROSTAGLANDINE z zavoro COX encima in tako ustavlja nepotrebno spodbudo za nastajanje ČEŠNJEVEGA ANGIOMA.

ČEŠNJEV ANGIOM je ime po češnjah.

Preveč rastnih faktorjev

ČEŠNJEV ANGIOM nastane iz pretirane rasti in razmnoževanja endotelnih celic na notranji strani žilnih sten. Kapilare v njem so precej preluknjane s porami. V ČEŠNJEVEM ANGIOMU so:

1.povišani RASTNI FAKTORJI
2.pod minimumom pa je REGULATORNA beljakovina, ki RASTNE FAKTORJE zavira.

Zaradi pospešenih RASTNIH FAKTORJEV in primanjkljaja njihovih ZAVIRALCEV prihaja do NENORMALNE RASTI kopice kapilar na površini kože v obliki RDEČIH PIK. Te so na začetku velike le desetinko milimetra, kasneje pa zrastejo in vedno več jih je.

Preveč mastocitov in histamina

Do razmaha skupkov kapilar na koži lahko pride pod vplivom ŽILNIH OBLOG in vsega, kar povzroča ATEROSKLEROZO. Da se ŽILNE STENE izvlečejo iz utesnjenosti, se včasih razmahnejo v tumorske skupke prepustnih kapilar na površju kože. V ČEŠNJEVEM ANGIOMU pa je tudi veliko več MASTOCITOV, to je vrsta LEVKOCITOV, ki tovorijo zrnca HISTAMINA in HEPARINA. HISTAMIN je dejavnik imunskega odgovora in vnetja, poveča prepustnost žil.

Zelena semena velika kopriva v prahu ALKIVITA Katarina Arko Društvo zdrav.si Tesla-Zaper-Geo
Zelena semena koprive zmanjšajo HISTAMIN. Pripravlja Katarina Arko gsm 051 301 772, 15 g paketek je 5 eur.

Kurkuma na kožo

Na zaustavitev rasti ČEŠNJEVEGA ANGIOMA lahko vplivamo z IZBRANIM uživanjem MAŠČOB ter INGVERJA in KURKUME v 'Sveti trojici' za zavoro COX encima, ki katalizira nastajanje PROSTAGLANDINOV. ČILI pa spodbuja prebavo maščob (največ noževo konico ali 6mg na dan), enako KARDAMOM. Rumen prah KURKUME je odličen tudi za nanašanje na kožo, med prsti ga omočimo z malo vode in ga namažemo na kožo. KURKUMA se kmalu vpije in rumena barva na koži izgine. KURKUMA je znana po tem, da odpravlja tudi podplutbe (modrice).

KURKUMA in INGVER zavirata vnetni COX encim in PROSTAGLANDINE, s tem pa tudi ČEŠNJEV ANGIOM.

Aminokisline v jogurtu

Koža se s KURKUMO normalizira, pomladi in okrepi. Občasno pa namažemo kožo po rokah in trupu tudi z JOGURTOM in speremo. Aminokisline v JOGURTU so odlične celo za regeneracijo opečene kože. So naravno hranilo za kožo brez kemije. Kozmetika, tekoča mila in čistila vsebujejo snov 2-butoksietanol, ki sproža nastanek ČEŠNJEVEGA ANGIOMA. Za umivanje je idealno pH nevtralno dermatološko milo SYNDET iz lekarne, trdo ali tekoče.

Trdo milo SYNDET za češnjev angiom namesto navadnih tekočih mil s kemikalijami.
Trdo ali tekoče SYNDET milo iz lekarne namesto navadnih tekočih mil s kemikalijami.

Prekrvavitev kože

Z grobo rokavico na suho ali pod tušem pa izboljšamo PREKRVAVITEV KOŽE na predelih manjših RDEČIH PIK oziroma tam, kjer jih ni, da ne bi nastale. Večje ČEŠNJEVE ANGIOME pustimo pri miru ali pa jih lasersko odstranimo, ker so nevarni za krvavitev, vnetje in fibrozo ali strjevanje. Pred ČEŠNJEVIMI ANGIOMI lahko obvarujemo zdravo kožo in tisto s komaj vidnimi RDEČIMI PIKAMI.

S piling rokavico nežno prekrvavimo kožo in odstranimo odmrle celice.

Naravna razkužila

Obvezno pa kožo redno razkužujemo z različnimi naravnimi sredstvi kot so ekstrakt grenivkinih pečk, dermatološki jod iz lekarne ter izmenično s tinkturami pelin, črni oreh in krvavi mleček. Zaper terapija dr. Clark pomaga z uničevanjem mikrobov in parazitov vseh vrst, kar je izjemno pomembno tudi notranje. Kožo redno prekrvavimo s SUHIM KRTAČENJEM, kar spodbuja tudi LIMFO, ki je tik pod kožo, da pospešeno odplavlja ORGANSKE ODPADKE ali 'ame', ki je osnovni vzrok vseh bolezni.

SUHO krtačenje kože pri težavah z LIMFO s kratkimi potegi proti srcu.

Nevarna amiloidoza

Izjemoma je lahko ČEŠNJEV ANGIOM nevaren, kadar se okoli njega naredi VIJOLIČEN oblak. To je znak nevarne AMILOIDOZE, pri kateri se v JETRA ali kakšen drug organ odlagajo AMILOIDNE niti netopnih in sprijetih beljakovin, ki okvarijo tkiva. AMILOIDNE beljakovinske strukture nastanejo zaradi zapotegnjene SEKUNDARNE oblike z nepravilnim zvitjem kakšne od 24 tovrstnih beljakovin. Med njimi so tudi AMILOIDNE niti beljakovine TRANSTIRETIN, ki se odlagajo v SRCU in povzročajo redko vrsto SRČNEGA POPUŠČANJA. In nekatere beljakovine v starih PROTITELESIH.

Rožmarin spodbuja srce, ROŽMARINSKA KISLINA v njem pa izboljša SPOMIN, zavira tudi AMILOIDNE plake v možganih pri Alheimerju. Zgrizemo par igličastih listkov ali pa skuhamo čaj iz svežega ali posušenega ROŽMARINA.

Alzheimerjeva bolezen

Podobno se odlagajo tudi v MOŽGANE netopni AMILOIDNI plaki, ki okvarijo SPOMIN pri Alzheimerjevi bolezni. AMILOIDNE plake v MOŽGANIH pomagata raztopiti ROŽMARIN in RODIOLA ali arktični koren. Zato je ROŽMARIN za SPOMIN, enako pa tudi RODIOLA dokazano izboljša SPOMIN. Z vbrizganjem večje količine ene od dveh glavnih učinkovin RODIOLE (rosavin in salidrozid) se glede na raziskave celo v kasnejših fazah Alzheimerja lahko vrne SPOMIN.

ROŽMARIN raste v vrtu in v lončku na okenski polici.

Kemija in zdravila

Poleg povprečno višjih vrednosti KRVNIH MAŠČOB, TRIGLICERIDOV, HDL in LDL pa vplivajo na nastanek ČEŠNJEVEGA ANGIOMA še nekatere KEMIKALIJE:

- 2-butoksietanol je v ČISTILIH, TEKOČIH MILIH, kozmetiki, lakih, premazih in herbicidih
- bromid v kemijski, fotografski in farmacevtski industriji
- gorčični plin (bojni plin mehurjevec)
- ZDRAVILA kot je imunski zaviralec CIKLOSPORIN za zaviranje imunskega sistema pri zdravljenju revmatoidnega artritisa, chronove bolezni črevesja, luskavice, nefrotičnega sindroma, pri presaditvah organov in za preprečevanje zagonov multiple skleroze.

Zmanjša T- in B- limfocite

CIKLOSPORIN deluje tako, da zmanjša aktivnost LIMFOCITOV, to so limfne B- in T- imunske celice. Vnetni procesi se akutno ublažijo, kljub temu da vzrok vnetja še ni rešen. T-limfociti požirajo telesne bolne in rakave celice. V njihovi odsotnosti pa se lažje razpasejo bolne in nepravilne strukture v telesu vključno ČEŠNJEV ANGIOM.

Češnjev angiom in Večvalovna terapija Lakites dr. Lakhovsky Alkivita Tesla-Zaper-Geo
Večvalovna energija po dr. Lakhovskem spodbuja LIMFOCITE.

Narobe zvite beljakovine

Z vezavo na večfunkcijsko beljakovino CIKLOFILIN, ki vpliva na PROSTORSKO ZVIJANJE drugih beljakovin, pa lahko postane CIKLOSPORIN še pospeševalni dejavnik za spremembo sekundarne prostorske zvitosti beljakovin in tvorbo njihovih sprimkov ali netopnih AMILOIDNIH niti. Rezultat je lahko ČEŠNJEV ANGIOM z vijoličinim oblakom kot znak za AMILOIDOZO.

Zaper dr. Clark

Mnoge nepravilnosti v telesu sprožajo tudi TOKSINI, ki jih izločajo razni MIKROBI in PARAZITI. Glive in plesni izločajo MIKOTOKSINE, bakterije EKSOTOKSINE, mnogi mikrobi pa različne krvne, živčne, črevesne in celične strupe, s katerimi povzročajo bolezni in ovirajo tkiva. Zaper dr. Clark za uničevanje PARAZITOV je dragocena frekvenčna podpora za bolj zdravo in odporno telesno energijo v soočanju z mnogimi zunanjimi in notranjimi pritiski življenja na telo in počutje.

Češnjev angiom Zaper Zaperino 8Hz in 30kHz terapija dr. Clark za uničevanje parazitov ALKIVITA Tesla-Zaper-Geo
Zaper Zaperino za uničevanje parazitov po dr. Clark.

Alfa valovi

Telo ugodno stabilizirajo naravni samozdravilni ALFA valovi, ki jih bolj izrazito oddajajo možgani v uglasitvi s Schumannovo frekvenco 8Hz. Bionis in Bionizator oddajata geo impulze Schumannove resonance 8Hz za več ALFA valov za uskladitev leve in desne možganske polovice. To je pomembno zato, ker so vsi življenjski procesi krmiljeni iz možganov. Stres je odsotnost ali pomanjkanje ALFA valov. Telo pa jih  nuno potrebuje za regeneracijo duševnih in telesnih moči.

Češnjev angiom z geo impulzi 8Hz Schumannove resonance Bionis in Bionizator ALKIVITA
Bionis in Bionizator oddajata Schumannove geo impulze 8Hz.