Revmatska vročica in srce

Revmatska vročica veliki sklepi povzročitelj piogeni streptokok tipa A bakterija Zapper Zaper Zaperino dr. Clark uniči parazite ALKIVITA

Veliki sklepi

REVMATSKA VROČICA je akutno vnetje VELIKIH SKLEPOV, včasih s pridruženo VROČINO in s kasnejšo prizadetostjo SRCA ali LEDVIC kot posledica nevarnega razsajanja 'piogenega streptokoka' tipa A.
* Nikoli REVMATSKA VROČICA NE zajame hrbtenice in malih sklepov kot so prsti, lahko pa poškoduje SRCE.
*
Hrbtenica in prsti so lahko prizadeti pri REAKTIVNEM artritisu >>
*
Vsaka težava s sklepi se lahko razvije še v kronični REVMATOIDNI artritis >>

Imunski zaplet

* Pri REVMATSKI VROČICI so boleči, otekli in vneti VELIKI SKLEPI: KOLENA, GLEŽNJI, KOLK, redkeje pa KOMOLEC in RAMENA, eden od ZAPLETOV v odzivu IMUNSKEGA SISTEMA na izjemno nevarno beta-hemolitično BAKTERIJO Streptococcus Piogenes z ANTIGENI tujih beljakovin skupine A.
* Ta 'piogeni streptokok' povzroča kar tretjino primerov na videz nedolžnega vnetja sluznice in limfnega tkiva ŽRELA ali faringitis, vnetja mandljev, glasilk in gnojno streptokokno angino, tudi pri otrocih.
* Povzroča tudi škrlatinko, pljučnico, vnetja ušes, SRCA, mišičnih ovojnic ali fascij, kože kot sta ŠEN in IMPETIGO, celulitis ter drobne rdeče, jagodi podobne mehurčke na koži.
Pljučnica >>

Začetek v žrelu

Par tednov po vnetju ŽRELA s 'piogenim streptokokom' tipa A, tudi če je bilo to komaj opazno, lahko pride do REVMATSKE VROČICE z AKUTNIM vnetjem enega ali več VELIKIH SKLEPOV. Lahko pa se vnetje seli iz enega na drug SKLEP in kroži po telesu.
* Kadar je prisotna VROČINA, je NUJNA zdravniška pomoč. PENICILIN hitro zaleže ali pa njemu podoben klindamicin ter drugi.
* 'Piogeni streptokok' tipa A ima 200 zelo podobnih sevov in več 'metaboličnih tipov'.
* V primeru 'metaboličnega tipa 1' gre za visoko umrljivost 25%.
* Od 700 milijonov letnih streptokoknih okužb tipa A v svetu je 650 tisoč zelo hudih primerov, to je vsak tisoči.
* Četrtina od tega, to je okoli 150 tisoč obolelih letno po vsem svetu pa ima invazivno agresiven 'metabolični tip 1' z usodnim izidom zaradi AVTOIMUNSKEGA napada vključno na SRCE.
* Najbolj so podvrženi obolevanju moški in starejši ljudje, pa tudi dojenčki in otroci, najmanj pa ženske.
Linki srce >>

Revmatska vročica, angina, vnetje žrela, srca, ledvic - bakterija Piogeni streptokok tipa A - Zaper Zaperino dr. Clark uničuje parazite ALKIVITA

Antigeni tipa A

ANTIGENI ali tuje beljakovine skupine A 'piogenega streptokoka' so v vsakem primeru velik zalogaj za imunski sistem. Še posebej kadar jih je zaradi invazije in množenja streptokokov preveč, lahko silovito vznemirijo imunski sistem v AVTOIMUNSKI smeri.
* Kadar se pri vnetju ŽRELA razmahne preveč BAKTERIJ 'piogeni streptokok' tipa A in njenih tujih beljakovinskih ANTIGENOV, nastopi v telesu nevarna imunska vojna z ustvarjanjem velikih presežkov citokinov TNF-α, ki skušajo uničiti sovražno ANTIGENSKO okolje.
* Bolezen se lahko nadaljuje v SKLEPIH, SRCU in MOŽGANIH.
* V imunskem KAOSU pa ti mehanizmi uničenja ANTIGENOV tipa A včasih napačno označijo tudi lastne telesne celice kot tujke in jih izpostavijo AVTOIMUNSKEMU napadu s citokinsko nevihto.
* Streptokokni ANTIGENI tipa A lahko sprožijo tudi življenjsko nevaren ANAFILAKTIČNI ŠOK, podobno kot se včasih zgodi pri ALERGIJAH ob presežku ALERGENOV.
* Tarča po zapletih z REVMATSKO VROČICO so včasih tudi SRCE in LEDVICE, pride lahko do trajne okvare. Včasih pa utrpijo prehodno vnetje tudi MOŽGANI z motnjo gibanja 'horea' in KOŽA.
Glog >>

Vnetje srca ali karditis

K sreči se REVMATSKA VROČICA ne zgodi pogosto. Kadar pa se zaradi 'piogenega streptokoka' tipa A akutno vnamejo VELIKI SKLEPI, se lahko pri nekaterih ljudeh AVTOIMUNSKA reakcija zaradi streptokoknih ANTIGENOV tipa A prenese na SRCE in povzroči VNETJE:
* SRČNIH ZAKLOPK ali ENDOKARDITIS, ki se prepozna po ŠUMU nad srcem.
* SRČNE MIŠICE ali življenjsko nevaren MIOKARDITIS, ki trajno oslabi srce.
* OVOJNICE okoli SRCA ali PERIKARDITIS, ta od vseh še najmanj ogroža.
Prizadetost SRCA v sklopu REVMATSKE VROČICE zaznamo kot povišan SRČNI UTRIP med mirovanjem ali spanjem. SRCE je lahko akutno prizadeto v življenjsko nevarnem stanju. Včasih pa ostane na SRCU trajna oslabitev kot šibka točka ob vsaki naslednji streptokokni okužbi.
* Vnetje SRČNE MIŠICE prepoznamo po kašlju in bolečinah v prsnem košu, hitrem srčnem utripu in oteženem dihanju.
Sedavin 'spagirika' umirja srčni utrip >>

Penicilin deluje

PENICILIN je zelo uspešen proti 'piogenim streptokokom' tipa A. REVMATSKE VROČICE in njenih posledic je bilo veliko manj po iznajdi PENICILINA in v razvitih deželah, kjer je PENICILIN na voljo. Ko se REVMATSKA VROČICA v SKLEPIH enkrat razvije in je z diagnozo potrjena ali pa so že prve motnje na SRCU, pa se s preventivnim zdravljenjem s PENICILINOM naredi vse, da se streptokokna invazija kjerkoli v telesu nikoli več NE ponovi.
* Po REVMATSKI VROČICI se še vsaj 5-10 let z antibiotiki preventivno spremlja stanje, da NE pride do ponovnega nevarnega izbruha 'piogenih streptokokov' in nadaljnjih oslabitev srca v srčno POPUŠČANJE.
* Veliko OTROK in MLADOSTNIKOV, ki imajo kasneje težave s SRCEM in/ali SKLEPI, se to razvije kot posledica akutne izpostavljenosti 'piogenemu streptokoku' z vnetjem ŽRELA in nadaljnim izbruhom REVMATSKE VROČICE.
* 'Piogeni streptokok' pa se včasih lahko naseli tudi v delu MOŽGANOV, ki nadzoruje gibanje telesa in povzroči nekontrolirane gibe ter oteženo hojo in oblačenje. To je HOREA, ki je k sreči prehodna, je pa lahko dodaten prepoznavni znak za REVMATSKO VROČICO.
* Težave pa pri nekaterih lahko povzroči tudi pod KOŽO tako da nad SKLEPI oblikuje 'vozliče', ki se rahlo premikajo. K sreči tudi 'vozliči' minejo, so pa včasih eden od dodatnih znakov za pravilno prepoznavanje REVMATSKE VROČICE.
Zaper terapija >>

Revmatska vročica, piogeni streptokok tipa A in Zapper Zaper Zaperino terapija dr. Clark ALKIVITA

Zaper sodeluje

Veliko lahko naredimo za mikrobiološko odpornost, osnovno higieno in da kdo ne kiha in kašlja v nas ali pa da se ne rokujemo z bolnimi ljudmi. Prehuda sterilnost pa je tudi nevarna, ker se telo NE prekuži. Imunski sistem mora v stiku z mikrobi 'trenirati', se krepiti in obnavljati formo podobno kot pri športu z gibanjem razvijamo mišično kondicijo in vzdržljivost.
ZAPER terapija dr. Clark je izjemno dragocena pomoč pri vzdrževanju protimikrobnega ravnovesja:
* Sproti uničuje PARAZITE in razraščanje MIKROBOV vseh vrst.
* S tem je v telesu manj njihovih TOKSINOV.
* Manj MIKROBOV pomeni tudi manj neželenih tujih beljakovinskih ANTIGENOV, od katerih se nekateri, na primer tip A, nevarni sprožitelji AVTOIMUNSKIH procesov. V imunskem zapletu presežki citokinov TNF-α ogrožajo lastna tkiva.
Zaper dr. Clark >>

Zapper Zaper Zaperino ALKIVITA je dragocen tudi pri preventivi REVMATSKA VROČICA

Manj citokina TNF-α

Neželene mikrobe zaustavljamo v telesu tudi z uživanjem naravnih antibiotičnih snovi v surovi zelenjavi, semenih, oreških, bio začimbnicah, ki jih grizljamo za razkužitev ust, grla, žrela, dihal in prebavil. Pomemben je življenjski slog z dovolj kisika, pretoka vitalne energije in gibanja. Tudi čustvena odprtost, da preveč ne podpihujemo žalosti, zamer, jeze in depresije temveč se po najboljših močeh skušamo čimprej izvleči iz takšnih zastojev, kadar obtičimo.
Za zaustavljanje presežkov AVTOIMUNSKIH citokinov TNF-α pri REVMI, ARTRITISU in drugih izzivih uživamo naravna sredstva:
* V gomoljih, listih, steblih in semenih ZELENE 'ftalid 3nB' >>
* Avtoimunska regulacija s semeni ČRNE KUMINE >>

* Spagirične izvlečke 'Veliki/beli jesen' ali FRAXINUS EXCELSIOR >>
* Lekarniške Soria natural kapljice zdravilne korenine TETIVIK 'Smilax' >>
* Kurkumo z drobcem popra, rdečega vina in jogurta, za bolj aktiven KURKUMIN >>
* Spagirični Cefavin izvleček ali Atroforce stisnjenke s korenino VRAŽJEGA KREMPLJA >>
* Svežo koreniko ingverja ter posušeni in mleti INGVER >>

Revmatska vročica in večvalovne frekvence dr. Lakhovsky ALKIVITA

Imunska stabilizacija

K imunskemu RAVNOVESJU prispeva vse, kar naravno UMIRJA imunski sistem. Dr. Clark je svetovala izogibanje nevarnim konservansom, ojačevalcem okusa, pesticidom, toksinom in topilom.
* Med najbolj nevarnimi mesnimi konservansi je NITRIT, ki se v telesu pretvori v kancerogeni NITROZAMIN. Zato se izogibamo mesnim konservam vključno s pašteto kolikor se le da.
Nitrozamin >>
* Ojačevalec okusa GLUTAMAT je v navadni vegeti in v vseh konservah. Za pripravo hrane izberemo vegeto brez umetnih dodatkov. Obroke pripravimo iz osnovnih živil, ne iz industrijsko predelanih polproizvodov.
Glutamat >>
* Pesticidi uničujejo tudi črevesno floro in slabijo imunsko moč telesa, ki ima sedež v ČREVESJU.
Kislo zelje in bulgur >>
* Kadar je le možno, uživamo neškropljeno sadje. Izogibamo pa se obtolčenega in gnilega sadja ter kompotov in sokov iz njega kljub temu, da ga obrežemo. Mikotoksin PATULIN je najraje v jabolkih. Vidimo kadar ima jabolko velik rjav disk gnilobe in ga raje zavržemo.
Patulin >>
* Toksine izločajo GLIVE, bakterije in paraziti. Pristopimo z redno ZAPER terapijo skupaj s tinkturama črni oreh, pelin in klinčkom ter kapljicami GRENIVKINIH pečk, ki so naravni antimikotik za zatiranje kvasovk in plesni v telesu.
Ekstrakt grenivkinih pečk >>
* NE uživamo POSTANE HRANE, ki stoji na pultu dva dni in NI primerno ohlajena za skladiščenje, ker je vir PLESNI in njihovih toksinov. Ali pa kruha, ki ima slab vonj, ker so v njem PLESNI in toksini.
Aflatoksini >>
* ORGANSKA TOPILA so v mikro količinah prisotna v vsej industrijski hrani in pijači zaradi pranja kotlov. Izogibamo se industrijsko pripravljeni hrani. S pretiravanjem se v telesu nabere več TOPIL, kot jih telo lahko izloči. TOPILA ranijo maščobno celično ovojnico in jo naredijo ranljivo.
Organska topila >>

Revmatska vročica in Schumannovi geo impulzi 8Hz ALKIVITA Tesla-Zaper-Geo

Žrelo, silicij, grgranje

* Zmanjšamo uživanje belega rastlinskega omega 6 olja v prozornih plastenkah, ker arahidonska maščobna kislina spodbuja imunski vnetni odziv preko vnetnega COX encima. Raje pol manj olja za dušenje, vzamemo sončnično olje v temni steklenici, ki ni hidrogenirano. Za solato hladno stiskano olivno olje in nerafinirano bučno.
Zdrava maščoba >>
* SILICIJ krepi sluznico za boljšo imunsko odpornost. Največ ga ima PROSO in ješprenj, v lekarni pa lahko nabavimo silicijev gel za uživanje 1 žlica v kozarcu vode.
Silicij >>
* Grlo in žrelo redno razkužujemo z grgranjem lekarniškega JODA, kapljic grenivkinih pečk ter tinktur črni oreh in pelin v malo vode.
* Sluz iz grla in žrela odlepljamo z grgranjem žlice kisa v centimetru vode.
* Naravna septoleta je grizljanje zrnc kumine vseh vrst, komarčka, koriandra in kardamoma.
* Za naravno razkužitev dihal izmenično inhaliramo narezano čebulo in paro nad litrom vroče vode.
Vzdrževanje dihal >>

Teslov generator in skalarni val pomirja v revmatski vročici ALKIVITA Tesla-Zaper-Geo

Vitalne vibracije

Življenje podpirajoča energija je ključna za zdravo ravnovesje telesa in odpornost na zunanje in notranje vplive.
* Za krepitev naravne celične moči so večvalovne oscilacije dr. Lakhovskega idealna spodbuda in podpora za vzdrževanje in obnovo zdravega počutja.
Lakites >>
* Samozdravilni ALFA valovi Schumannove frekvence usklajujejo obe možganski polovici za bolj usklajeno krmiljenje vitalnih procesov.
Bionis >>
* Teslov skalarni val po načelu sinhronicitete pritegne uresničitev življenjskih potreb in obnovo ajurvedskega ravnovesja.
Teslov generator >>
* Zaper dr. Clark je nepogrešljiv za uničevanje PARAZITOV in s tem zmanjšanje njihovih TOKSINOV, za ohranjanje imunskega ravnovesja.
Zaper terapija >>