Zračno ravnovesje ‘vatta’ blaži bolečine, krče, tesnobo in krvni tlak

zračno načelo 'vatta' v ravnovesju blaži bolečine ARTRITIS Zapper Zaper Zaperino ALKIVITA

Zrak in prostor

ZRAČNO ajurvedsko načelo 'vatta' obvladuje naravni element zrak in prostor. Živčni impulzi in ŽIVČEVJE, srčni utrip, DIHANJE, gibanje, GOVOR, nemir in KOMUNIKACIJA je pod vplivom ZRAČNEGA 'vatta' načela. Večinoma si nakopljemo presežek ZRAČNEGA načela v vsakodnevnem hitenju, gledanju TV, računalniku in mobi aktivnostih zaradi prekomerne MISELNE GIBLJIVOSTI, DEHIDRACIJE in premalo TIME-OUT ali relaksacije. STAROST pa že sama po sebi ZRAČNO 'vatta' obdobje sušenja SKLEPOV in sluznice.

Jesen in zima

Enako vsako jesen in zimo, ko se v naravi vse ohladi, zasuši in porjavi, prevladuje ZRAČNO ali 'vatta' načelo tudi v naših telesih. V dnevih ko zaveje HLADEN VETER, se suhost in DEHIDRACIJA še bolj izrazito poudarita v SKLEPIH, ŽILAH, MOŽGANIH in DIHALIH.
* Zato je takrat več BOLEČIN v telesu in KAŠLJA zaradi suhega grla.
* KRVNI TLAK naraste, SRČNI UTRIP pa se pospeši.
* MISLI prehitro letijo, da bi lahko bile zbrane in osredotočene.
* Koncentracija, UČNA ZBRANOST in storilnost padeta.
* Otroci pa so bolj NEMIRNI in nagajivi, težje se UČIJO.
Vse to so neželeni viški ZRAČNEGA načela v telesu. V kolikor ga sproti NE nevtraliziramo s TOPLOTO, MIROM in HIDRACIJO in se kronično nakopiči v telesu, lahko pride do glavobola, nespečnosti in trdovratnih BOLEČIN v SKLEPIH.

Unikatni zračni čaji

POZIMI nas v presežku ZRAČNEGA načelu odlično stabilizira originalen TOPEL antioksidantni 'vatta' ČAJ odličnega okusa in vonja. BREZ precejanja in dodanega sladkorja. Spijemo ga večkrat na dan čim se dovolj ohladi in uživamo v ambientu, ki ga pričara.
Imamo vsaj 8 možnosti samozdravilnega razvajanja z unikatno prijetnim vonjem in okusom 'vatta' ČAJA:
* V lonček vrele vode stresemo noževo konico MUŠKATNEGA OREŠKA in dobimo zapeljiv, dišeč čaj za dobro razpoloženje in ŽIVČNO STABILIZACIJO. Pomirja ZRAČNO neravnovesje živčnih impulzov, občutno kot slaba umska zbranost in pozabljivost. Pa tudi kot zaskrbljenost ali anksioznost, prepirljivost in prestrašenost.
* Enako zavremo za ZRAČNO ravnovesje v lončku vode par zrnc KUMINE. Odličen antioksidant za razkužitev PREBAVIL in proti NAPIHNJENOSTI.
*1 KLINČEK v lončku vrele vode zadiši po kuhanem vinu in razkužuje ČREVESJE in pomirja NERVOZO pri presežku ZRAČNEGA načela.
* Drobec mletega JANEŽA ali pa par JANEŽEVIH zrnc v vroči vodi ustvari ZRAČNO ravnovesje in red v TREBUHU, za lep občutek brez VETROV.
* Zavremo jagodo PIMENTA ali ščepec mletega za novo zdravilno izkušnjo urejanja ZRAČNEGA načela. Obenem pa zmanjša trebušne KRČE in PLINE.
* Narezan kolešček korenike INGVERJA prelijemo z lončkom vrele vode in dobimo osvežilen okus po limoni. Prežene PREHLAD in ureja PREBAVO in ZRAČNO načelo.
* Zavremo tudi list LOVORJA za čaj blagega in prijetnega okusa za DIHALA, boljšo umsko KONCENTRACIJO in umiritev ZRAČNEGA presežka.
* Milimeterska svetlo rjava GORČIČNA SEMENA v lončku vrele vode so prav tako odlična za topel zimski napitek za ZRAČNO stabilizacijo.

Redni požirki

Vseh 8 čajev zgoraj ima prijeten okus tudi BREZ sladkorja in izrecno umirjajo ZRAČNO načelo. Z rednim uživanjem delujejo PROTIBOLEČINSKO po principu zmanjšanja ZRAČNIH presežkov, ki je povezano z BOLEČINAMI kjerkoli v telesu. REDNO PITJE tople tekočine po požirkih zmanjša DEHIDRACIJO, še posebej je to važno POZIMI.
* DECI vročega čaja VEČKRAT na dan se hitro ohladi za pitje in ravno prav pogreje notranjost, da spodbudi HIDRACIJO mišic, sklepov, možganov, kosti, živčevja in organov.
* TKIVA se sčasoma SPROSTIJO in manj BOLIJO. Navadijo se na razvajanje in nas boljše služijo. Manj je KRČEV in TOGOSTI, gibanje je bolj svobodno in raznoliko.
* Nove NAVADE so nujne za obnovo SKLEPOV. Izvajamo jih brezpogojno, ker skupaj z vsem ostalim obetajo olajšanje, ublažitev in upočasnitev progresivnih kroničnih bolezni.
* To velja tudi pri REVMATOIDNEM ARTRITISU avtoimunske narave.

Vroča juha

Pozimi vsak dan krožnik VROČE JUHE pomirja in sprošča. Počutje razbremeni mentalnih šumov, zbere razpršeno POZORNOST in osvobaja ŽIVČNI SISTEM utrudljive hiperstimulacije. Energija ostane v telesu. Tudi pri prevajanju BOLEČINSKIH signalov je važno, da ŽIVČEVJE ni preveč vzdraženo in da se SISTEMSKO pomiri.
* Po VROČI JUHI paše kratek počitek, malce se razkomotimo in odložimo telefone, televizijo in računalnike.
* Za trenutek zapremo oči in se vrnemo 'k sebi', tako da občutimo svoje telo in dovolimo zaužiti toploti, da naredi svoje.
* Mini ODKLOPI s kratkimi 'resetiranji' v meditaciji ali pa preprost počitek leže na ravni podlagi z Bionisom na grodnici, pomirjajo telo in vzdržujejo zbranost na rdečo nit življenja, da se ne izgubimo v malenkostih.
* Raznolik mentalni relaks blaži BOLEČINE, ko postane ta življenjski slog redna vsakodnevna navada. Ko nekaj spustimo, nekaj dobimo. Vrnemo se 'k sebi' in od-pustimo tistim, ki so nas prizadeli in niso takšni kot smo želeli.

Lokalna toplota

TOPLOTA zmanjša BOLEČINE sklepov, zato v HLADNIH dneh LEDJA redno grejemo z NEOPRENSKIM oziroma LEDVIČNIM pasom. Na začetku ga nosimo dve uri na dan, kasneje pa ves dan ali vso noč.
* NEOPRENSKI pas lahko samo položimo na posteljo v višini KRIŽA, tako da ponoči spimo na njem in zadržuje toploto v KRIŽU. Opazimo lahko ublažitev BOLEČIN in boljšo jutranjo GIBLJIVOST. Neoprenski pas 80-120cm in 20cm visok je 6,50 eur >>
* Ko se POZIMI vrnemo domov, so STEGNA in KOLKI veliko hladnejši od drugih delov telesa. Preden se temperatura izenači, se HLAD že 'vleze v kosti'.
* V nekaj minutah ogrejemo hladna STEGNA, KOLKE in KRIŽ z infrardečo IR žarnico ali IR grelnikom.
* SKLEPI rabijo TOPLOTO za ravnovesje ZRAČNEGA načela. Dobro HIDRACIJO s pitjem tople tekočine. In notranjo sproščenost in POMIRJENOST, ki prikliče več samozdravilnih ALFA valov.

Zdrava sladica

Višek ZRAČNEGA načela nas lahko preseneti z razpršeno POZORNOSTJO, ANKSIOZNOSTJO, NESPEČNOSTJO in BOLEČINAMI tudi POLETI in v VROČINI.
* Takrat lahko v obilju uživamo v SLADKIH in dobro ZRELIH nektarinah, bananah, jagodah in grozdju.
* Vedno pa v zdravi DOMAČI SLADKI hrani kot je bogat jabolčni zavitek, rižev narastek in PROSENA kaša z MEDOM ali sladkim sadjem in CIMETOM.
* Suho sadje slive, fige in rozine NAMOČIMO za nekaj ur v puding lonček in pojemo čudovit naravno sladek KOMPOT, ki napolni trebuh namesto nezdravih sladkarij ali drugih 'mašil'.
* SUHO SADJE pred namakanjem dobro operemo, da odstranimo BAKTERIJSKE klice in spore GLIV.
* ZRAČNO načelo uravnoveša bogata, topla in SLASTNA hrana, z nekaj zdrave MAŠČOBE in žlico kisle smetane.

Nenasičena

Zdrava maščoba je NENASIČENA, to je hladno stiskano OLIVNO OLJE za solate. Tudi NERAFINIRANO BUČNO OLJE je odlično, pa še lepo zadiši. Za dušenje pa SONČNIČNO olje v temni steklenici, ki vsaj NI HIDROGENIRANO, tako kot so prozorne plastenke z rumenim rastlinskim oljem za pripravo hrane. Tudi KOKOSOVA maščoba NE sme biti HIDROGENIRANA. Postopek HIDROGENACIJE uniči vsako naravno NENASIČENOST maščobe in jo naredi umetno. Za cvrtje je v redu naravno NASIČENA maščoba, ker ima višje smodišče. To je tudi v prečiščenem surovem maslu ali GHEE-ju, kokosovi maščobi in svinjski masti.

Dnevni red

Enakomerna dnevna rutina z redom pri SPANJU in OBROKIHje ključna za pomiritev ZRAČNEGA načela in proti BOLEČINAM.
* Da hodimo spat ob isti uri in NE prepozno.
* Da je glavni obrok vedno ob enakem času in da si privoščimo dovolj POČITKA na dnevni ravni.
* Blagor je tudi občasna SAVNA in plavanje v topli termalni vodi.
* Temperaturo TELESA izenači tudi namakanje v BANJI. Hladne roke in noge so znak presežka ZRAČNEGA načela.
* NOGE namočimo v bančku s pestjo zmiksane sveže KORENIKE INGVERJA ali pa kapljico kakšnega eteričnega olja. Mrzle noge se morajo ogreti, potem pa obujemo tople nogavice za čez noč.
* Odlična je tudi INHALACIJA vroče pare nad litrom vrele vode, da se ogrejejo, izčistijo in prekrvavijo tudi PLJUČA.

Hiperstimulacija

Suh in hladen ZIMSKI zrak aktivira ZRAČNO načelo v telesu in nas naredi bolj odzivne, nestrpne in nemirne. Kadar smo pri tem še skrajno aktivni v kakšnem napornem dnevu, pa lahko to pripelje tudi do HIPERSTIMULACIJE v mislih, govoru, gibih in dejanjih. Suhi SKLEPI v prekomernih, nepravilnih ali enoličnih gibih sčasoma neželeno 'zaribajo' v IZRABO, če NE pijemo dovolj in če nas rado zebe. SKLEPI morajo biti stalno OGRETI in RAZGIBANI, gibi pa raznoliki in NE preveč enostransko obremenilni.
* ZRAČNA motnja zlorablja telo vse do ARTRITISA, visokega KRVNEGA TLAKA, izsušenega ČREVESJA s plini, togih MIŠIC, bolnih SKLEPOV, ŽIVČNOSTI, NESPEČNOSTI in BOLEČIN.
* V hujšem presežku ZRAČNEGA načela se lahko telo zaradi HIPERSTIMULACIJE tudi sesede v manjši dnevni IZGORELOSTI, ko utrujeni OBTIČIMO in več NE moremo misliti, niti se premakniti ali pa samo neučinkovito KROŽIMO. To lahko traja tudi VEČ DNI. V pravi IZGORELOSTI z manjkom KORTIZOLA pa nedoločen čas. Kortizol >>
* Takšen zastoj je 'kapha' ali ZEMELJSKA motnja, v kateri se razvijajo najtežje bolezni tumorjev, raka, diabetesa, astma in alergije. Telesu zmanjka energije.

Oscilacije Lakites

Večvalovni oscilator Lakites po dr. Lakhovskem dovaja celicam izgubljeno energijo. Okrepljene lažje vzdržijo pod pritiski okolja in boljše opravljajo svoje naloge v organih in tkivih. V težkih trenutkih potrebujejo energijo za življenje, da ohranijo svojo funkcijo in premagajo bolezen.

Revmatska vročica in večvalovne frekvence dr. Lakhovsky ALKIVITA

Schumannova 8Hz

Shumannovi geo impulzi Bionis in Bionizator so spodbuda naravnih samozdravilnih ALFA valov, ki se ustvarjajo v telesu v usklajenosti obeh možganskih polovic in psihosomatskem ravnovesju. Odpirajo optimalno krmiljenje življenjskih procesov, vodenih iz možganov.

Revmatska vročica in Schumannovi geo impulzi 8Hz ALKIVITA Tesla-Zaper-Geo

Teslov generator

Na subtilni ravni vrača ajurvedsko ravnovesje zračnega, ognjenega in zemeljskega načela. Telo se v globini zavesti povrne svoji prirojeni inteligenci delovanja pred nastopom motnje. Po načelu sočasnosti ali sinhronicitete pa prikliče v življenje želene dogodke.

VODA za hidracijo in energija Teslov generator ALKIVITA Zaper Zaperino Vibracijsko samozdravljenje

Zaper dr. Clark

Dragocena pomoč oslabljenim tkivom je ZAPER terapija Zaper Zaperino. Klasična 30kHz dr. Clark frekvenca za uničevanje PARAZITOV je odlična za redno ZAPER terapijo. Delamo jo izmenično s Schumannovo 8Hz frekvenco, ki enako uničuje PARAZITE in ima še ugodno ALFA spodbudo.

Divertikli se vnamejo, krvavijo in okužijo, Zapper Zaper Zaperino dr. Clark s tinkturama uničuje parazite ALKIVITA