Srečno 2022!

Andrea Bocelli s sinom Matteom srčno novo leto
Andrea Bocelli je slepi italijanski pevec svetovnega slovesa, slep od 12.leta, z najbolj priljubljenim glasom na svetu in prodanimi 90 milijoni albumov. Sočutnega srca do trpljenja drugih sta z ženo Veroniko ustanovila sklad za pomoč trpečim v naravnih katastrofah kot je bil potres na Haitiju leta 2011 in v Italiji 2016. Odvetnik, pevec, saksafonist, skladatelj, pianist, odvetnik, kitarist, glasbeni producent in trobentar Andrea Bocelli nam spodaj razkrije svojo MODROST ŽIVLJENJA:
Andrea Bocelli zapoje z ženo Veroniko v 2,5 min nastopu znano holywoodsko pesem 'čikičik':

Andrea Bocelli zapoje s svojo čudovito ženo Veroniko, ki je bila najprej njegova menežerka...

Čas je zlato, izkoristil ga je z ustvarjalnim delom za napredek in razvoj življenja. Po zgledu staršev je veliko delal in študiral. Čeprav slep, je postal odvetnik, ker ni mogel vedeti, da bo uspel s svojim glasom. Biti umetnik in karkoli drugega je vedno loterija.
Poleg tega ni tako kot so nas učili v šoli, da vlada dela za nas in lahko pustimo, da država skrbi za stvari. NI tako. Država zmore nekaj stvari in te mora narediti res dobro. Vse ostalo je odvisno od državljanov. Da bi se to razpletlo, mora imeti vsak državljan SVOBODO, da dela, kar je v njegovih zmožnostih. Žal se ta SVOBODA LJUDI še NE dogaja, država je NE dopušča. Ni tako preprosto. Ampak, če obupaš, je upanje izgubljeno, zato vztrajamo z vero in dejanji.

V 58 sek videu Beli hiši se glasu sina Mattea Bocelli v 15.sekundi pridruži očetov glas Andrea Bocelli v prelestnem duetu...

Navdihuje ga močna vera v stvarnika. Če je ura, je tudi urar. Če je svet, je stvarnik. Ni orodja in ničesar brez tistega, ki jih to ustvaril. Inteligentna zgradba sveta ni slučajnost. Ne verjame, da je lahko karkoli doseženo brez nekoga, ki je to dizajniral in zgradil. Zato ima veliko vero v tega 'vzvišenega dizajnerja', ki je naredil svet. Zanj je religija razlog in smisel življenja. Tudi če traja življenje 100 let, je to zelo malo v primerjavi z večnostjo, ki očitno obstaja, ker se čas ne ustavi, le preseže.

Andrea in hči Virginia

V Beli hiši 4,5 min nastop Andrea Bocelli z 8-letno hčerko Virginia Bocelli pri ameriškem predsedniku Bidnu...

Vsak ima usodo, a usoda je Bog. Kaj misli s tem? Kdorkoli položi svoje življenje v roke tistega, ki ga je ustvaril, ki ga želi in ljubi, položi življenje v dobre roke. Komur je veliko dano, se od njega tudi veliko zahteva. Ne more si predstavljati, kaj bi se od njega zahtevalo, če se znajde iz oči v oči s tistim, ki je naredil svet. Ker mu je tako veliko dano, enotna družina, ki ga podpira in ljubi. Ljubljen je od prijateljev, žene, otrok in oboževalcev. Ima življenje bogatih izkustev in pravi, da skuša veliko dajati.
Njegova močna vera ga je vodila k ustanovitvi dobrodelnega sklada Andrea Bocelli leta 2011 s svojo ženo Veroniko. Skupaj vodita sklad, ki pomaga revnim in v stiski po vsem svetu. S fokusom na izobraževalne projekte. Kaj je razžalostilo njegovo srce in naredilo, da želi pomagati? Žena Veronika ga je neko jutro zbudila v solzah, ker je bil na Haitiju potres, tragedija v deželi. Takrat je vedel, da je prišel čas zanj, da je aktiven in da naredi nekaj.

Zimzelena pesem in ples ob morju…

Vrhunec vročega španskega nastopa se začne v 25.sekundi, nato v 1,5 minuti ter plesno v 2,5 minuti...

Neverjetna moč življenja, ko smo skupaj, da naredimo nekaj dobrega za nekoga drugega. Takrat je Bog tam. Tudi v Italiji po potresu leta 2016. Sporočilo upanja in svetlobe prinese v svet tudi s posebnim nastopom na koncertu v prazni katedrali v Milanu na višku kovid pandemije. Preprosto sporočilo, tudi to bo minilo. Težko je najti besede, ki lahko dvignejo tiste, ki trpijo. Trpljenje se ga je vedno globoko dotaknilo. Težko je najti tolažilno besedo za tiste, ki zares trpijo.

Beli video oče-sin pojeta in igrata klavir

Izjemen duet Andrea Bocelli s sinom Matteo Bocelli, pojeta in igrata klavir, slike iz otroštva, doživite njuno zgodbo...

Človeštvo je šlo tudi skozi težje čase kot to. Zato gledamo naprej z optimizmom, ker tudi ta čas bo minil. Najbolj je ponosen, da je ujel srca ljudi, je zanj res najbolj pomembna stvar. »La dolce vita« pomeni sladko življenje in je nekaj, kar lahko po njegovem mnenju živi vsak, ko je v harmoniji. Ni posebne formule, nobenih posebnih izumov, da bi živeli »la dolce vito« ali sladko življenje. Človek v harmoniji s seboj in svetom izkuša to sladkost.
Za vsakogar je uglasitev s seboj in svetom vsebinsko nekaj drugega. To se išče in razvija, z delom, dobro izkoriščenim časom in vero v tistega, ki je naredil svet. Uspeh je kot nesreča na cesti, zgodi se. Uspeh se zgodi, ker je zadaj veliki načrt. Verjame v vrhunskega dizajnerja, ki je vse ustvaril in v njegovo podporo v svojem trudu in dejanjih. To mu daje moč za delo in dosežke. Če življenje po življenju ne bi obstajalo, zanj vse izgubi svoj pomen.

V gornjem 11 min pogovoru legendarni slepi pevec Andrea Bocelli razgali zgoraj zapisane misli o svojem življenju...

Kot otrok je oslepel, študiral za veliko poklicev in trdo delal. Ob prelomnici leta 2021/2022 si želi za svet mir, počitek in zdravje. To izrazi s srčno željo v božičnem in novoletnem koncertu. Star je 63 let in še vedno pevsko in vsestransko aktiven, mirnega in zbranega duha, z vero v Boga kot vrhunskega dizajnerja, nevidno prisotnega v vsem obstoju, kar vidimo, čutimo, delamo in smo.

Oče Andrea in sin Matteo Bocelli skupaj zapojeta ob klavirju (beli video zgoraj)...

Srečno