Zdravilni rdeče-modro-vijolični antocianini so rastlinski glikozidi

Borovnice so bogate z ANTOCIANINI

Barvni antioksidanti

ANTOCIANINI so izjemno učinkoviti rdeče-modro-vijolični ANTIOKSIDANTI vrste FLAVONOIDOV. S svojimi čudovitimi barvami privlačijo žuželke za opraševanje RASTLIN. Prepoznamo jih po privlačnih rdeče-modro-vijoličnih pigmentih v močno obarvanih plodovih, listih, cvetovih, steblih ali koreninah višjih rastlin. ANTOCIANINI nastajajo samo ob FOTOSINTEZI, pri kateri rastline pretvarjajo ogljikov dioksid, vodo, hranila in minerale v sladkor in kisik. ANTOCIANINI vseh barv so sposobni vezave presežne svetlobe, ki pride v fotosintezni aparat, tako pa varujejo občutljive rastlinske gradnike pred UV poškodbami. Enako pa tudi v naši koži.

Skladišče svetlobe

V svojo strukturo ANTOCIANINI sprejemajo in skladiščijo svetlobno energijo in jo pretvarjajo v aktivirane ELEKTRONE, ki oživljajo življenjske procese. So neke vrste FOTOCELICA, ki neposredno sprejema svetlobne FOTONE, jih skladišči in uporablja za vzbujanje ELEKTRONOV, tako da lahko bolj intenzivno  aktivirajo vitalne organske reakcije v telesu. ANTOCIANINI v mnogih oblikah delujejo kot KATALIZATORJI za spodbudo v telesnih zastojih. Kot 'svetlobni' ANTIOKSIDANTI pa varujejo občutljive točke telesa pred PROSTIMI RADIKALI in za večkratni faktor presegajo antioksidantno moč vseh vitaminov. Letno proizvedejo RASTLINE v naravi milijardo ton ANTOCIANINOV.
Biofotonska mreža >>

Modro-rdeče-vijolično

Največ ANTOCIANINOV je v ARONIJI, BOROVNICAH, jajčevcih (melancanah), češnjah, rdečih malinah, ROBIDAH, ČRNEM RIBEZU, pomarančah, slivah, rdečem zelju in rdečem grozdju, brusnicah in JABOLKIH (jabolka ne smejo biti poškodovana in gnila zaradi mikotoksina patulin). Od zelenjave pa najbolj v rdeči papriki in rdeči pesi. Njihova zaščitna vloga v telesu je neizmerljiva in unikatna. Zaradi reaktivnosti se zelo hitro presnovijo, mimogrede očistijo tkiva in neopazno zapustijo telo. V krvi in urinu jih je zelo malo, ker se hitro porabijo za aktivacijo in regeneracijo tkiv.
* Naravni ANTOCIANINI tudi v večjih količinah nimajo prav nobenih stranskih učinkov. V telesu se NE skladiščijo, zato jih potrebujemo vsaj v malih količinah vsak dan znova.
** Izkoristek imajo ANTOCIANINI v telesu 5%, biorazpoložljivost pa 1%, to je dostava do celic. S spodbudo ALFA valov in PARASIMPATIKUSA s Schumannovimi geo impulzi 8Hz Bionis in Bionizator preide telo v bolj sproščeno stanje, v katerem se za PREBAVILA in IMUNSKI SISTEM ohrani več ENERGIJE, kar izboljša BIORAZPOLOŽLJIVOST dragocenih hranil.
Biorazpoložljivost >>

Čudežna moč za zdravje

ANTOCIANINI dokazano zavirajo procese staranja in psihofizične degradacije v vseh življenjskih obdobjih. Telo obnovijo in pomladijo ter mu vrnejo elan. Ustavljajo VNETJA in se ugodno se vključijo v vse življenjske procese vključno v tiste, ki so življenjskega pomena:
* RAK:
Specialno delujejo ANTOCIANINI na zaviranje množenja RAKAVIH celic. So neinvazivni KEMOINHIBITORJI, ki dokazano zavirajo RAKA dojke, prostate, debelega črevesja in ust. Preventivno pa preprečujejo nastanek rakavih MUTACIJ.

* MOŽGANI:
ANTOCIANINI so dokazani spodbujevalci MOŽGANOV, osvežijo SPOMIN in zbistrijo miselne sposobnosti. Ohranjajo možgansko maso in zavirajo nevrološke bolezni. Preprečujejo staranje možganov in nastajanje nepravilno zvitih amiloidnih beljakovin, ki okvarijo MOŽGANE pri Alzheimerju in demenci, amiloidi pa so lahko nevarni tudi drugod po telesu.

* OČI in VID:
Izboljšajo ostrino vida, nočni vid in MIKROCIRKULACIJO v očeh. Preženejo vnetja v OČESNI MREŽNICI, ki na zadnjem delu očesa sprejema svetlobo in ustvarja sliko. Na njej ohranjajo zdrave FOTORECEPTORJE. Spodbudijo kapilarno oskrbo OČESNE MREŽNICE s hranili in kisikom. OČI varujejo pred UV poškodbami s presežno svetlobo in nastankom razdiralnih PROSTIH RADIKALOV.
* KOŽA:
ANTOCIANINI obnavljajo in varujejo KOŽO pred degenerativnimi boleznimi in so njena notranja UV zaščita. Podobno kot pri rastlinah tudi v KOŽI vpijajo presežek sončnih žarkov in so filter pred radikalskimi poškodbami.

* SRCE-ŽILE:
Dokazano zavirajo SRČNO-ŽILNE bolezni in čistijo žilno ATEROSKLEROZO ali poapnenje. Uravnavajo KRVNI TLAK in zmanjšajo HOLESTEROL. Povečajo ugodni HDL holesterol in zmanjšajo neugodni LDL. Zatesnijo žile in preprečujejo strdke.

* DIABETES:
Vidno pomagajo pri krhkih KAPILARAH, krčnih ŽILAH in venskem zastoju ter pri DIABETESU.

* JETRA:
Varujejo in krepijo JETRA, da lažje in brez škode razgradijo strupe in jih pospešeno regenerirajo kadar utrpijo poškodbe. Pomagajo jim z bliskovito antioksidantno močjo.

*ČREVESJE:
Spodbujajo in razstrupljajo PREBAVILA k boljši presnovi in ščitijo črevesje pred rakom.
*SEČILA:
Odpravljajo vnetja in krepijo LEDVICE za izločanje toksinov.
Razkisanje >>

ANTOCIANINI so različni biološko aktivni GLIKOZIDI z mnogimi funkcijami. Nastanejo tako, da se njihovi raznovrstni predstadiji vežejo z 2% od vsega sladkorja, ki nastane pri FOTOSINTEZI. BOROVNICA je takoj za ARONIJO na 2. mestu po bogastvu ANTOCIANINOV in po njihovi vsebnosti prekaša vse ostalo sadje.
Živa hrana >>

Ameriška borovnica ima večje plodove in raste v grozdih, nima pa rdečega soka kot divja ali gozdna borovnica.

Prestižne borovnice

ANTOCIANINI v BOROVNICI obsegajo 5 glavnih GLIKOZIDOV. To so glukozidi CIANIDINA, DELFINIDINA, MALVIDINA, PEONIDINA in PETUNIDINA. MIRTILIN je 3-glikozid DELFINIDINA, to je substanca za ZDRAVJE OČI, po kateri ima GOZDNA ali DIVJA BOROVNICA ime: Vaccinium Myrtillus.
* Ameriška ali GOJENA BOROVNICA: Vaccinium Cyanococcus, raste v meterskih grmih. Plodovi so dvakrat večji in sicer bogati z ANTOCIANINI, vendar so znotraj so SVETLI in NIMAJO rdečega soka (kot je pri gozdnih). Posadimo si grm (potrebuje kislo zemljo) ali pa kupimo sveže, povsod jih imajo.
** GOZDNE ali divje BOROVNICE se NE gojijo na plantažah, temveč jo obirajo v gozdovih. Divje ali GOZDNE BOROVNICE s svojo škrlatno rdečo notranjostjo in z ANTOCIANINI bogatim močno rdečim sokom po učinku prekašajo gojene Ameriške borovnice.
*** Po ZDRAVILNI MOČI so ZAMRZNJENE BOROVNICE takoj za sveže nabranimi. POSUŠENE in predelane v pripravke nimajo istega učinka in zdravilnega potenciala kot SVEŽE ali ZAMRZNJENE.
Glikozidi v glogu >>

Sveže ali zamrznjene

Zamrznjene BOROVNICE pa v vrečki NE smejo biti ZLEPLJENE, temveč vsaka zase. To pomeni, da so dobro skladiščene brez vmesnega ODTALJEVANJA in se NISO zlepile. Pred nakupom otipamo vrečko, ali je znotraj KEPA ali pa so BOROVNICE rasute. ZAMRZNJENE so lahko do 10 mesecev. Enako tudi sveže BOROVNICE ne smejo biti SPRIJETE, v tem primeru so morda že PLESNIVE in lepljive. Sveže BOROVNICE imajo srebrn zaščitni film, takšne so najboljše. NE smejo biti preveč poškodovane in razmrcvarjene, to pomeni, da so že dolgo nabrane in slabše kvalitete.
* Za zdravje pojemo BOROVNICE brez toplotne obdelave. Lahko jih vmešamo v JOGURT z malo medu in cimeta ali pa jih rahlo zmiksamo. Pojemo jih lahko skupaj s toplo s PROSENO kašo, AJDO ali KUSKUSOM.
Proso alkalizira črevo >>

Vlaknine kot prebiotiki

V BOROVNICAH je izjemno učinkovito bogastvo VLAKNIN, zato pomirjajo črevesje pri DRISKI in pomagajo pri zaprtju. VLAKNINE (prebiotiki) so hrana PROBIOTIČNIM bakterijam (probiotiki). Namesto dragih in včasih vprašljivih PROBIOTIKOV spodbudimo lastno črevesno floro z BOROVNICAMI in s tem izboljšamo IMUNSKI SISTEM, ki ima sedež v črevesju. BOROVNICE imajo poleg prestižne količine ANTOCIANINOV še A, B, C in K-vitamine. Od mineralov pa selen, železo, kalcij, magnezij, kalij in MANGAN, koristen za MOŽGANE. V BOROVNICAH je še ELAGIČNA kislina, ki poleg ANTOCIANINOV še dodatno ZAVIRA RAKA.
B-kompleks v DMG-Gold >>

Okrasni grm HORTENZIJA ima zdravilno korenino za LEDVICE. Barva cvetov se menja zaradi kislo-alkalne zemlje, ki spreminja ANTOCIANINE.

Kislost menja barvo

ANTOCIANINI so najbolj stabilni pri pH kislosti 3. V kislem okolju so RDEČI, v alkalnem MODRI in v nevtralnem VIJOLIČNI. S spremembo kislosti menjajo svojo strukturo in barvo. To lahko vidimo pri rdečem zelju v solati, ko nalijemo nanjo kis, se zelje obarva bolj svetlo rdeče in izgubi modro vijolični ton. ANTOCIANINI v rastlinah menjajo barvo tudi ob prisotnosti različnih KOVINSKIH IONOV in različni kislosti ali pH zemlje.
* Na primer tudi pri nas zelo razširjen okrasni grm HORTENZIJA (Hydrangea macrophylla) spremeni velike ROZA cvetove v MODRE, ko je zemlja bolj alkalna, na primer če ji dodamo apno ali kalcij. To se zgodi zaradi tvorbe raznih kompleksov ANTOCIANINA MIRTILIN s kovinskimi ioni, ki se imenujejo metalo-antocianini.
* Korenina HORTENZIJE je zdravilna v čaju za LEDVICE, dr. Clark jo je uvrstila v prvovrstno čajno mešanico za obnovo in razstrupljanje LEDVIC.
Ledvični čaj iz hortenzije >>

ANTOCIANINI v HORTENZIJI reagirajo na pH kislost zemlje z barvo cvetov.

Antocianin mirtilin

MIRTILIN v BOROVNICAH je glavni ANTOCIANIN oziroma GLIKOZID za ZDRAVJE OČI. Minimalno se nahaja MIRTILIN tudi v vseh listih ZELENIH rastlin, pa tudi v OVSENIH KOSMIČIH. Veliko pa ga vsebuje MIRTA (Myrtus communis), ki ima po njem ime. MIRTA je zelen in dišeč sredozemski grm z borovnicam podobnimi plodovi. MIRTILIN pa je v obilju tudi v listih BOROVNIC in MIRTE, ne le v plodovih.
* Obstaja več sto vrst ANTOCIANINOV v obliki mnogih GLUKOZIDOV, ki se medsebojno razlikujejo glede na vezavo FOTOSINTEZNEGA sladkorja na različne predstadije: avrantinidin, evropinidin, luteolinidin, rozindin, krizantemin in še veliko drugih. Razni predstadiji so značilni za mnoge RASTLINE, ki v različnih količinah tvorijo svoje UNIKATNE zaščitne ANTOCIANINE.
Glikozid rutin v ajdi >>

Mirta je velika sredozemska borovnica z zdravilnimi plodovi, listi in cvetovi.

Nobelova nagrada

Ime za ANTOCIANINE je leta 1835, pred skoraj 200 leti, skoval Ludwig Clamor Marquart ob odkritju MODREGA rastlinskega PIGMENTA v različnih odtenkih MODRIH CVETOV (ciano=modro). Kasneje se je ime prijelo za ANTOCIANINE vseh barv, tudi za rdeče, roza in vijolične, ker izhajajo iz istih biokemijskih struktur. Leta 1915 je Richard Willstatter prejel Nobelovo nagrado za prvo pojasnitev njihove formule. Robert Robinson je leta 1921 še bolj osvetlil zgradbo ANTOCIANINOV iz dveh spojenih obročev, prvega s 6 in drugega s 3-6 ogljikovimi atomi.
Glikozid apigenin v kamilici >>

Še ena Nobelova

*Leta 1930 je pa je madžarski zdravnik Albert Szent Gyorgyi odkril širšo skupino FLAVONOIDOV (kamor spadajo tudi ANTOCIANINI) in jim dal ime P-vitamini (permeability=prepustnost). Zatesnijo prepustne in krhke kapilare, da so bolj elastične in trpežne. Leta 1937 pa je za odkritje FLAVONOIDOV prejel Nobelovo nagrado.
*ANTOCIANINI del velike supine FLAVONOIDOV, to so vitalne snovi, ki so samo v višjih rastlinah in jih NE proizvajajo živali, niti nobena vrsta MIKROBOV, ker nimajo FOTOSINTEZE. V manjši meri pa jih proizvajajo vodne ALGE. V vodo prodre manj svetlobe kot na kopnem in vodne rastline nimajo potrebe po ustvarjanju toliko zaščitnih ANTOCIANINOV.
Redčenje krvi >>

Podobni antoksantini

MOČNO barvanim ANTOCIANINOM so strukturno in antioksidantno zelo podobni SVETLI, belo do rumeno obarvani ANTOKSANTINI. Ti so v SVETLIH cvetovih rastlin in v PLODOVIH  kot so čebula, krompir, cvetača, zelje, repa, pastinak, hruške in celo v beli pšenični moki.
* Glavni predstavnik SVETLIH ANTOKSANTINOV je cenjeni antioksidant KVERCETIN, ki se nahaja v mnogi RASTLINSKI hrani, skoraj povsod ga je vsaj nekaj, uspešno pa zavira HISTAMIN in VNETJA v telesu.
* Na splošno rastline premorejo unikaten, raznovrsten in neprekosljiv ANTIOKSIDANTNI potencial v skupno 6000 znanih FLAVONOIDOV. Razen v RASTLINAH jih ni nikjer drugje. Niti v mesni hrani, niti jih ne more ustvariti črevesna flora s svojo probiotično močjo pri presnovi hrane, niti jih ne morejo pridelati mikrobi v naravi.
Prosti radikali >>

Razmerje 2/3 : 1/3

FLAVONOIDE in s tem ANTOCIANINE kot njihovo podvrsto lahko zaužijemo samo z RASTLINAMI. Zato je delež RASTLINSKE hrane, še posebej SUROVE zelenjave in sadja tako dragocen. ANTOCIANINI so zelo občutljivi na toploto. Zato vsak dan pojemo 1/3 SUROVE hrane na 2/3 KUHANE in PEČENE. To je recept za RAZKISANJE in razstrupljanje telesa. Biološke učinkovine v SUROVI rastlinski hrani sčasoma počistijo temne kotičke bolezni.
* Vztrajamo na življenjski rok z rednim PONAVLJANJEM koristnih dejanj. Izoblikujemo nov stil življenja, ki vodi v zdravje. Potrudimo se in sčasoma vse bolj izpustimo vse, kar je pot v bolezen. Takšen pristop je naš zdravnik in učitelj, ki nam vsak dan razodene nekaj novega in nadgrajuje naše stanje vse do izboljšanja in še naprej.
Bolezen lahko odide >>

Sledovi so povsod

Manjše količine ANTOCIANINOV so skoraj v vsej zelenjavi in sadju, tudi v ZELENO obarvanem. Kjer jih je manj, jih ZELENA barva KLOROFILA prekrije. Tudi ZELENI rastlinski KLOROFIL, ki v rastlinah opravlja FOTOSINTEZO, je zelo zdravilen. KLOROFIL vsebuje MAGNEZIJ (podobno kot je železo v hemoglobinu rdečih krvničk) in deluje alkalno, RAZKISA telo. Še posebej kadar je zaužit brez predhodne toplotne obdelave. Važno je, da vsak dan užijemo dovolj SUROVE rastlinske hrane in da so sveži ANTOCIANINI (rdeče-modro-vijolični) ali vsaj ANTOKSANTINI (svetli belo-rumeni) ter zeleni KLOROFIL dnevno v našem telesu.
Bazilika prežene vnetja >>

4x hitrejši in močnejši

ANTOCIANINI 4x hitreje nevtralizirajo najhujše kisikove in dušikove PROSTE RADIKALE, ki nastanejo med celično presnovo, bolj kot vsi antioksidantni vitamini skupaj. Zaščita tkiv in možnost regeneracije telesa je z ANTOCIANINI nepredstavljiva. Nekaj rastlinske hrane seveda tudi skuhamo v okusnem obroku. Važno je, da na vsak kilogram zaužite KUHANE in PEČENE hrane (vključno s kruhom), pojemo pol kilograma SUROVE. To je razmerje 2/3 proti 1/3. Oziroma na POL kg TOPLOTNO OBDELANE hrane zaužijemo ČETRT kg SUROVE rastlinske hrane.
Likopen v paradižniku >>

Vodotopni zaklad

Rastlinsko kraljestvo je unikaten BIOKEMIJSKI laboratorij za proizvodnjo ANTOCIANINOV. To so neverjetno živahni in odzivni VODOTOPNI antioksidanti s tisoč obrazi, s katerimi v telesu opravijo na tisoče nalog. Iz tega vidika so višje razvite rastline s FOTOSINTEZO in tvorbo ANTOCIANINOV neprecenljiv zaklad za rehabilitacijo v bolezni, vzdrževanje zdravja in za preventivo. ANTOCIANINI posegajo prav v vse ključne življenjske sisteme v telesu in jih obnavljajo, pri tem pa so za telo popolnoma neškodljivi in brez stranskih učinkov ne glede na količino.
Bolezen je prehodni pojav >>

Rastlinski praški

ANTOCIANINOV se ne da ustrezno skladiščiti v eksotičnih rastlinskih praških. Uprašenim in industrijsko obdelanim rastlinam v kapsulah manjka veliko pomembnih snovi, ki so v živi rastlinski hrani. Z odstranitvijo vode pri sušenju in mletju v praške se mnoge strukture ANTOCIANINOV več ne obnovijo v telesu, potem ko jih zaužijemo. Raje nabavimo in dnevno uživamo SUROVO rastlinsko hrano v pravem razmerju 2/3 : 1/3. V telesu s pomočjo svežih ANTOCIANINOV stečejo zdravilne biološke reakcije in počistijo motnje vsak dan sproti.
'Ama' je vzrok bolezni >>

ANTOCIANINI imajo boljši izkoristek z geo impulzi Schumann 8Hz Bionis in Bionizator Tesla-Zaper Geo Alkivita

Cenovni izkoristek

Vrečka zamrznjenih BOROVNIC 200 gramov stane v Šparu 1,90 eur, v Mercatorju pa 500 gramov stane 3,40 eur. Nabavimo na kupon še za četrt ceneje.
* Za akutno zdravilno kuro je 500 gramov dovolj za 1 teden, za vzdrževanje in preventivo pa za 1 mesec.
* Važno je trajno ponavljanje občasnega uživanja BOROVNIC. Glede na BIORAZPOLOŽLJIVOST in ceno NE pretiravamo. Z dozo BOROVNIC v rednih časovnih presledkih telo nadaljuje od tam, do koder je prišlo in tako postopoma počisti vsa tkiva, naredi red in vnese svežino.
* POLETI si privoščimo osvežilno poslastico 1 žčica BOROVNIC s KUS-KUSOM, bulgurjem, prosom, ajdo ali rižem skupaj s kepico sladoleda, 1 drobno narezano BANANO, žličko KAKAVA in četrt žličke CIMETA:
Borovnice s sladoledom in ŽITOM >>
Surov kompot iz borovnic >>
Kurjenje maščob z lubenico >>
Melona inozitol B-8 vitamin >>

Obrok borovnic

* Par žlic zamrznjenih BOROVNIC prelijemo z malo jogurta in pustimo, da se ODTALIJO, lahko čez noč ali pa to naredimo zjutraj za popoldne. Če dodamo topel KUSKUS, AJDO, PROSO, polento, bulgur ali riž, je to še hitreje. Dodamo lahko CIMET in MED.
* POSUŠENE BOROVNICE nimajo enakega učinka, to je testirano in dokazano. Poleg tega s suhim sadjem nikoli NE pretiravamo, ker so v njem vedno zametki PLESNI in njegovih izločkov MIKOTOKSINOV.
* Redno delamo ZAPER terapijo in pomagamo telesu z uničevanjem PARAZITOV in zmanjšanjem njihovih TOKSINOV, da NE obremenijo telesne PRESNOVE in IMUNSKEGA sistema.
Zaper terapija dr. Clark >>

ANTOCIANINI in Zapper Zaper Zaperino terapija za več energije in boljše počutje Alkivita Tesla-Zaper-Geo