Črevesni divertikli zaradi pritiskanja na stranišču

Dermatološki jod za razkuževanje in rahljanje tkiv - zasušen čep v črevesju in divertikli

Divertikli in bulice

Premočno pritiskanje na stranišču je za črevo nevarno. To lahko preprečimo in odvajamo gladko.
Če s pritiskanjem
NE odnehamo, pa lahko nastanejo:
* DIVERTIKLI kot poškodbe na oslabelih delih debelega črevesja z vdrtinami ali mešički.
* Zunanje pa HEMOROIDI oziroma boleče in skeleče BULICE kot poškodbe danke.
Črevesje 24 ur >>

Vlaknine in jod

Pritiskanju na stranišču se lahko izognemo na dva načina:
1. Eden je uživanje PROSA in VLAKNIN, to so ogljikovi hidrati, ki se NE prebavijo, zadržujejo pa vodo. Mehčajo črevo in ustvarjajo volumen, ki bolj temeljito potiska blato naprej. Vsa zelenjava je bogata z vlakninami, še posebej pa surovi POR. Od žit pa je najbogatejše z vlakninami PROSO, ki je obenem edino žito, ki deluje v črevesju alkalno in ga razkisa. PROSO celi črevo s SILICIJEM in ga dobesedno zdravi. Biti mora dovolj dobro kuhano, da ne čutimo 'peska' zaradi prisotnega odličnega SILICIJ za celjenje sluznice in vezivnih tkiv.
* Vsak večer namočimo 2 suhi figi in ju zjutraj pojemo z vodo vred kot kompot, to ima podoben učinek potiskanja blata kot VLAKNINE in PROSO.

2. Drugi način pa je občasna in akutna nega danke z lekarniškim JODOM kot razkužilom in z BEPANTHEN PLUS mazilom za celjenje ranic. Čim opazimo, da prihajajo težki dnevi za iztrebljanje, z olivnim ali nehidrogeniranim sončnim oljem in z uporabo plastične rokavice skrbno namažemo notranjost danke vse do prvega členka na prstu. Včasih se na zadnjih 5 cm danke naredi zasušen čep, ki jo ob pritiskanju mehansko poškoduje, tako da ranice in BULICE skelijo in bolijo, pa še okužijo se lahko in vnamejo. Blato bo v najkrajšem času gladko zapustilo telo če danko naoljimo, pa še lažje se zaceli v primeru, da je že poškodovana.
Por za putiko >>
Proso celi črevo >>
Silicij gradi tkiva >>

Črevesni divertikli

Na slabotnih delih črevesne sluznice, ki pod pritiskom popusti in se raztegne, se naredijo vdrtine ali žepki, strokovno DIVERTIKLI. Veliki so do 1 cm, včasih pa tudi do 3 cm. Opazni so pri KOLONOSKOPIJI ali preiskavi črevesja. Lahko se vnamejo in krvavijo. Najpogosteje se naredijo v DEBELEM črevesju.
* Pogostejši so pri zaprtih ljudeh, ki se bolj naprezajo na stranišču.
* Na splošno tudi pri starejših, ker je črevo že utrujeno in poškodovano.
* In pri tistih, ki jemljejo nesteroidna protivnetna protibolečinska zdravila kot so Inbuprofen, Naklofen itd. Ta zdravila poleg vnetnega COX encima kot stranski učinek ali IATROGENA bolezen na žalost zavirajo še ugodni prostaglandin PGI2, ki varuje sluznico povsod po telesu. Kot posledica je črevesna sluznica stanjšana in razjedena, črevo pa bolj občutljivo.
Iatrogena bolezen >>
Življenjski slog zdravi >>

Znaki divertiklov

DIVERTIKLI lahko tudi počijo, del vsebine črevesja lahko pride preko kapilar, ki sicer vsrkavajo hranila, v krvni obtok. Vnetje in okužba se lahko življenjsko nevarno razširi.
Znaki za DIVERTIKLE so:
* bolečine v spodnjem delu trebuha,
* povišani vnetni faktorji
*
in vročina.
Odkrije jih lahko tudi ultrazvok trebuha in računalniška tomografija. Pri DIVERTIKLIH lahko kolonoskopija poslabša stanje in še bolj poškoduje črevo. DIVERTIKLI so majhen mrtev rokav, v katerem se naberejo odpadki in MIKROBI, zato se lahko nevarno VNAMEJO in KRVAVIJO. Včasih je potrebna kirurška OPERACIJA. V poškodovanem črevesju lahko pride do ZARASTLIN in ZOŽITEV črevesja.

Orientalska in črna kumina >>

Razkužitev črevesja

Že dr. Clark je svetovala razkužitev črevesja s črnim orehom, pelinom in klinčki. Večkrat na dan grizljamo po ščepec kumine vseh vrst, komarčka, koriandra in drugih antioksidantnih začimbnic. Odlično je občasno uživanje ekstrakta GRENIVKINIH pečk, 10 kapljic v deci vode.
* Z 1 kapljico ekstrakta in 1 kapljico vode pa razkužilno namažemo danko z uporabo plastične rokavice. Ekstrakt GRENIVKINIH pečk je prozorna mazava snov, ki ne peče, je pa odlično naravno razkužilo brez stranskih učinkov.
** Naravno razkužilo, ki ugodno rahlja tkiva in pospešeno odpravlja boleče in skeleče bulice, pa je dermatološki JOD. Kapljico damo na gazo ali toaletni papir in namažemo zunanje. Rjavi JOD se takoj vpije in NE pušča sledov, pazimo pa oblačila, da ne pade na njih kakšna kapljica, ker se madeža ne da očistiti.
*** Zunanje pa lahko preventivno razkužujemo danko tudi s tinkturo pelina in črnega oreha. Ker sta alkoholni, lahko v akutnem stanju v ranicah malce skeli.
Ekstrakt grenivkinih pečk >>

Divertikli se vnamejo, krvavijo in okužijo, Zapper Zaper Zaperino dr. Clark s tinkturama uničuje parazite ALKIVITA

Naoljimo danko

Črevesje se lahko z leti utrudi in oslabi v mnoge motnje vključno z napihnjenostjo, zato ga redno vzdržujemo tako z VLAKNINAMI kot tudi s skrbjo za danko. Pravočasno naoljimo danko čim opazimo prve znake, da se pripravlja ZASUŠEN ČEP. To vidimo po tem, ko pride do prvega težavnega iztrebljanja. Še posebej pa kadar se blato noče do kraja izločiti in ga nekaj ostane čisto na koncu, kjer se ZASUŠI v ČEP, ta pa pri pritiskanju poškoduje danko. Čim blato noče iz telesa z normalnim naprezanjem, se ustavimo in naoljimo. V mini lonček si pripravimo malenkost olja in plastično rokavico, da je vedno pri roki.
Črni oreh in pelin >>

'Sveta trojica'

Tudi preventivno razkuževanje danke je del higiene in nam pomaga, da če pride do ranic ali BULIC, da se te manj vnamejo in prej minejo. Glede na to, da ingver in kurkuma naravno zavirata vnetni COX encim in pomagata pri prebavi beljakovin in ogljikovih hidratov, čili pa maščob, je četrt čajne žličke z malo vode pred glavnim obrokom odlična podpora črevesju in celemu telesu. 'Sveto trojico' uživamo vsak dan na življenjski rok razen kadar pozabimo. Nehamo edino 3 dni pred operacijo, ker rahlo redči kri in teden-dva po operaciji.
Vnetja STOP >>

Gibanje za črevesje

Večkrat na dan se pretegnemo v višino, rebra razširimo, trebuh pa potegnemo noter. Krepitev trebušnih mišic je odlična za podporo črevesju. Enako hoja, gibanje in poskoki. V primeru splošnega ZAPRTJA pa naravno pomagajo RHALAX granule z lubjem KRHLIKE, ki spodbuja gibanje črevesja. V dnevih izzivov vzamemo tik pred spanjem 1-4 granule RHALAX. V kroničnem primeru lahko naredimo dvotedensko kuro, potem pa odnehamo in vzamemo samo kadar je to potrebno.
Zdravilni gibi >>
Rhalax za odvajanje>>